Tavuklu Patates Fondan
Tavuklu Patates Fondan

Tavuklu Patates Fondan

toplam süre40 dak.
20 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Patatesi leziz bir fondan olarak yeniden keşfedin. Tereyağı, soya sosu ve otlarla pişirilmiş, dışı çıtır içi yumuşacuk; altın rengi kızarmış bir lezzet… Bu lezzetli tarif, fırında pişmiş tavukla eşsiz bir uyum yakalıyor. 

Malzemeler

2 porsiyon
350 gr
patates
200 gr
tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı
karabiber
 ½ tatlı kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
kanola yağı
4 
diş ezilmiş sarımsak
50 gr
tereyağı
2 
dal kekik
1 
dal adaçayı
100 ml
tavuk suyu
3 
yaprak adaçayı
2 dilim
dilim füme domuz pastırması
1 yemek kaşığı
yaprak kekik
Besin değerleri (porsiyon başı):2749 kJ / 567 kcal
37,5 grYağ
29 grProtein
29 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

350 gr patates – 200 gr tavuk göğsü – 1 tatlı kaşığı karabiber –  ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri soyun ve yuvarlak başlıklı bir kesici yardımıyla  3 cm kalınlığında silindir şekiller oluşturun. Tavuk göğsünü karabiber ve tuzla baharatlandırın.

Adım 2

2 yemek kaşığı kanola yağı – 4  diş ezilmiş sarımsak – 50 gr tereyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2  dal kekik – 1  dal adaçayı

Yağı tavada ısıtın. Patatesleri ve tavuğu her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Ezilmiş sarımsak, tereyağı, Kikkoman Soy Sauce ve otları (kekik ve adaçayı) ekleyin. Tavuk ve patatesleri sosla ıslatarak ve tavanın dibindeki lezzetli parçaları kazıyarak 2 dakika pişirin.

Adım 3

100 ml tavuk suyu – 3  yaprak adaçayı – 2 dilim dilim füme domuz pastırması – 1 yemek kaşığı yaprak kekik

Tavuk suyunu tavaya ekleyip karıştırın. Üç adaçayı yaprağını ve domuz pastırmasını tavuk göğsünün üzerine yerleştirin. Yemeği, önceden ısıtılmış 200°C'lik fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyin ve tavadaki kalan sosu üzerinde gezdirin.

Püf noktası:

Patatesleri daha kalın küpler halinde kesebilir veya farklı şekiller verebilirsiniz.
Bu tarifte biberiye, fesleğen veya kekik gibi başka otlar da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1462

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

350 gr patates – 200 gr tavuk göğsü – 1 tatlı kaşığı karabiber – ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri soyun ve yuvarlak başlıklı bir kesici yardımıyla  3 cm kalınlığında silindir şekiller oluşturun. Tavuk göğsünü karabiber ve tuzla baharatlandırın.

2 yemek kaşığı kanola yağı – 4 diş ezilmiş sarımsak – 50 gr tereyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 dal kekik – 1 dal adaçayı

Yağı tavada ısıtın. Patatesleri ve tavuğu her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın. Ezilmiş sarımsak, tereyağı, Kikkoman Soy Sauce ve otları (kekik ve adaçayı) ekleyin. Tavuk ve patatesleri sosla ıslatarak ve tavanın dibindeki lezzetli parçaları kazıyarak 2 dakika pişirin.

100 ml tavuk suyu – 3 yaprak adaçayı – 2 dilim dilim füme domuz pastırması – 1 yemek kaşığı yaprak kekik

Tavuk suyunu tavaya ekleyip karıştırın. Üç adaçayı yaprağını ve domuz pastırmasını tavuk göğsünün üzerine yerleştirin. Yemeği, önceden ısıtılmış 200°C'lik fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyin ve tavadaki kalan sosu üzerinde gezdirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.