

Domatesli ve tofu pesto'lu burrata sandviç
Çıtır karabuğday ciabatta üzerine protein açısından zengin tofupesto'su, ardından kiraz domates, tavada kızartılmış tofu, edamame ve kremalı burrata… Bu leziz sandviç, Kikkoman Yuzu Ponzu ile hazırlanan taze ve aromatik sirkeli salata sosuyla (vinaigrette) tamamlanıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

30 ml bitkisel yağ – 90 gr doğal tofu (küp küp doğranmış) – 15 gr doğranmış taze fesleğen – 20 gr soyulmuş badem – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve tofu'yu yaklaşık 3 dakika kavurun. Tofu'nun üçte ikisini kalan yağ ve diğer malzemelerle pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.
Adım 2

20 ml bitkisel yağ – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Sirkeli salata sosu (vinaigrette) hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 3

1 karabuğday ciabatta – 20 gr yeşil salata karışımı – 8 yarım kesilmiş renkli kiraz domates – 125 gr burrata – 30 gr pişmiş ve kabuğu çıkarılmış edamame
Ciabatta ekmeğini yatay olarak ikiye kesin ve her iki parçaya da tofupesto sürün. Alt yarının üzerine marul yapraklarını yerleştirin, ardından parçalara ayrılmış burrata’ları ekleyin. Kiraz domates, tofu küpleri ve edamame’yi de ekleyin. Üzerinde Yuzuvinaigrette gezdirin, sonra ekmeğin üst yarısını dolguların üzerine yerleştirin. Çaprazlama ikiye kesin ve servis yapın.
Püf noktası:
Asya esintili bir dokunuş için biraz shiso teresi serpiştirmeyi deneyin.
Recept-ID: 1543
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet