Dereotu soslu ızgara tavuk budu
Dereotu soslu ızgara tavuk budu

Dereotu soslu ızgara tavuk budu

4,8 4 oy
toplam süre 3 Sa 40 dak.
15 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi
2 Sa 50 dak. marine süresi

Baharatlı ayran sosunda marine edilen, mükemmel kıvamda yavaş pişirilen, kremsi dereotu sosuyla servis edilen yumuşacık tavuk butları. Karşı konulamaz bir lezzet!

Malzemeler

2 porsiyon
2 
adet tavuk budu
150 ml
ayran
2 
diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı
tütsülenmiş toz paprika
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
120 gr
süzme yoğurt
1 yemek kaşığı
doğranmış taze dereotu
1 tatlı kaşığı
limon suyu
10 gr
taze dereotu (süsleme için)
Besin değerleri (porsiyon başı):1.465 kJ / 350 kcal
20 grYağ
30 grProtein
10 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  adet tavuk budu – 150 ml ayran – 2  diş doğranmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz paprika – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayran, doğranmış sarımsak, toz paprika, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u bir kâsede karıştırın. Tavuk butlarını ekleyip tamamen sosla kaplanmalarını sağlayın. Üzerini kapatıp en az 2 saat veya en iyi sonuç için bir gece marine edin. Izgarayı orta ısıda önceden ısıtın. Tavukları marinattan çıkarıp fazla sosun süzülmesini bekleyin. Tavukları zeytinyağı ile fırçalayın. Tavuk butlarını ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 30-40 dakika, iç sıcaklığı 75°C'ye ulaşana ve derisi çıtır ve hafif yanık olana kadar pişirin.

Adım 2

120 gr süzme yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu – 1 tatlı kaşığı limon suyu – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu10 gr taze dereotu (süsleme için)

Süzme yoğurt, doğranmış dereotu, limon suyu ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u küçük bir kâsede karıştırın. İyice karıştırıp tatlandırın. Tavuklar pişince ızgaradan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Izgara tavuk butlarını dereotlu sosla birlikte servis edin ve taze dereotu ile süsleyin.

Püf noktası:

Bu yemek, taze baget ekmek veya pide/lavaş ile çok iyi gider.

Recept-ID: 1441

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 adet tavuk budu – 150 ml ayran – 2 diş doğranmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz paprika – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayran, doğranmış sarımsak, toz paprika, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u bir kâsede karıştırın. Tavuk butlarını ekleyip tamamen sosla kaplanmalarını sağlayın. Üzerini kapatıp en az 2 saat veya en iyi sonuç için bir gece marine edin. Izgarayı orta ısıda önceden ısıtın. Tavukları marinattan çıkarıp fazla sosun süzülmesini bekleyin. Tavukları zeytinyağı ile fırçalayın. Tavuk butlarını ızgaraya yerleştirin ve ara sıra çevirerek 30-40 dakika, iç sıcaklığı 75°C'ye ulaşana ve derisi çıtır ve hafif yanık olana kadar pişirin.

120 gr süzme yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu – 1 tatlı kaşığı limon suyu – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu10 gr taze dereotu (süsleme için)

Süzme yoğurt, doğranmış dereotu, limon suyu ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u küçük bir kâsede karıştırın. İyice karıştırıp tatlandırın. Tavuklar pişince ızgaradan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Izgara tavuk butlarını dereotlu sosla birlikte servis edin ve taze dereotu ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.