Teriyaki yerfıstığı soslu balık takoyaki
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Balıklı takoyakileri ve bu sokak lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyan teriyaki yerfıstığı sosunu mutlaka deneyin.
Malzemeler
Takoyaki:
Sos:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
100 gr buğday unu – 30 gr mısır nişastası – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yumurta – 50 ml dashi sebze suyu – 200 gr beyaz balık eti (morina, çipura, levrek, vb.)
Unu, nişastayı, kabartma tozunu, Kikkoman Soy Sauce’u, yumurtayı ve soğutulmuş dashi suyunu bir kapta iyice karıştırın. Balığı ince ince doğrayın ve hazırladığınız hamura ekleyin. Buz kalıplarını (kare, 2 x 2 cm) hazırlayın ve iç malzemeyle doldurun. 1 saat kadar dondurun.
Adım 2
80 ml hindistancevizi sütü – 70 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 20 ml pirinç sirkesi – ½ tatlı kaşığı sarımsak granülü
Sos için malzemeleri karıştırın. Sos koyulaşana kadar kaynatın.
Adım 3
150 ml kolza yağı – 1 tatlı kaşığı doğranmış frenk soğanı
Dondurduğunuz takoyakiyi altın kahverengi rengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın.
Kızarttığınız takoyakiyi tabağa alın, sosu bir kaba boşaltın ve frenk soğanlarıyla süsleyin.
Püf noktası:
Dashi sebze suyunun suyla kaynatılan hazır versiyonu da bulunmaktadır.
Recept-ID: 1368
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet