Kaju kremalı vegan havuçlu kek
Kaju kremalı vegan havuçlu kek

Kaju kremalı vegan havuçlu kek

5 1 oy
toplam süre 1 Sa
20 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Kikkoman Soya Sosu eşliğinde dengeli, leziz ve umami derinliğine sahip bir vegan havuçlu kek. Üstelik kaju kremalı, çıtır pikan cevizli ve baharatlı balkabağı şurubuyla…

Malzemeler

2 porsiyon

Kek:

1 yemek kaşığı
öğütülmüş keten tohumu
3 yemek kaşığı
su
80 gr
kavuzlu un
40 gr
şeker (vegan)
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ¼ tatlı kaşığı
karbonat
 ½ tatlı kaşığı
tarçın
 ¼ tatlı kaşığı
zencefil
1 tutam
muskat
100 gr
ince rendelenmiş havuç
30 ml
kanola yağı
20 ml
badem sütü
20 gr
kuru üzüm

Kaju kreması:

60 gr
kaju (6 saat soğuk suda bekletilmiş)
40 ml
badem sütü
1 ½ yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
limon suyu

Soya soslu ve baharatlı balkabağı şurubu:

40 ml
su
30 gr
vegan şeker
40 gr
balkabağı püresi
1 tatlı kaşığı
vanilya
 ¼ tatlı kaşığı
tarçın
1 tutam
zencefil
1 tutam
muskat
2 
adet karanfil
1 
küçük yıldız anason

Ek olarak:

 ½ tatlı kaşığı
şekersiz kakao
20 gr
pikan cevizi

Besin değerleri (porsiyon başı):

3.171 kJ / 758 kcal
38 grYağ
14 grProtein
98 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu – 3 yemek kaşığı su – 80 gr kavuzlu un – 40 gr şeker (vegan) –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu –  ¼ tatlı kaşığı karbonat –  ½ tatlı kaşığı tarçın –  ¼ tatlı kaşığı zencefil – 1 tutam muskat – 100 gr ince rendelenmiş havuç –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml kanola yağı – 20 ml badem sütü – 20 gr kuru üzüm

Keten tohumunu suyla karıştırın ve 10 dakika bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Başka bir kapta un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil ve muskati karıştırın. Ayrı bir kapta havuç, Kikkoman Soy Sauce, kanola yağı, badem sütü ve keten tohumu karışımını birleştirin. Kuru karışımı ve kuru üzümleri ilave ederek homojen bir hamur elde edin. Yağlı kâğıt serili kalıba dökün. 180 °C’de alt–üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.

Adım 2

60 gr kaju (6 saat soğuk suda bekletilmiş) – 40 ml badem sütü – 1 ½ yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu

Suda bekletilmiş kajuları süzün. Rondoya kaju, badem sütü, akçaağaç şurubu ve limon suyunu ekleyin. Aralarda spatulayla kenarları sıyırarak pürüzsüz, kabarık bir krema elde edin. Soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

Adım 3

40 ml su – 30 gr vegan şeker – 40 gr balkabağı püresi –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı vanilya –  ¼ tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam zencefil – 1 tutam muskat – 2  adet karanfil – 1  küçük yıldız anason

Tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika koyulaşana kadar pişirin. Şurubu süzün ve soğumaya bırakın.

Adım 4

 ½ tatlı kaşığı şekersiz kakao – 20 gr pikan cevizi

Tamamen soğuyan kekin üzerine kaju kremasını yayın. Üzerine kakao serpin. Balkabağı şurubunu gezdirin. Pikan cevizini ekleyip servis edin.

Püf noktası

Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce veya Kikkoman Gluten Free Tamari Soy Sauce da kullanılabilir.

Kajuyu hızlı yumuşatma yöntemi: Kajuları 80 °C sıcak suda 40 dakika bekletebilirsiniz. Ancak 4-6 saat soğuk suda bekletmek daha kremamsı bir doku sağlayacaktır.

Recept-ID: 1638

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu – 3 yemek kaşığı su – 80 gr kavuzlu un – 40 gr şeker (vegan) – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ¼ tatlı kaşığı karbonat – ½ tatlı kaşığı tarçın – ¼ tatlı kaşığı zencefil – 1 tutam muskat – 100 gr ince rendelenmiş havuç – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml kanola yağı – 20 ml badem sütü – 20 gr kuru üzüm

Keten tohumunu suyla karıştırın ve 10 dakika bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Başka bir kapta un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil ve muskati karıştırın. Ayrı bir kapta havuç, Kikkoman Soy Sauce, kanola yağı, badem sütü ve keten tohumu karışımını birleştirin. Kuru karışımı ve kuru üzümleri ilave ederek homojen bir hamur elde edin. Yağlı kâğıt serili kalıba dökün. 180 °C’de alt–üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.

60 gr kaju (6 saat soğuk suda bekletilmiş) – 40 ml badem sütü – 1 ½ yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu

Suda bekletilmiş kajuları süzün. Rondoya kaju, badem sütü, akçaağaç şurubu ve limon suyunu ekleyin. Aralarda spatulayla kenarları sıyırarak pürüzsüz, kabarık bir krema elde edin. Soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

40 ml su – 30 gr vegan şeker – 40 gr balkabağı püresi – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı vanilya – ¼ tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam zencefil – 1 tutam muskat – 2 adet karanfil – 1 küçük yıldız anason

Tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika koyulaşana kadar pişirin. Şurubu süzün ve soğumaya bırakın.

½ tatlı kaşığı şekersiz kakao – 20 gr pikan cevizi

Tamamen soğuyan kekin üzerine kaju kremasını yayın. Üzerine kakao serpin. Balkabağı şurubunu gezdirin. Pikan cevizini ekleyip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.