Marine Edilmiş Somon Izgara
Malzemeler
Izgara sebzeler:
Izgara karpuz:
Hazırlanış
Adım 1
Portakal kabuğu ince rendelenir ve bir kenara alınır. Portakal ikiye bölünür ve suyu bir kâseye sıkılır, Kikkoman soya sosu ve ponzu eklenir ve iyice karıştırılır. Somon yıkanır ve 200 g'lık parçalara kesilir. İçinde marinat bulunan kâseye yerleştirilir (derili kısmı yukarıda olacak şekilde) ve 30 dakika marine edilir.
Adım 2
Sebzeler için dressing sosun hazırlanması: ponzu sos, zeytinyağı, kekik ve karabiber ile karıştırılır. Kiraz domatesler ikiye bölünür, kabak ve soğan, dilimler halinde doğranır ve mantarlarla birlikte bir ızgara tepsisine yerleştirilir. Hepsinin üzerine dressing sos serpiştirilir ve her iki tarafta birkaç dakika ızgarada pişirilir. Karpuz dilimleri doğrudan ızgara teli üzerinde kızartılır ve üzerine ponzu sos serpiştirilir.
Adım 3
Somon, marine sostan çıkartılır ve mutfak kâğıdı ile kurulanır. Izgaraya yerleştirilir (derili kısmı aşağıda olacak şekilde) ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır, daha sonra çevrilir ve diğer tarafta 2-3 dakika kızartılır. Izgara sebzeler ve karpuz ile servis yapılır.
Recept-ID: 217
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet