

Kaju kremalı vegan havuçlu kek
Kikkoman Soya Sosu eşliğinde dengeli, leziz ve umami derinliğine sahip bir vegan havuçlu kek. Üstelik kaju kremalı, çıtır pikan cevizli ve baharatlı balkabağı şurubuyla…
Malzemeler
Kek:
Kaju kreması:
Soya soslu ve baharatlı balkabağı şurubu:
Ek olarak:
Besin değerleri (porsiyon başı):
3.171 kJ / 758 kcalHazırlanış
Adım 1

1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu – 3 yemek kaşığı su – 80 gr kavuzlu un – 40 gr şeker (vegan) – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ¼ tatlı kaşığı karbonat – ½ tatlı kaşığı tarçın – ¼ tatlı kaşığı zencefil – 1 tutam muskat – 100 gr ince rendelenmiş havuç – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml kanola yağı – 20 ml badem sütü – 20 gr kuru üzüm
Keten tohumunu suyla karıştırın ve 10 dakika bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Başka bir kapta un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil ve muskati karıştırın. Ayrı bir kapta havuç, Kikkoman Soy Sauce, kanola yağı, badem sütü ve keten tohumu karışımını birleştirin. Kuru karışımı ve kuru üzümleri ilave ederek homojen bir hamur elde edin. Yağlı kâğıt serili kalıba dökün. 180 °C’de alt–üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.
Adım 2

60 gr kaju (6 saat soğuk suda bekletilmiş) – 40 ml badem sütü – 1 ½ yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu
Suda bekletilmiş kajuları süzün. Rondoya kaju, badem sütü, akçaağaç şurubu ve limon suyunu ekleyin. Aralarda spatulayla kenarları sıyırarak pürüzsüz, kabarık bir krema elde edin. Soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
Adım 3

40 ml su – 30 gr vegan şeker – 40 gr balkabağı püresi – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı vanilya – ¼ tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam zencefil – 1 tutam muskat – 2 adet karanfil – 1 küçük yıldız anason
Tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika koyulaşana kadar pişirin. Şurubu süzün ve soğumaya bırakın.
Adım 4

½ tatlı kaşığı şekersiz kakao – 20 gr pikan cevizi
Tamamen soğuyan kekin üzerine kaju kremasını yayın. Üzerine kakao serpin. Balkabağı şurubunu gezdirin. Pikan cevizini ekleyip servis edin.
Püf noktası
Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce veya Kikkoman Gluten Free Tamari Soy Sauce da kullanılabilir.
Kajuyu hızlı yumuşatma yöntemi: Kajuları 80 °C sıcak suda 40 dakika bekletebilirsiniz. Ancak 4-6 saat soğuk suda bekletmek daha kremamsı bir doku sağlayacaktır.
Recept-ID: 1638
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet








![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)







































![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)






















