Yakiniku usulü Antrikot (Dana Biftek)

toplam süre 45 dak.
45 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
500 gr
antrikot (dana biftek)
200 gr
soğan
10 
adet shiitake mantarı
1 
kırmızı biber
1 
sarı biber
5 ½ 
adet yeşil kuşkonmaz
biraz sıvı yağ

Baharat karışımı

4 yemek kaşığı
elma püresi
4 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
ince doğranmış yeşil soğan
 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş sarmısak
2 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam
 ½ tatlı kaşığı
tahin
Besin değerleri (porsiyon başı): 1281 kJ  /  306 kcal
12,7 gr Yağ
29,2 gr Protein
19,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Biftek eti (yaklaşık 2cm kalınlığında) yatay şekilde 5-6mm’lik ince dilimlere doğranır. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve 7-8 mm’lik ince dilimlere doğranır. Shiitake mantarları temizlenir ve ikiye bölünür. Biber yıkanır, ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır ve kolay yenebilir parçalara doğranır. Kuşkonmazın alt yarısı soyulur, haşlanır ve yaklaşık 3cm uzunluğunda parçalara doğranır.

Adım 2

Baharat karışımı için bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli tavada kızdırılıp sebzeler yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Daha sonra tabağa alınır ve sıcak tutulur. Tava tekrar ısıtılır ve et dilimleri, daha fazla sıvı yağ katmadan yüksek ateşte kısa bir süre arkalı önlü kızartılır. Daha sonra sebze ve baharat karışımını ilave edilir. Tava sallanarak et ve sebze, yüksek ısıda iyice karıştırılır.

Püf noktası

Bütün malzemeler, tuz ve biber koymadan hafifçe kızartılır. Baharat karışımı, dip sosu olarak yanında servis edilebilir.

Recept-ID: 101

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Biftek eti (yaklaşık 2cm kalınlığında) yatay şekilde 5-6mm’lik ince dilimlere doğranır. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve 7-8 mm’lik ince dilimlere doğranır. Shiitake mantarları temizlenir ve ikiye bölünür. Biber yıkanır, ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır ve kolay yenebilir parçalara doğranır. Kuşkonmazın alt yarısı soyulur, haşlanır ve yaklaşık 3cm uzunluğunda parçalara doğranır.

Baharat karışımı için bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli tavada kızdırılıp sebzeler yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Daha sonra tabağa alınır ve sıcak tutulur. Tava tekrar ısıtılır ve et dilimleri, daha fazla sıvı yağ katmadan yüksek ateşte kısa bir süre arkalı önlü kızartılır. Daha sonra sebze ve baharat karışımını ilave edilir. Tava sallanarak et ve sebze, yüksek ısıda iyice karıştırılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.