Kefta Tajine

toplam süre 80 dak.
80 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Köfteler için

1 
soğan
2 
diş sarımsak
400 gr
kuzu kıyma (alternatif olarak: karışık kıyma)
3 yemek kaşığı
kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı
kıyılmış kişniş
2 tatlı kaşığı
kırmızı biber
2 tatlı kaşığı
kimyon
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
3 yemek kaşığı
zeytinyağı

Sos için

1 
soğan
2 
diş sarımsak
2 
kırmızı biber
2 
sarı biber
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
400 gr
domates püresi (konserve)
100 ml
maden suyu
1 tatlı kaşığı
kırmızı biber
2 tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş beyaz biber
Şeker
4 
yumurta
Besin değerleri (porsiyon başı): 2389 kJ  /  570 kcal
40 gr Yağ
32,4 gr Protein
16,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Köfteler için soğan ve sarımsak soyulur ve çok ince küp şeklinde doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, otlar, baharatlar ve soya sosu ile iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfte şekli verilir. Yağ bir tencerede ısıtılır ve köftelerin dışı yüksek ateşte kızartılır (içi pişmeyecek).

Adım 2

Sos için soğan ve sarımsak soyulur ve çok küçük küpler halinde doğranır. Biberler ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra parçalara doğranır. Yağ, tagine (tajine) tenceresinde orta sıcaklıkta ısıtılır. Soğan, sarımsak ve biber yaklaşık 10 dakika kavrulur. Domates, maden suyu ve soya sosu eklenir ve kırmızı biber, kimyon, biber ve şekerle tatlandırılır. Sos kaynatılır ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Adım 3

Küçük köfteler ilave edilir ve yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yumurtalar dikkatlice kırılır ve yumurta sarıları dağılmayacak şekilde köftelerin üzerine yerleştirilir. Yumurtalar istenen kıvama gelinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir. Fas usulü köfte tajini isteğe göre pide, maydanoz

Recept-ID: 123

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Köfteler için soğan ve sarımsak soyulur ve çok ince küp şeklinde doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, otlar, baharatlar ve soya sosu ile iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfte şekli verilir. Yağ bir tencerede ısıtılır ve köftelerin dışı yüksek ateşte kızartılır (içi pişmeyecek).

Sos için soğan ve sarımsak soyulur ve çok küçük küpler halinde doğranır. Biberler ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra parçalara doğranır. Yağ, tagine (tajine) tenceresinde orta sıcaklıkta ısıtılır. Soğan, sarımsak ve biber yaklaşık 10 dakika kavrulur. Domates, maden suyu ve soya sosu eklenir ve kırmızı biber, kimyon, biber ve şekerle tatlandırılır. Sos kaynatılır ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Küçük köfteler ilave edilir ve yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yumurtalar dikkatlice kırılır ve yumurta sarıları dağılmayacak şekilde köftelerin üzerine yerleştirilir. Yumurtalar istenen kıvama gelinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir. Fas usulü köfte tajini isteğe göre pide, maydanoz

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.