Siyah tahinli vegan goma panna cotta
Siyah tahinli vegan goma panna cotta

Siyah tahinli vegan goma panna cotta

toplam süre 2 Sa 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi
2 Sa soğuma süresi

Kremsi, tatlı ve ferahlatıcı bu vegan panna cotta, rengini siyah tahinden alıyor. Vanilyalı soya sütünün yumuşak dokusu, tamari ile hazırlanan şurupla birleşince, tatlıya ince bir umami derinliği kazandırıyor.

Malzemeler

4 porsiyon

Krema için:

1 
vanilya çubuğu
600 ml
soya sütü
50 gr
esmer şeker (veya 4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu)
2 yemek kaşığı
siyah tahin (kavanozdan)
1 ½ tatlı kaşığı
agar agar (ipuçlarına bakınız)

Şurup için:

4 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
2 tatlı kaşığı
siyah susam

Besin değerleri (porsiyon başı):

757 kJ / 182 kcal
5,7 grYağ
6,3 grProtein
24,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  vanilya çubuğu – 600 ml soya sütü – 50 gr esmer şeker (veya 4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu) – 2 yemek kaşığı siyah tahin (kavanozdan) – 1 ½ tatlı kaşığı agar agar (ipuçlarına bakınız)

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki taneleri çıkarın. Soya sütünü vanilya çubuğu, vanilya taneleri, şeker, siyah tahin ve agar agar ile küçük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirin. Vanilya çubuğunu çıkarın. Karışımı hafifçe soğutun, dört tatlı bardağına bölüştürün ve en az 2 saat buzdolabında soğutun.

Adım 2

4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Akçaağaç şurubu ile Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u karıştırın. Gerekirse çok az ısıtın.

Adım 3

2 tatlı kaşığı siyah susam

Siyah susamı küçük bir yapışmaz tavada hafifçe kavurun.Tatlıyı susamla süsleyin ve yanında tamari-akçaağaç şurubu ile servis edin.

Püf noktası

Agar agar, kullanılan markaya göre farklı miktarlarda sıvı bağlayabilir. En iyi sonuç için, 1 çay kaşığı toz ile 500 gr sıvıyı jelleştiren bir agar agar kullanın.

Kikkoman Gluten free Soy Sauce yerine Kikkoman Seasoning for Sushi Rice de kullanılabilir.

Siyah tahini kendiniz de yapabilirsiniz. Siyah susamı kavurun, bal ve az miktarda yağ ile blender’dan geçirerek akışkan bir kıvam elde edin.

Recept-ID: 1642

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

1 vanilya çubuğu – 600 ml soya sütü – 50 gr esmer şeker (veya 4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu) – 2 yemek kaşığı siyah tahin (kavanozdan) – 1 ½ tatlı kaşığı agar agar (ipuçlarına bakınız)

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki taneleri çıkarın. Soya sütünü vanilya çubuğu, vanilya taneleri, şeker, siyah tahin ve agar agar ile küçük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirin. Vanilya çubuğunu çıkarın. Karışımı hafifçe soğutun, dört tatlı bardağına bölüştürün ve en az 2 saat buzdolabında soğutun.

4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Akçaağaç şurubu ile Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u karıştırın. Gerekirse çok az ısıtın.

2 tatlı kaşığı siyah susam

Siyah susamı küçük bir yapışmaz tavada hafifçe kavurun.Tatlıyı susamla süsleyin ve yanında tamari-akçaağaç şurubu ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.