Filetolu Sebzeli Bento Kutusu
Hazırlanış
Adım 1
Patatesler iyice yıkanır, kabuğuyla haşlanır, soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bu arada fileto kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı soya sosu ile marine edilip ısıtılmış yağda yaklaşık 6-8 dakika kızartılır ve çıkarılır.
Adım 2
Havuçlar soyulup yıkanır, çapraz olarak dilimler halinde doğranır ve filetodan kalan kızartma yağında sotelenir. Sivri lahana temizlenir, şeritler halinde kesilir, yıkanır, havuçların yanına eklenir, her ikisi de yaklaşık 5-8 dakika buharda pişirilir, 1 yemek kaşığı soya sosu ile tatlandırılır ve çıkarılır.
Adım 3
Sos için filetodan kalan kızartma yağına krema, akçaağaç şurubu ve 3 yemek kaşığı soya sosu eklenir, kaynatılır, biraz suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, hardal ve pul biberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur. Kırmızı pancar küpler halinde kesilir ve kalan soya sosu ile marine edilir.
Adım 4
Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, antep fıstığı serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.
Recept-ID: 652
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet