

Tavuklu Patates Fondan
Patatesi leziz bir fondan olarak yeniden keşfedin. Tereyağı, soya sosu ve otlarla pişirilmiş, dışı çıtır içi yumuşacuk; altın rengi kızarmış bir lezzet… Bu lezzetli tarif, fırında pişmiş tavukla eşsiz bir uyum yakalıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

350 gr patates – 200 gr tavuk göğsü – 1 tatlı kaşığı karabiber – ½ tatlı kaşığı tuz
Patatesleri soyun ve yuvarlak başlıklı bir kesici yardımıyla 3 cm kalınlığında silindir şekiller oluşturun. Tavuk göğsünü karabiber ve tuzla baharatlandırın.
Adım 2

2 yemek kaşığı kanola yağı – 4 diş ezilmiş sarımsak – 50 gr tereyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 dal kekik – 1 dal adaçayı
Yağı tavada ısıtın. Patatesleri ve tavuğu her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Ezilmiş sarımsak, tereyağı, Kikkoman Soy Sauce ve otları (kekik ve adaçayı) ekleyin. Tavuk ve patatesleri sosla ıslatarak ve tavanın dibindeki lezzetli parçaları kazıyarak 2 dakika pişirin.
Adım 3

100 ml tavuk suyu – 3 yaprak adaçayı – 2 dilim dilim füme domuz pastırması – 1 yemek kaşığı yaprak kekik
Tavuk suyunu tavaya ekleyip karıştırın. Üç adaçayı yaprağını ve domuz pastırmasını tavuk göğsünün üzerine yerleştirin. Yemeği, önceden ısıtılmış 200°C'lik fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyin ve tavadaki kalan sosu üzerinde gezdirin.
Püf noktası:
Patatesleri daha kalın küpler halinde kesebilir veya farklı şekiller verebilirsiniz.
Bu tarifte biberiye, fesleğen veya kekik gibi başka otlar da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1462
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet