

Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto
Hafif körili yoğurtla marine edilmiş morina filetoları, yanında misket limonlu ve kişnişli aioli sos ve barbekü tatlı patatesler.
Malzemeler
Morina fileto için:
Misket limonlu ve kişnişli aioli sos için:
Barbeküde tatlı patatesler için:
Hazırlanış
Adım 1
Marine sosu hazırlamak için; yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, soya sosu, reçel, kekik, köri ve karabiberi karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla balık filetolarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.
Adım 2
Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak misket limonlu ve kişnişli aioli sosu hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Bir kâsede mayonez, misket limonu, sarımsak, bal, kişniş ve soya sosunu karıştırıp karabiberle tatlandırın.
Adım 3
Tatlı patatesleri soyun, yıkayın ve yaklaşık 2 cm’lik parçalar hâlinde kesin. Taze soğanları ayıklayın, kesin ve yıkayın. Sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsak, tatlı patates, taze soğan, soya sosu, zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırın, karabiberle tatlandırın.
Adım 4
Tatlı patatesleri ve morina filetolarını barbeküye yerleştirin. Sıcaklığa bağlı olarak 15-20 dk. tatlı patatesleri, 6-10 dk. morina filtetolarını pişirin. (eğer varsa, kapağını kapatın). Misket limonlu ve kişnişli aioli sos ile servis edin.
İpucu:
Marine, hindi göğüs veya biftekle olduğu gibi, beyaz etli balıklarla da harika olur.
Recept-ID: 866
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet