SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Kikkoman Grubu olarak, soya tedarik sürecimizde sürdürülebilirliği ön planda tutan, ormansızlaşmayı önlemeyi de kapsayan katı bir tedarik politikası benimsiyoruz. Bu politika, sürdürülebilir soya yetiştiriciliğine olan bağlılığımızın temel taşını oluşturuyor.
Brezilya'daki soya tedarik zincirimiz üzerinde titiz bir kontrol ve bilgi sahibiyiz, bu sayede herhangi bir sorun karşısında hızlıca müdahale edebiliyoruz. Brezilya'dan aldığımız soya fasulyesinin tamamı, sürdürülebilir ve sorumlu soya üretimini temsil eden yüksek standartlara sahip ProTerra sertifikasına sahip tedarikçilerden gelmektedir. ProTerra, soya değer zincirinde sorumluluk ve sürdürülebilirliği teşvik eden önemli bir pazar standardıdır. ProTerra hakkında daha detaylı bilgi almak için www.proterrafoundation.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.Aşağıdaki Kikkoman ürünleri V-Label sertifikasına sahiptir:
- Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
- Kikkoman Organik Soya Sosu
- Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu Kikkoman Standard Soya Sosuna Göre %43 Daha Az Tuzlu
- Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
- Kikkoman Pirinç İçin Soya Sosu
- Kikkoman Doğal Fermente Tatlı Soya Sosu
- Kikkoman Sushi & Sashimi Soya Sosu
- Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi
- Kikkoman Poke Sos
- Kikkoman Ponzu Limonlu
Kullanmanız gereken soya sosu miktarı pişirdiğiniz yemeğe ve tabi damak zevkinize göre değişir. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun avantajı, asla aşırı baharatlamanıza sebep olmamasıdır. Kikkoman, malzemelerin gerçek lezzetini örtmeden korur. Diğer soya sosları ise, özellikle kimyasal yöntemle üretilmiş olanlar, yoğun, yapay aromalarından dolayı yemeği yenilemez hale getirebilirler.
Yemeğinizde soya sosu kullanıyorsanız, tuza gerek kalmaz. Soya sosu, tuz yerine kullanabileceğiniz en mükemmel üründür! Bilinçli olarak tuz kullanmayanlar ya da tuz tüketimini azaltmak isteyenler, Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu kullanabilirler.
Renginden, tadından ve aromasından anlaşılır. Ancak bunu süpermarkette denemek zordur. Bu yüzden içerdiği malzeme listesini iyice inceleyiniz. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal katkı maddesi içerir. Herhangi bir renklendirici veya tatlandırıcı madde içermez ve sadece doğal fermantasyon yöntemiyle üretilir.
Hayır, aralarında bir fark yoktur. İki üründe de aynı doğal fermente soya sosu bulunmaktadır. Sadece şişeler farklıdır. Estetiği ve işlevselliği birleştiren özel tasarlanmış şişemiz, hem masanızı süsler hem de çok kullanışlıdır. Bu şık tasarımlı şişeyi tekrar doldurabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Çin soya sosunun fermantasyon süresi, genelde Japon soya sosuna göre daha kısadır. Bunun haricinde, birçok Çin soya sosunun içerdiği tuz miktarı daha yüksektir. Ayrıca, bazı Çin soya sosları „karıştırılmıştır“, yani fermente ve kimyasal soya soslarının karışımıdırlar. Çin soya sosu, çoğu zaman katkı maddeleri ihtiva eder.
Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, 300 yıllık bir tarife göre yaklaşık altı ay süren doğal fermentasyon yöntemiyle üretilir. Kikkoman soya sosu; soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal bileşenden oluşur. Kikkoman soya sosuna, katkı maddeleri ilave edilmez. Üretim aşamaları hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
100 ml az tuzlu Doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:
100 ml az tuzlu doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:
Fermantasyon işlemi sırasında gluten parçalanır, bu nedenle nihai üründeki gluten içeriği minimumdur, ancak glutensiz olduğu garanti edilemez.
Gluten intoleransı olanlar için Tamari Glutensiz Soya Sosumuz tavsiye edilir.
Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, Avrupa pazarı ürünleri, Hollanda, Sappermeer’de üretilir. Doğal Fermente Soya Sosu’nun üretiminde sadece dört doğal madde kullanılır. Soya fasulyesi Brezilya, Kanada veya ABD'de satın alınır, buğday Almanya'da yetiştirilir ve tuz ve su Hollanda'dan gelir. Brezilya'dan gelen soya fasulyesi yalnızca ProTerra sertifikasına sahip tedarikçilerden alınmaktadır. ProTerra Foundation, gıda ve yem üretiminin tüm değer zinciri boyunca sürdürülebilir olmasına kendini adamış, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.
ProTerra hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz: https://www.proterrafoundation.org/