Teriyaki yerfıstığı soslu balık takoyaki
Teriyaki yerfıstığı soslu balık takoyaki

Teriyaki yerfıstığı soslu balık takoyaki

toplam süre95 dak.
20 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
60 dak.soğuma süresi

Dışı çıtır, içi yumuşacık! Balıklı takoyakileri ve bu  sokak lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyan teriyaki yerfıstığı sosunu mutlaka deneyin.

Malzemeler

2 porsiyon

Takoyaki:

100 gr
buğday unu
30 gr
mısır nişastası
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
1 
yumurta
50 ml
dashi sebze suyu
200 gr
beyaz balık eti (morina, çipura, levrek, vb.)
150 ml
kolza yağı

Sos:

80 ml
hindistancevizi sütü
70 gr
fıstık ezmesi
20 ml
pirinç sirkesi
 ½ tatlı kaşığı
sarımsak granülü

Süslemek için:

1 tatlı kaşığı
doğranmış frenk soğanı
Besin değerleri (porsiyon başı):4019 kJ / 960 kcal
70,2 grYağ
55,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr buğday unu – 30 gr mısır nişastası –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  yumurta – 50 ml dashi sebze suyu – 200 gr beyaz balık eti (morina, çipura, levrek, vb.)

Unu, nişastayı, kabartma tozunu, Kikkoman Soy Sauce’u, yumurtayı ve soğutulmuş dashi suyunu bir kapta iyice karıştırın. Balığı ince ince doğrayın ve hazırladığınız hamura ekleyin. Buz kalıplarını (kare, 2 x 2 cm) hazırlayın ve iç malzemeyle doldurun. 1 saat kadar dondurun.

Adım 2

80 ml hindistancevizi sütü – 70 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu20 ml pirinç sirkesi –  ½ tatlı kaşığı sarımsak granülü

Sos için malzemeleri karıştırın. Sos koyulaşana kadar kaynatın.

Adım 3

150 ml kolza yağı – 1 tatlı kaşığı doğranmış frenk soğanı

Dondurduğunuz takoyakiyi altın kahverengi rengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın.

Kızarttığınız takoyakiyi tabağa alın, sosu bir kaba boşaltın ve frenk soğanlarıyla süsleyin.

Püf noktası:

Dashi sebze suyunun suyla kaynatılan hazır versiyonu da bulunmaktadır.

Recept-ID: 1368

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr buğday unu – 30 gr mısır nişastası – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yumurta – 50 ml dashi sebze suyu – 200 gr beyaz balık eti (morina, çipura, levrek, vb.)

Unu, nişastayı, kabartma tozunu, Kikkoman Soy Sauce’u, yumurtayı ve soğutulmuş dashi suyunu bir kapta iyice karıştırın. Balığı ince ince doğrayın ve hazırladığınız hamura ekleyin. Buz kalıplarını (kare, 2 x 2 cm) hazırlayın ve iç malzemeyle doldurun. 1 saat kadar dondurun.

80 ml hindistancevizi sütü – 70 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu20 ml pirinç sirkesi – ½ tatlı kaşığı sarımsak granülü

Sos için malzemeleri karıştırın. Sos koyulaşana kadar kaynatın.

150 ml kolza yağı – 1 tatlı kaşığı doğranmış frenk soğanı

Dondurduğunuz takoyakiyi altın kahverengi rengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın.

Kızarttığınız takoyakiyi tabağa alın, sosu bir kaba boşaltın ve frenk soğanlarıyla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.