Sebzeli ve harissa soslu acılı yumurtalı kızartma pilav
Asya ve Kuzey Afrika mutfağını buluşturan ve tek tavada hazırlanan bu ‘acılı’ tarif, taze sebzeleri harissa sosunun isli lezzetiyle bir araya getiriyor. Artan pilavı hızlıca değerlendirmek için harika bir seçenek.
Malzemeler
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
Soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Zencefili rendeleyin veya ince doğrayın. Havucu soyun. Küp küp ya da kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Biberi küp küp doğrayın. Yeşil soğanı doğrayın. Dondurulmuş bezelyeyi çözülmesi için ılık suyla durulayın.
Adım 2
Wok tavayı ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Dilimlenmiş soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin. Kısa bir süre, kokusu çıkana kadar soteleyin. Yeşil soğan dışında kalan tüm sebzeleri ekleyip yaklaşık 1 dakika soteleyin. Yumurtaları kırıp sürekli karıştırarak pişirin. Pilavı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak Kikkoman Soy Sauce, harissa sosu ve yeşil soğanı ekleyin. İyice karıştırıp servis edin.
Adım 3
Limon veya misket limonu dilimi ile servis edin.
Püf noktası:
Pilav bir gün önceden pişirildiğinde çok daha lezzetli olur.
Recept-ID: 1395
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet