

Soya Soslu Pişmiş Elma ile Doldurulmuş Noel/Yılbaşı Kazı
Malzemeler
Pişmiş elmalar için:
Sos için:
Hazırlanış
Adım 1
Kaz yıkanır, kurulanır, daha sonra ise hem içi hem de dışı tuz ve karabiberle baharatlanır.
Adım 2
İç malzeme için soğan ve sarımsak soyulup ince ince doğranır. Tereyağı ısıtılır, soğan ve sarımsak içinde sotelenir.
Adım 3
Esmer ekmek küp küp doğranır, elmalar soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve onlar da küp küp doğranır. Antep fıstığı ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu eklenir, tuz, karabiber ve zencefil ile tatlandırılır.
Adım 4
Kaz bu karışımla doldurulur, kapatılır ve göğsü aşağıya bakacak şekilde kapaklı bir kızartma tenceresine yerleştirilir. Yaklaşık 2 saat kızartılır (elektrikli veya doğal gazlı fırın 200 derece/4. ayarda, konveksiyon 180 derece), bu sırada üzerine sık sık kızartma suyu gezdirilir. 1 1/2 saat sonra kazın göğsü yukarı bakacak şekilde ters çevrilir. Son 10 dakikada kaz göğsüne fırçayla bal ve 2 yemek kaşığı soya sosu karışımından oluşan sos sürülür.
Adım 5
Pişmiş elmalar için elmaların çekirdekli kısmı oyacak yardımıyla çıkartılır. Badem ezmesi, kuru üzüm ve amaretto ile karıştırılır ve elmalar bu karışımla doldurulur. Pişmiş elmaların her birine 1 pul tereyağı koyulur ve pişirme süresinin son 20 dakikasında fırına yerleştirerek birlikte pişirilir.
Adım 6
Sos için 4 yemek kaşığı kazın kızartma suyuyla birlikte kaz sosu kaynatılır, taze krema ilave edilir, soya sosu ile tatlandırılır ve sos kıvamlaştırıcı ile bağlanır.
Adım 7
Kaz, pişmiş elma ve isteğe göre kırmızı lahana salatası ve patates köftesiyle servis edilir.
Recept-ID: 109
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet