Miso karamelli vegan çikolata kapları
Miso karamelli vegan çikolata kapları

Miso karamelli vegan çikolata kapları

5 1 oy
toplam süre 45 dak.
35 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Pişirme gerektirmeyen bu çikolata kapları, erikli nugat ve yumuşak miso–soya karamel dolgusu ile mükemmel bir vegan tatlı! Kikkoman Soy Sauce hem karamelde hem de çikolatada tatlılık dozunu dengelerken tarife leziz bir umami derinliği katıyor.

Malzemeler

6 porsiyon

Miso karamel:

10 gr
vegan tereyağı
30 gr
şeker (vegan)
30 gr
yoğun hindistan cevizi kreması
2 tatlı kaşığı
açık miso

Erlikli nugat::

30 gr
yulaf ezmesi
80 gr
kuru erik
10 gr
rendelenmiş hindistan cevizi
1 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı
tahin
1 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu

Ek olarak:

170 gr
vegan bitter çikolata (70%)
1 tatlı kaşığı
hindistan cevizi yağı
2 tatlı kaşığı
susam

Besin değerleri (porsiyon başı):

1.356 kJ / 324 kcal
20 grYağ
5 grProtein
34 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

10 gr vegan tereyağı – 30 gr şeker (vegan) – 30 gr yoğun hindistan cevizi kreması – 2 tatlı kaşığı açık miso – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Şeker, hindistan cevizi kreması, miso ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Çırparak karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp karamelize olduğunda bir kaseye alın ve tamamen soğumaya bırakın.

Adım 2

30 gr yulaf ezmesi – 80 gr kuru erik – 10 gr rendelenmiş hindistan cevizi – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 tatlı kaşığı tahin – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Yulaf ezmesini mutfak robotunda ince olana kadar çekin. Kuru erik, rendelenmiş hindistan cevizi, fıstık ezmesi, tahin, akçaağaç şurubu ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Yapışkan, nugat benzeri bir karışım elde edene kadar çekin. Elleriniz hafifçe ıslakken küçük toplar yapın, üzerine biraz bastırarak düzleştirin ve bir tabağa dizin.

Adım 3

170 gr vegan bitter çikolata (70%) – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Bir sos tenceresinde az miktarda su ısıtın. Çikolatanın üçte ikisini ve hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kabı tencerenin üzerine oturtup benmari usulü sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın, biraz soğutun. Kalan çikolatayı ekleyip karıştırın. Gerekirse çok kısa bir süre tekrar ısıtın.

Adım 4

2 tatlı kaşığı susam

Her kalıbın dibine yaklaşık 3 çay kaşığı eritilmiş çikolata dökün ve taban ile kenarları yaklaşık 3,5 cm yüksekliğe kadar kaplayın. 5 dakika buzdolabında veya 3 dakika dondurucuda soğutun. Aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
İnce bir nugat tabakası yerleştirip hafifçe bastırın. Üzerine miso karamel ekleyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak kalan çikolatayla üstünü kaplayın, düzleştirin ve susam serpin. 5 dakika daha soğutun.

Püf noktası

Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce veya Kikkoman Gluten Free Soy Sauce kullanabilirsiniz.

Çikolata eritirken suyun kabın altına temas etmemesine dikkat edin.

Tüm çikolatayı bir anda eritebilirsiniz ama kademeli temperleme daha parlak ve dayanıklı bir sonuç verir.

Silikon veya kâğıt muffin kalıpları  kullanabilirsiniz.Kâğıt kalıp kullanıyorsanız birkaç tanesini üst üste koyarak sağlamlaştırın.

Recept-ID: 1639

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

10 gr vegan tereyağı – 30 gr şeker (vegan) – 30 gr yoğun hindistan cevizi kreması – 2 tatlı kaşığı açık miso – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Şeker, hindistan cevizi kreması, miso ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Çırparak karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp karamelize olduğunda bir kaseye alın ve tamamen soğumaya bırakın.

30 gr yulaf ezmesi – 80 gr kuru erik – 10 gr rendelenmiş hindistan cevizi – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 tatlı kaşığı tahin – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Yulaf ezmesini mutfak robotunda ince olana kadar çekin. Kuru erik, rendelenmiş hindistan cevizi, fıstık ezmesi, tahin, akçaağaç şurubu ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Yapışkan, nugat benzeri bir karışım elde edene kadar çekin. Elleriniz hafifçe ıslakken küçük toplar yapın, üzerine biraz bastırarak düzleştirin ve bir tabağa dizin.

170 gr vegan bitter çikolata (70%) – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Bir sos tenceresinde az miktarda su ısıtın. Çikolatanın üçte ikisini ve hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kabı tencerenin üzerine oturtup benmari usulü sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın, biraz soğutun. Kalan çikolatayı ekleyip karıştırın. Gerekirse çok kısa bir süre tekrar ısıtın.

2 tatlı kaşığı susam

Her kalıbın dibine yaklaşık 3 çay kaşığı eritilmiş çikolata dökün ve taban ile kenarları yaklaşık 3,5 cm yüksekliğe kadar kaplayın. 5 dakika buzdolabında veya 3 dakika dondurucuda soğutun. Aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
İnce bir nugat tabakası yerleştirip hafifçe bastırın. Üzerine miso karamel ekleyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak kalan çikolatayla üstünü kaplayın, düzleştirin ve susam serpin. 5 dakika daha soğutun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.