Vejetaryen Wellington
Vejetaryen Wellington

Vejetaryen Wellington

4,6 16 oy
toplam süre 1 Sa 35 dak.
15 dak. hazırlık süresi
1 Sa 20 dak. pişme süresi

Wellington yemeğine yepyeni bir dokunuş: Enfes kekik aromalı pancarla unutulmaz bir sebze ziyafeti.

Malzemeler

2 porsiyon
4 
pancar
600 ml
su
200 ml
sek kırmızı şarap
50 ml
şarap sirkesi
80 gr
şeker
3 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
hardal tohumu
1 
dal kekik
50 gr
darı
1 
soğan
300 gr
mantar
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
kekik yaprağı
1 tatlı kaşığı
biber
4 
kıvırcık lahana yaprağı
275 gr
milföy hamuru

Hamuru kaplamak için:

1 yemek kaşığı
su
Besin değerleri (porsiyon başı):3.900.932 kJ / 932 kcal
51,5 grYağ
25,6 grProtein
88,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

4  pancar – 600 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml sek kırmızı şarap – 50 ml şarap si̇rkesi̇ – 80 gr şeker – 1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı hardal tohumu – 1  dal kekik

Pancarı yıkayıp soyun. Bir tencereye koyun ve üzerini su, soya sosu, şarap ve sirkeyle doldurun. Şekeri, hafif ezilmiş sarımsağı, hardal tohumlarını ve kekiği ekleyin. Pancar yumuşayana kadar üzerini örtün ve pişirin. Ardından salamuradan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Adım 2

50 gr darı – 300 gr mantar – 1  soğan – 2  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 1 tatlı kaşığı biber

Darıyı paketteki talimatlara göre pişirin. Mantarları dilimleyin, soğanı ve sarımsağı doğrayın. Soğanı zeytinyağında kızartın, mantarları ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin. Sarımsakları ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Kikkoman Soy Sauce, kekik ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın. Pişmiş darıyı mantarlara ekleyin, karıştırın ve çok pürüzsüz olmayan bir macun haline getirin. Soğuması için bir kenara koyun.

Adım 3

4  kıvırcık lahana yaprağı – 275 gr milföy hamuru – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı su

Lahana yapraklarını yaklaşık 5 dakika haşlayın, ardından kısa süreliğine bir kase soğuk suya koyun. Çıkarın ve kurulayın. 
 
Milföy hamurunu açın. Mantar karışımının yarısını uzun kenarın ortasına yayın. Lahana yapraklarını yerleştirin ve pancarı üstüne yerleştirin. Kalan dolguyu örtün ve pancarın üzerine bastırın, ardından lahana yapraklarına sarın. Hamurun kalan taraflarını dolgunun üzerine katlayın. 
 
2 yemek kaşığı Kikkoman Soy Sauce'u 1 yemek kaşığı suyla karıştırıp hamurun üst kısmına sürün. 
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun ve 20 dakika pişirin.

Püf noktası:

Yemeğin her parçasının aynı boyutta olması için uzun pancar seçin.

Recept-ID: 1293

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

4 pancar – 600 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml sek kırmızı şarap – 50 ml şarap si̇rkesi̇ – 80 gr şeker – 1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı hardal tohumu – 1 dal kekik

Pancarı yıkayıp soyun. Bir tencereye koyun ve üzerini su, soya sosu, şarap ve sirkeyle doldurun. Şekeri, hafif ezilmiş sarımsağı, hardal tohumlarını ve kekiği ekleyin. Pancar yumuşayana kadar üzerini örtün ve pişirin. Ardından salamuradan çıkarın ve soğumaya bırakın.

50 gr darı – 300 gr mantar – 1 soğan – 2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 1 tatlı kaşığı biber

Darıyı paketteki talimatlara göre pişirin. Mantarları dilimleyin, soğanı ve sarımsağı doğrayın. Soğanı zeytinyağında kızartın, mantarları ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin. Sarımsakları ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Kikkoman Soy Sauce, kekik ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın. Pişmiş darıyı mantarlara ekleyin, karıştırın ve çok pürüzsüz olmayan bir macun haline getirin. Soğuması için bir kenara koyun.

4 kıvırcık lahana yaprağı – 275 gr milföy hamuru – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı su

Lahana yapraklarını yaklaşık 5 dakika haşlayın, ardından kısa süreliğine bir kase soğuk suya koyun. Çıkarın ve kurulayın. 
 
Milföy hamurunu açın. Mantar karışımının yarısını uzun kenarın ortasına yayın. Lahana yapraklarını yerleştirin ve pancarı üstüne yerleştirin. Kalan dolguyu örtün ve pancarın üzerine bastırın, ardından lahana yapraklarına sarın. Hamurun kalan taraflarını dolgunun üzerine katlayın. 
 
2 yemek kaşığı Kikkoman Soy Sauce'u 1 yemek kaşığı suyla karıştırıp hamurun üst kısmına sürün. 
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun ve 20 dakika pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.