Yumurtalı kızarmış pilav

4,5 2 oy
toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Wok tavada pilav, yumurta ve sebzelerden oluşan klasik vejetaryen ana veya yan yemek

Malzemeler

2 porsiyon
1 
küçük acı kırmızı biber, ince doğranmış
1 
havuç, küp doğranmış
1 
beyaz soğan, küp doğranmış
 ½ demet
taze soğan, ince kıyılmış
2 
yumurta, çırpılmış
1 
diş sarımsak, ince doğranmış
15 gr
zencefil, ince doğranmış
200 gr
pişmiş, soğutulmuş basmati pirinç pilavı (ya da önceki günden kalan bir pilav olabilir)
5 yemek kaşığı
kızartma yağı
1 yemek kaşığı

Üzeri için:

2 
taze soğan, ince kıyılmış
3 
dal kişnişin yaprakları
Besin değerleri (porsiyon başı): 2233 kJ  /  533 kcal
36,5 gr Yağ
12,8 gr Protein
35,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Acı biberi wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile kavurun ve alın.

Adım 2

Kalan yağa 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte havuç ve soğanı da ekleyip kavurun. Taze soğanları ekleyin, soteleyin ve hepsini alın.

Adım 3

Wok’u yıkayın veya silin.

Adım 4

Çırpılmış yumurtaları wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile pişirin, alın ve wok’u tekrar temizleyin.

Adım 5

Zencefil ve sarımsağı kalan kızgın yağda soteleyin. Pirinci ekleyin ve kavurun.

Adım 6

Kavrulmuş sebzeleri ekleyin ve hafifçe çevirin. Yumurtayı ilave edin ve hepsini Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağı ile tatlandırın.

İpucu:

İsteğe göre yumurta, çıtır kızarmış soğan, acar (tatlı-ekşi sebze turşusu), krupuk (karides cipsi) veya sambal goreng telor (baharatlı haşlanmış yumurta) ile servis edin.

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosuTamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

Recept-ID: 929

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Acı biberi wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile kavurun ve alın.

Kalan yağa 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte havuç ve soğanı da ekleyip kavurun. Taze soğanları ekleyin, soteleyin ve hepsini alın.

Wok’u yıkayın veya silin.

Çırpılmış yumurtaları wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile pişirin, alın ve wok’u tekrar temizleyin.

Zencefil ve sarımsağı kalan kızgın yağda soteleyin. Pirinci ekleyin ve kavurun.

Kavrulmuş sebzeleri ekleyin ve hafifçe çevirin. Yumurtayı ilave edin ve hepsini Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağı ile tatlandırın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.