

Vejetaryen humuslu sandviç
Çıtır taze sebzeler ve lezzetli, kremalı humus bu leziz tarifte buluştu! Bu vejetaryen sandviç hem hızlı ve kolay hazırlanır hem de beslenme çantaları veya yolculuklar için mükemmel.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

1 konserve nohut (süzülmüş ağırlık 240 gr) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı – Taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos
Fırını 200°C'ye ısıtın. Humus için nohutları süzün. Yarısını 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu ve 2 yemek kaşığı suyla püre yapın. Kalan nohutları küçük bir fırın kabına alın, keten tohumu yağı, biraz karabiber ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile karıştırın, ardından önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kavurun.
Adım 2

1 küçük havuç – 1 küçük kabak – 1 kırmızı soğan – 1 küçük kırmızı biber – 1 küçük patlıcan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos – Taze çekilmiş karabiber
Sebzeleri hazırlayın ve yaklaşık 2 mm kalınlığında dilimler veya 2 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı, 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ve biraz karabiberle karıştırın. Izgara tepsisine yayın ve ne kadar yumuşak sevdiğinize bağlı olarak yaklaşık 15 dakika ızgara yapın. Alternatif olarak ocakta ızgara tavada veya fırında ızgara fonksiyonu kullanarak pişirebilirsiniz.
Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı bal – 40 gr roka – 2 flabatta (yassı ciabatta ekmeği)
Sos için 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu'yu bal ile karıştırın. Rokayı yıkayıp kurulayın. Flabattaları kesin ve her iki tarafına humus sürün. Alt parçaların üzerine roka ve ızgara sebzeleri yerleştirin, üzerinde sosu gezdirin ve üst parçaları kapatın. İsteğe bağlı olarak birkaç çıtır nohut ile süsleyip kalan nohutları ve sebzeleri yanında servis edin.
Püf noktası:
Daha fazla lezzet için, keçi peyniri de ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1540
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet