

Miso karamelli vegan çikolata kapları
Pişirme gerektirmeyen bu çikolata kapları, erikli nugat ve yumuşak miso–soya karamel dolgusu ile mükemmel bir vegan tatlı! Kikkoman Soy Sauce hem karamelde hem de çikolatada tatlılık dozunu dengelerken tarife leziz bir umami derinliği katıyor.
Malzemeler
Miso karamel:
Erlikli nugat::
Ek olarak:
Besin değerleri (porsiyon başı):
1.356 kJ / 324 kcalHazırlanış
Adım 1

10 gr vegan tereyağı – 30 gr şeker (vegan) – 30 gr yoğun hindistan cevizi kreması – 2 tatlı kaşığı açık miso – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Şeker, hindistan cevizi kreması, miso ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Çırparak karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp karamelize olduğunda bir kaseye alın ve tamamen soğumaya bırakın.
Adım 2

30 gr yulaf ezmesi – 80 gr kuru erik – 10 gr rendelenmiş hindistan cevizi – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 tatlı kaşığı tahin – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Yulaf ezmesini mutfak robotunda ince olana kadar çekin. Kuru erik, rendelenmiş hindistan cevizi, fıstık ezmesi, tahin, akçaağaç şurubu ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Yapışkan, nugat benzeri bir karışım elde edene kadar çekin. Elleriniz hafifçe ıslakken küçük toplar yapın, üzerine biraz bastırarak düzleştirin ve bir tabağa dizin.
Adım 3

170 gr vegan bitter çikolata (70%) – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Bir sos tenceresinde az miktarda su ısıtın. Çikolatanın üçte ikisini ve hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kabı tencerenin üzerine oturtup benmari usulü sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın, biraz soğutun. Kalan çikolatayı ekleyip karıştırın. Gerekirse çok kısa bir süre tekrar ısıtın.
Adım 4

2 tatlı kaşığı susam
Her kalıbın dibine yaklaşık 3 çay kaşığı eritilmiş çikolata dökün ve taban ile kenarları yaklaşık 3,5 cm yüksekliğe kadar kaplayın. 5 dakika buzdolabında veya 3 dakika dondurucuda soğutun. Aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
İnce bir nugat tabakası yerleştirip hafifçe bastırın. Üzerine miso karamel ekleyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak kalan çikolatayla üstünü kaplayın, düzleştirin ve susam serpin. 5 dakika daha soğutun.
Püf noktası
Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce veya Kikkoman Gluten Free Soy Sauce kullanabilirsiniz.
Çikolata eritirken suyun kabın altına temas etmemesine dikkat edin.
Tüm çikolatayı bir anda eritebilirsiniz ama kademeli temperleme daha parlak ve dayanıklı bir sonuç verir.
Silikon veya kâğıt muffin kalıpları kullanabilirsiniz.Kâğıt kalıp kullanıyorsanız birkaç tanesini üst üste koyarak sağlamlaştırın.
Recept-ID: 1639
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet








![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)







































![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)






















