SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Kullanmanız gereken soya sosu miktarı pişirdiğiniz yemeğe ve tabi damak zevkinize göre değişir. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun avantajı, asla aşırı baharatlamanıza sebep olmamasıdır. Kikkoman, malzemelerin gerçek lezzetini örtmeden korur. Diğer soya sosları ise, özellikle kimyasal yöntemle üretilmiş olanlar, yoğun, yapay aromalarından dolayı yemeği yenilemez hale getirebilirler.
Yemeğinizde soya sosu kullanıyorsanız, tuza gerek kalmaz. Soya sosu, tuz yerine kullanabileceğiniz en mükemmel üründür! Bilinçli olarak tuz kullanmayanlar ya da tuz tüketimini azaltmak isteyenler, Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu kullanabilirler.
Renginden, tadından ve aromasından anlaşılır. Ancak bunu süpermarkette denemek zordur. Bu yüzden içerdiği malzeme listesini iyice inceleyiniz. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal katkı maddesi içerir. Herhangi bir renklendirici veya tatlandırıcı madde içermez ve sadece doğal fermantasyon yöntemiyle üretilir.
Kikkoman, doğal fermente soya sosu, doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz sosa sosu için. Avrupa genelinde V-Label sertifikasına sahiptir.
Hayır, aralarında bir fark yoktur. İki üründe de aynı doğal fermente soya sosu bulunmaktadır. Sadece şişeler farklıdır. Estetiği ve işlevselliği birleştiren özel tasarlanmış şişemiz, hem masanızı süsler hem de çok kullanışlıdır. Bu şık tasarımlı şişeyi tekrar doldurabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Çin soya sosunun fermantasyon süresi, genelde Japon soya sosuna göre daha kısadır. Bunun haricinde, birçok Çin soya sosunun içerdiği tuz miktarı daha yüksektir. Ayrıca, bazı Çin soya sosları „karıştırılmıştır“, yani fermente ve kimyasal soya soslarının karışımıdırlar. Çin soya sosu, çoğu zaman katkı maddeleri ihtiva eder.
Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, 300 yıllık bir tarife göre yaklaşık altı ay süren doğal fermentasyon yöntemiyle üretilir. Kikkoman soya sosu; soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal bileşenden oluşur. Kikkoman soya sosuna, katkı maddeleri ilave edilmez. Üretim aşamaları hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
100 ml az tuzlu Doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:
100 ml az tuzlu doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:
Fermantasyon işlemi sırasında gluten parçalanır, bu nedenle nihai üründeki gluten içeriği minimumdur, ancak glutensiz olduğu garanti edilemez.
Gluten intoleransı olanlar için Tamari Glutensiz Soya Sosumuz tavsiye edilir.
Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, Avrupa pazarı ürünleri, Hollanda, Sappermeer’de üretilir. Doğal Fermente Soya Sosu’nun üretiminde sadece dört doğal madde kullanılır. Soya fasulyesi Brezilya, Kanada veya ABD'de satın alınır, buğday Almanya'da yetiştirilir ve tuz ve su Hollanda'dan gelir. Brezilya'dan gelen soya fasulyesi yalnızca ProTerra sertifikasına sahip tedarikçilerden alınmaktadır. ProTerra Foundation, gıda ve yem üretiminin tüm değer zinciri boyunca sürdürülebilir olmasına kendini adamış, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.
ProTerra hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz: https://www.proterrafoundation.org/