Vejetaryen humuslu sandviç
Vejetaryen humuslu sandviç

Vejetaryen humuslu sandviç

toplam süre 30 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Çıtır taze sebzeler ve lezzetli, kremalı humus bu leziz tarifte buluştu! Bu vejetaryen sandviç hem hızlı ve kolay hazırlanır hem de beslenme çantaları veya yolculuklar için mükemmel.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
konserve nohut (süzülmüş ağırlık 240 gr)
4 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
keten tohumu yağı
Taze çekilmiş karabiber
1 
küçük havuç
1 
küçük kabak
1 
kırmızı soğan
1 
küçük kırmızı biber
1 
küçük patlıcan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tatlı kaşığı
bal
40 gr
roka
2 
flabatta (yassı ciabatta ekmeği)
Besin değerleri (porsiyon başı):2.685 kJ / 641 kcal
19,8 grYağ
20,4 grProtein
87,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  konserve nohut (süzülmüş ağırlık 240 gr) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 yemek kaşığı keten tohumu yağı – Taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos

Fırını 200°C'ye ısıtın. Humus için nohutları süzün. Yarısını 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu ve 2 yemek kaşığı suyla püre yapın. Kalan nohutları küçük bir fırın kabına alın, keten tohumu yağı, biraz karabiber ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile karıştırın, ardından önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kavurun.

Adım 2

1  küçük havuç – 1  küçük kabak – 1  kırmızı soğan – 1  küçük kırmızı biber – 1  küçük patlıcan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos – Taze çekilmiş karabiber

Sebzeleri hazırlayın ve yaklaşık 2 mm kalınlığında dilimler veya 2 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı, 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ve biraz karabiberle karıştırın. Izgara tepsisine yayın ve ne kadar yumuşak sevdiğinize bağlı olarak yaklaşık 15 dakika ızgara yapın. Alternatif olarak ocakta ızgara tavada veya fırında ızgara fonksiyonu kullanarak pişirebilirsiniz.

Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal – 40 gr roka – 2  flabatta (yassı ciabatta ekmeği)

Sos için 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu'yu bal ile karıştırın. Rokayı yıkayıp kurulayın. Flabattaları kesin ve her iki tarafına humus sürün. Alt parçaların üzerine roka ve ızgara sebzeleri yerleştirin, üzerinde sosu gezdirin ve üst parçaları kapatın. İsteğe bağlı olarak birkaç çıtır nohut ile süsleyip kalan nohutları ve sebzeleri yanında servis edin.

Püf noktası:

Daha fazla lezzet için, keçi peyniri de ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1540

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 konserve nohut (süzülmüş ağırlık 240 gr) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 yemek kaşığı keten tohumu yağı – Taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos

Fırını 200°C'ye ısıtın. Humus için nohutları süzün. Yarısını 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu ve 2 yemek kaşığı suyla püre yapın. Kalan nohutları küçük bir fırın kabına alın, keten tohumu yağı, biraz karabiber ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile karıştırın, ardından önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kavurun.

1 küçük havuç – 1 küçük kabak – 1 kırmızı soğan – 1 küçük kırmızı biber – 1 küçük patlıcan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos – Taze çekilmiş karabiber

Sebzeleri hazırlayın ve yaklaşık 2 mm kalınlığında dilimler veya 2 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı, 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ve biraz karabiberle karıştırın. Izgara tepsisine yayın ve ne kadar yumuşak sevdiğinize bağlı olarak yaklaşık 15 dakika ızgara yapın. Alternatif olarak ocakta ızgara tavada veya fırında ızgara fonksiyonu kullanarak pişirebilirsiniz.

2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal – 40 gr roka – 2 flabatta (yassı ciabatta ekmeği)

Sos için 2 yemek kaşığı Kikkoman Yuzu Ponzu'yu bal ile karıştırın. Rokayı yıkayıp kurulayın. Flabattaları kesin ve her iki tarafına humus sürün. Alt parçaların üzerine roka ve ızgara sebzeleri yerleştirin, üzerinde sosu gezdirin ve üst parçaları kapatın. İsteğe bağlı olarak birkaç çıtır nohut ile süsleyip kalan nohutları ve sebzeleri yanında servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.