Domatesli ve tofu pesto'lu burrata sandviç
Domatesli ve tofu pesto'lu burrata sandviç

Domatesli ve tofu pesto'lu burrata sandviç

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Çıtır karabuğday ciabatta üzerine protein açısından zengin tofupesto'su, ardından kiraz domates, tavada kızartılmış tofu, edamame ve kremalı burrata…  Bu leziz sandviç, Kikkoman Yuzu Ponzu ile hazırlanan taze ve aromatik sirkeli salata sosuyla (vinaigrette) tamamlanıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
50 ml
bitkisel yağ
90 gr
doğal tofu (küp küp doğranmış)
15 gr
doğranmış taze fesleğen
20 gr
soyulmuş badem
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
1 
karabuğday ciabatta
20 gr
yeşil salata karışımı
8 
yarım kesilmiş renkli kiraz domates
125 gr
burrata
30 gr
pişmiş ve kabuğu çıkarılmış edamame
Besin değerleri (porsiyon başı):3.706 kJ / 886 kcal
53 grYağ
29,5 grProtein
68 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

30 ml bitkisel yağ – 90 gr doğal tofu (küp küp doğranmış) – 15 gr doğranmış taze fesleğen – 20 gr soyulmuş badem – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve tofu'yu yaklaşık 3 dakika kavurun. Tofu'nun üçte ikisini kalan yağ ve diğer malzemelerle pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.

Adım 2

20 ml bitkisel yağ – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 tatlı kaşığı domates salçası – 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu –  ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sirkeli salata sosu (vinaigrette) hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın.

Adım 3

1  karabuğday ciabatta – 20 gr yeşil salata karışımı – 8  yarım kesilmiş renkli kiraz domates – 125 gr burrata – 30 gr pişmiş ve kabuğu çıkarılmış edamame

Ciabatta ekmeğini yatay olarak ikiye kesin ve her iki parçaya da tofupesto sürün. Alt yarının üzerine marul yapraklarını yerleştirin, ardından parçalara ayrılmış burrata’ları ekleyin. Kiraz domates, tofu küpleri ve edamame’yi de ekleyin. Üzerinde Yuzuvinaigrette gezdirin, sonra ekmeğin üst yarısını dolguların üzerine yerleştirin. Çaprazlama ikiye kesin ve servis yapın.

Püf noktası:

Asya esintili bir dokunuş için biraz shiso teresi serpiştirmeyi deneyin.

Recept-ID: 1543

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

30 ml bitkisel yağ – 90 gr doğal tofu (küp küp doğranmış) – 15 gr doğranmış taze fesleğen – 20 gr soyulmuş badem – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve tofu'yu yaklaşık 3 dakika kavurun. Tofu'nun üçte ikisini kalan yağ ve diğer malzemelerle pürüzsüz bir kıvam alana kadar püre haline getirin.

20 ml bitkisel yağ – 30 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 tatlı kaşığı domates salçası – 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sirkeli salata sosu (vinaigrette) hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın.

1 karabuğday ciabatta – 20 gr yeşil salata karışımı – 8 yarım kesilmiş renkli kiraz domates – 125 gr burrata – 30 gr pişmiş ve kabuğu çıkarılmış edamame

Ciabatta ekmeğini yatay olarak ikiye kesin ve her iki parçaya da tofupesto sürün. Alt yarının üzerine marul yapraklarını yerleştirin, ardından parçalara ayrılmış burrata’ları ekleyin. Kiraz domates, tofu küpleri ve edamame’yi de ekleyin. Üzerinde Yuzuvinaigrette gezdirin, sonra ekmeğin üst yarısını dolguların üzerine yerleştirin. Çaprazlama ikiye kesin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.