Susam kaplamalı somon ve kayısıyla ılık Kinoa kasesi

toplam süre 45 dak.
10 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi

Akşam yemeği için kolay ve sağlıklı bir tarif mi lazım? Ponzu yoğurt soslu bu basit somon tarifine bayılacaksınız. Kırmızı, beyaz ve siyah Kinoa ile servis edebilir veya istediğiniz herhangi birini kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
üç renkli Kinoa veya normal Kinoa
250 gr
somon fileto
2 yemek kaşığı
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
10 gr
susam
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
100 gr
brokoli
150 gr
kayısı
1 yemek kaşığı
taze biberiye
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
60 gr
doğal yoğurt
2 yemek kaşığı
doğranmış taze nane
 ½ tatlı kaşığı
kaşığı toz karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 3211 kJ  /  767 kcal
44,6 gr Yağ
38,9 gr Protein
50,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kinoayı ambalajındaki talimatlara göre yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Adım 2

Somon filetoyu iki parçaya bölün, üzerine Kikkoman Ponzu ve karabiber dökün, ardından susamla karıştırdığınız Panko'yla üzerini kaplayın. İki tarafını da parlak kahverengi renge dönene kadar kızartın.

Adım 3

Bu sırada brokoliyi küçük dallarına ayırarak al dente pişirin. Kayısıları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve hafifçe yağlanmış bir tavada biberiye yapraklarıyla birlikte iki tarafını da ızgara yapın.

Adım 4

Yoğurda zeytinyağı, Kikkoman Ponzu, karabiber ve doğranmış naneyi ekleyerek karıştırın.

Adım 5

Pişmiş kinoayı kaselere bölün.

Recept-ID: 1050

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kinoayı ambalajındaki talimatlara göre yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Somon filetoyu iki parçaya bölün, üzerine Kikkoman Ponzu ve karabiber dökün, ardından susamla karıştırdığınız Panko'yla üzerini kaplayın. İki tarafını da parlak kahverengi renge dönene kadar kızartın.

Bu sırada brokoliyi küçük dallarına ayırarak al dente pişirin. Kayısıları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve hafifçe yağlanmış bir tavada biberiye yapraklarıyla birlikte iki tarafını da ızgara yapın.

Yoğurda zeytinyağı, Kikkoman Ponzu, karabiber ve doğranmış naneyi ekleyerek karıştırın.

Pişmiş kinoayı kaselere bölün.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.