

Tatlı ekşi sosta kızarmış balık
Baharatlı Mirin terbiyesinde kızıl kahverengi olana kadar kızartılan, pratik ama lezzetli bir tatlı ekşi sosla birleştirilen morina balığı parçaları.
Malzemeler
Marine terbiyesi için
Tatlı ekşi sos için
Hazırlanış
Adım 1
Morinayı hafifçe kurulayın ve 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Bir kasede Mirin ve soya sosunu karıştırın ve balığı bu karışımda kısa süre terbiye edin.(terbiyeleyin)
Adım 2
Tatlı ekşi sos için tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 3
Soğanı ikiye bölün ve çok ince halkalar halinde doğrayın. Havucun kabuğunu soyun, dolmalık biberle birlikte yıkayın ve 5 cm kadar uzun parçalar halinde jülyen şeklinde doğrayın. Acı biberi yıkayıp ince ince doğrayın.
Adım 4
Doğradığınız tüm sebzeleri tatlı ekşi sosa ekleyin.
Adım 5
Morina balığını mirin terbiyesinden çıkarıp hafifçe kurulayın ve biraz unla kaplayın.
Adım 6
Morina balığını 180°C sıcaklıktaki derin yağda yaklaşık 3 dakika kızartın, iyice süzdürün ve ardından tatlı ekşi sosa ekleyin. Bu şekilde en az 1 saat boyunca bıraktıktan sonra servis edin.
Püf noktası
Sadece birkaç saat sonra yemek çok lezzetli olacaktır ancak en iyi sonucu elde etmek için sosta bir gün bekletmeniz gerekir.
Recept-ID: 1032
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet