Sebzeli ve harissa soslu acılı yumurtalı kızartma pilav
Sebzeli ve harissa soslu acılı yumurtalı kızartma pilav

Sebzeli ve harissa soslu acılı yumurtalı kızartma pilav

toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Asya ve Kuzey Afrika mutfağını buluşturan ve tek tavada hazırlanan bu ‘acılı’ tarif, taze sebzeleri harissa sosunun isli lezzetiyle bir araya getiriyor. Artan pilavı hızlıca değerlendirmek için harika bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
450 gr
pilav (önden pişirilmiş)
1 
soğan
3 
diş sarımsak
3 cm
taze zencefil
1 
havuç
100 gr
brokoli
 ½ 
kırmızı biber
 ½ demet
taze soğan
100 gr
yeşil bezelye (dondurulmuş)
1 tatlı kaşığı
harissa ezmesi
2 
yumurta
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)

Süslemek için:

 ½ 
limon ya da yeşil limon (dilimlenmiş)
Besin değerleri (porsiyon başı):2428 kJ / 580 kcal
14 grYağ
21 grProtein
90 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Zencefili rendeleyin veya ince doğrayın. Havucu soyun. Küp küp ya da kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Biberi küp küp doğrayın. Yeşil soğanı doğrayın. Dondurulmuş bezelyeyi çözülmesi için ılık suyla durulayın.

Adım 2

Wok tavayı ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Dilimlenmiş soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin. Kısa bir süre, kokusu çıkana kadar soteleyin. Yeşil soğan dışında kalan tüm sebzeleri ekleyip yaklaşık 1 dakika soteleyin. Yumurtaları kırıp sürekli karıştırarak pişirin. Pilavı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak Kikkoman Soy Sauce, harissa sosu ve yeşil soğanı ekleyin. İyice karıştırıp servis edin.

Adım 3

Limon veya misket limonu dilimi ile servis edin.

Püf noktası:

Pilav bir gün önceden pişirildiğinde çok daha lezzetli olur.

Recept-ID: 1395

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Zencefili rendeleyin veya ince doğrayın. Havucu soyun. Küp küp ya da kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Biberi küp küp doğrayın. Yeşil soğanı doğrayın. Dondurulmuş bezelyeyi çözülmesi için ılık suyla durulayın.

Wok tavayı ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Dilimlenmiş soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin. Kısa bir süre, kokusu çıkana kadar soteleyin. Yeşil soğan dışında kalan tüm sebzeleri ekleyip yaklaşık 1 dakika soteleyin. Yumurtaları kırıp sürekli karıştırarak pişirin. Pilavı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak Kikkoman Soy Sauce, harissa sosu ve yeşil soğanı ekleyin. İyice karıştırıp servis edin.

Limon veya misket limonu dilimi ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.