Her şey eti̇kette belli̇ olur

Markette alacağınız soya sosunun kalitesini sadece etiketine bakarak bile anlayabilirsiniz. Gerçekten kaliteli bir Japon soya sosu kesinlikle tatlandırıcı lezzet arttırıcı veya koruyucu içermez. 

1.

İlk olarak elinize aldığınız ürünün besin değerlerine, özellikle de içerdiği protein miktarına bakın. Soya sosları için yüksek protein miktarı genelde olumlu bir göstergedir. Japon Organik Tarım Yönetmeliği (JAS), soya soslarını içerdikleri azot ve protein seviyesi bakımından sınıflandırmaktadır. Bu kriterlere göre yüksek sınıfta bulunan soya sosları umami tadı açısından da zengin bir içeriğe sahiptirler. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu her 100 mililitrede 10 gram protein içermekte ve böylece açık bir şekilde “özel sınıf” bir soya sosu olmaktadır.

2.

İkinci olarak soya sosunun içindekiler kısmını inceleyin. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu sadece 4 malzemeden yapılmaktadır: su, soya fasulyesi, buğday ve tuz. Bu malzemeler fermente edilmekte ve mayalanmaktadır. Eğer sadece bu kadar az malzeme ile bu kadar geniş bir lezzet yelpazesine nasıl ulaşılabilir anlamak istiyorsanız soya sosunun üretim aşamasına yakından bir bakış atabilirsiniz.

Bazen diğer markaların 7 veya daha fazla malzeme kullandığını görebilirsiniz. Peki neden?  Çünkü daha ucuz ve daha hızlı bir üretim ve daha kolay kabul görecek bir tat için daha çok malzeme kullanmaları gerekmekte.

3.

Elinizdeki soya sosunun incelemesindeki son aşama şişe sallama testidir. Elinizde tuttuğunuz şişenin içindeki soya sosunun kaliteli olup olmadığını sadece şişeyi yavaşça sallayarak anlayabilirsiniz. Kikkoman’nın ürettikleri gibi doğal olarak üretilen Japon soya sosları açık kahverengi transparan bir renge ve açık, akışkan bir kıvama sahiptir. Öte yandan kimyasal yardımıyla üretilen diğer soya sosları şurup gibi koyu bir kıvama ve koyu bir renge sahip olurlar.

Daha fazlasını keşfedin

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun