Marine Edilmiş Somon Izgara

toplam süre 60 dak.
60 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
800 gr
derili somon filetosu
1 
portakal
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Dilediğiniz taze bitkilerin karışımı: kişniş, maydanoz, nane

Izgara sebzeler:

200 gr
kiraz domates
200 gr
sarı kabak
100 gr
kırmızı soğan
7 
yabani mantar veya normal mantar
Karabiber
3 yemek kaşığı
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
4 tatlı kaşığı
kurutulmuş kekik

Izgara karpuz:

4 dilim
karpuz
Serpiştirmek için ponzu sos

Hazırlanış

Adım 1

Portakal kabuğu ince rendelenir ve bir kenara alınır. Portakal ikiye bölünür ve suyu bir kâseye sıkılır, Kikkoman soya sosu ve ponzu eklenir ve iyice karıştırılır. Somon yıkanır ve 200 g'lık parçalara kesilir. İçinde marinat bulunan kâseye yerleştirilir (derili kısmı yukarıda olacak şekilde) ve 30 dakika marine edilir.

Adım 2

Sebzeler için dressing sosun hazırlanması: ponzu sos, zeytinyağı, kekik ve karabiber ile karıştırılır. Kiraz domatesler ikiye bölünür, kabak ve soğan, dilimler halinde doğranır ve mantarlarla birlikte bir ızgara tepsisine yerleştirilir. Hepsinin üzerine dressing sos serpiştirilir ve her iki tarafta birkaç dakika ızgarada pişirilir. Karpuz dilimleri doğrudan ızgara teli üzerinde kızartılır ve üzerine ponzu sos serpiştirilir.

Adım 3

Somon, marine sostan çıkartılır ve mutfak kâğıdı ile kurulanır. Izgaraya yerleştirilir (derili kısmı aşağıda olacak şekilde) ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır, daha sonra çevrilir ve diğer tarafta 2-3 dakika kızartılır. Izgara sebzeler ve karpuz ile servis yapılır.

Recept-ID: 217

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Portakal kabuğu ince rendelenir ve bir kenara alınır. Portakal ikiye bölünür ve suyu bir kâseye sıkılır, Kikkoman soya sosu ve ponzu eklenir ve iyice karıştırılır. Somon yıkanır ve 200 g'lık parçalara kesilir. İçinde marinat bulunan kâseye yerleştirilir (derili kısmı yukarıda olacak şekilde) ve 30 dakika marine edilir.

Sebzeler için dressing sosun hazırlanması: ponzu sos, zeytinyağı, kekik ve karabiber ile karıştırılır. Kiraz domatesler ikiye bölünür, kabak ve soğan, dilimler halinde doğranır ve mantarlarla birlikte bir ızgara tepsisine yerleştirilir. Hepsinin üzerine dressing sos serpiştirilir ve her iki tarafta birkaç dakika ızgarada pişirilir. Karpuz dilimleri doğrudan ızgara teli üzerinde kızartılır ve üzerine ponzu sos serpiştirilir.

Somon, marine sostan çıkartılır ve mutfak kâğıdı ile kurulanır. Izgaraya yerleştirilir (derili kısmı aşağıda olacak şekilde) ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır, daha sonra çevrilir ve diğer tarafta 2-3 dakika kızartılır. Izgara sebzeler ve karpuz ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.