

Dereotu soslu ızgara tavuk budu
Baharatlı ayran sosunda marine edilen, mükemmel kıvamda yavaş pişirilen, kremsi dereotu sosuyla servis edilen yumuşacık tavuk butları. Karşı konulamaz bir lezzet!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

2 adet tavuk budu – 150 ml ayran – 2 diş doğranmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz paprika – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayran, doğranmış sarımsak, toz paprika, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u bir kâsede karıştırın. Tavuk butlarını ekleyip tamamen sosla kaplanmalarını sağlayın. Üzerini kapatıp en az 2 saat veya en iyi sonuç için bir gece marine edin. Izgarayı orta ısıda önceden ısıtın. Tavukları marinattan çıkarıp fazla sosun süzülmesini bekleyin. Tavukları zeytinyağı ile fırçalayın. Tavuk butlarını ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 30-40 dakika, iç sıcaklığı 75°C'ye ulaşana ve derisi çıtır ve hafif yanık olana kadar pişirin.
Adım 2

120 gr süzme yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu – 1 tatlı kaşığı limon suyu – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 10 gr taze dereotu (süsleme için)
Süzme yoğurt, doğranmış dereotu, limon suyu ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u küçük bir kâsede karıştırın. İyice karıştırıp tatlandırın. Tavuklar pişince ızgaradan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Izgara tavuk butlarını dereotlu sosla birlikte servis edin ve taze dereotu ile süsleyin.
Püf noktası:
Bu yemek, taze baget ekmek veya pide/lavaş ile çok iyi gider.
Recept-ID: 1441
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet