Kefta Tajine
Malzemeler
Köfteler için
Sos için
Hazırlanış
Adım 1
Köfteler için soğan ve sarımsak soyulur ve çok ince küp şeklinde doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, otlar, baharatlar ve soya sosu ile iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfte şekli verilir. Yağ bir tencerede ısıtılır ve köftelerin dışı yüksek ateşte kızartılır (içi pişmeyecek).
Adım 2
Sos için soğan ve sarımsak soyulur ve çok küçük küpler halinde doğranır. Biberler ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra parçalara doğranır. Yağ, tagine (tajine) tenceresinde orta sıcaklıkta ısıtılır. Soğan, sarımsak ve biber yaklaşık 10 dakika kavrulur. Domates, maden suyu ve soya sosu eklenir ve kırmızı biber, kimyon, biber ve şekerle tatlandırılır. Sos kaynatılır ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Adım 3
Küçük köfteler ilave edilir ve yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yumurtalar dikkatlice kırılır ve yumurta sarıları dağılmayacak şekilde köftelerin üzerine yerleştirilir. Yumurtalar istenen kıvama gelinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir. Fas usulü köfte tajini isteğe göre pide, maydanoz
Recept-ID: 123
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet