Barbeküde Baharatlı Yoğurtlu Marine Soslu Morina Fileto

toplam süre 75 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. marine süresi
35 dak. pişme süresi

Hafif köri ve misket limonu ve kişnişli aioli soslu yoğurtta marine edilmiş morina balığı filetosu ve ızgara tatlı patates.

Malzemeler

4 porsiyon

Morina fileto için:

50 gr
yoğurt
2 yemek kaşığı
limon suyu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tatlı kaşığı
kayısı reçeli
Biraz limon kekiği yaprağı
 ½ tatlı kaşığı
köri
Taze çekilmiş karabiber
4 
morina fileto (her biri yaklaşık 150 g)

Misket limonlu ve kişnişli aioli sos için:

1 
küçük, organik misket limonu
2 
diş sarımsak
150 gr
mayonez
1 ½ yemek kaşığı
bal
Biraz kişniş yaprağı, doğranmış
1 ½ yemek kaşığı
Taze çekilmiş karabiber

Barbeküde tatlı patatesler için:

800 gr
tatlı patates
4 
taze soğan
1 
diş sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Biraz biberiye yaprağı
Taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 gr Yağ
34,3 gr Protein
57,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Marine sosu hazırlamak için; yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, soya sosu, reçel, kekik, köri ve karabiberi karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla balık filetolarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Adım 2

Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak misket limonlu ve kişnişli aioli sosu hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Bir kâsede mayonez, misket limonu, sarımsak, bal, kişniş ve soya sosunu karıştırıp karabiberle tatlandırın.

Adım 3

Tatlı patatesleri soyun, yıkayın ve yaklaşık 2 cm’lik parçalar hâlinde kesin. Taze soğanları ayıklayın, kesin ve yıkayın. Sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsak, tatlı patates, taze soğan, soya sosu, zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırın, karabiberle tatlandırın.

Adım 4

Tatlı patatesleri ve morina filetolarını barbeküye yerleştirin. Sıcaklığa bağlı olarak 15-20 dk. tatlı patatesleri, 6-10 dk. morina filtetolarını pişirin. (eğer varsa, kapağını kapatın). Misket limonlu ve kişnişli aioli sos ile servis edin.

İpucu:

Marine, hindi göğüs veya biftekle olduğu gibi, beyaz etli balıklarla da harika olur.

Recept-ID: 866

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Marine sosu hazırlamak için; yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, soya sosu, reçel, kekik, köri ve karabiberi karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla balık filetolarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak misket limonlu ve kişnişli aioli sosu hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Bir kâsede mayonez, misket limonu, sarımsak, bal, kişniş ve soya sosunu karıştırıp karabiberle tatlandırın.

Tatlı patatesleri soyun, yıkayın ve yaklaşık 2 cm’lik parçalar hâlinde kesin. Taze soğanları ayıklayın, kesin ve yıkayın. Sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsak, tatlı patates, taze soğan, soya sosu, zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırın, karabiberle tatlandırın.

Tatlı patatesleri ve morina filetolarını barbeküye yerleştirin. Sıcaklığa bağlı olarak 15-20 dk. tatlı patatesleri, 6-10 dk. morina filtetolarını pişirin. (eğer varsa, kapağını kapatın). Misket limonlu ve kişnişli aioli sos ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.