Karamelize Armutlu Vegan Tart

toplam süre 40 dak.
30 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Badem ve hurmalı, hafif tuzlu tart hamuru; vanilyalı pudingli krema; şeker, tereyağı, Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, tarçın ve vanilyada karamelize olmuş armut ve son dokunuşta kavrulmuş badem ve vanilyalı dondurma. Lezzetli, etkileyici ve vegan bir tarif!

Malzemeler

8 porsiyon

Tart Hamuru İçin:

100 gr
hurma
100 gr
badem
40 gr
yulaf
3 yemek kaşığı
badem ezmesi (vegan tereyağı)

Vanilya Kreması İçin:

2 küçük paket
vanilya pudingi (vegan puding, 40’ar gramlık)
600 ml
badem sütü
100 gr
şeker
180 gr
vegan tereyağı

Karamelize Armutlar İçin:

3 
adet armut
1 ½ yemek kaşığı
1 ½ yemek kaşığı
vegan tereyağı
4 ½ yemek kaşığı
şeker
3 yemek kaşığı
dilimlenmiş badem içi
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 
adet çubuk vanilya

Ek Olarak:

3 
top vanilyalı dondurma
Besin değerleri (porsiyon başı): 1992 kJ  /  476 kcal
29 gr Yağ
8,8 gr Protein
43,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr hurma – 100 gr badem – 40 gr yulaf – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı badem ezmesi (vegan tereyağı)

Tart hamuru için ayırdığınız bütün malzemeleri ufalayın ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonrasında bu macunu tart kalıbına yayın ve üstüne iyice bastırın. Kalıbı buzdolabına yerleştirin.

Adım 2

2 küçük paket vanilya pudingi (vegan puding, 40’ar gramlık) – 600 ml badem sütü – 100 gr şeker – 180 gr vegan tereyağı

Pudingi 100 ml’lik soğuk badem sütü ile karıştırın. Kalan badem sütünü kaynayana kadar ısıtın. Pudingli soğuk sütü kaynayan sütün üstüne dökün. Sütü tekrar kaynayana kadar hızlıca çırpın ve ardından soğuması için kenara alın.

Oda sıcaklığındaki vegan tereyağını şeker ile çırpın, sonrasında soğumuş pudingi tatlı kaşığıyla yavaş yavaş üstüne ekleyin.

Hazırladığınız bu kremayı tart kalıbındaki hamurun üstüne yayın.

Adım 3

3  adet armut – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 ½ yemek kaşığı vegan tereyağı – 4 ½ yemek kaşığı şeker – 3 yemek kaşığı dilimlenmiş badem içi – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1  adet çubuk vanilya

Armutları yıkayın ve soyun. Ardından yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin. Tereyağını bir tavada şeker ile beraber eritin. Sonrasında armut dilimlerini, tarçını, parçalara böldüğünüz vanilya çubuğunu, soya sosunu ve dilimlenmiş bademi de tavaya ekleyin ve armutlar karamelize olmaya başlayana kadar yaklaşık birkaç dakika boyunca soteleyin.

Soğuyan armutları tartın üzerine dizin. Son dokunuşu tartın üzerini vanilyalı dondurma ve kavrulmuş badem ile süsleyerek yapın. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1169

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr hurma – 100 gr badem – 40 gr yulaf – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı badem ezmesi (vegan tereyağı)

Tart hamuru için ayırdığınız bütün malzemeleri ufalayın ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonrasında bu macunu tart kalıbına yayın ve üstüne iyice bastırın. Kalıbı buzdolabına yerleştirin.

2 küçük paket vanilya pudingi (vegan puding, 40’ar gramlık) – 600 ml badem sütü – 100 gr şeker – 180 gr vegan tereyağı

Pudingi 100 ml’lik soğuk badem sütü ile karıştırın. Kalan badem sütünü kaynayana kadar ısıtın. Pudingli soğuk sütü kaynayan sütün üstüne dökün. Sütü tekrar kaynayana kadar hızlıca çırpın ve ardından soğuması için kenara alın.

Oda sıcaklığındaki vegan tereyağını şeker ile çırpın, sonrasında soğumuş pudingi tatlı kaşığıyla yavaş yavaş üstüne ekleyin.

Hazırladığınız bu kremayı tart kalıbındaki hamurun üstüne yayın.

3  adet armut – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 ½ yemek kaşığı vegan tereyağı – 4 ½ yemek kaşığı şeker – 3 yemek kaşığı dilimlenmiş badem içi – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1  adet çubuk vanilya

Armutları yıkayın ve soyun. Ardından yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin. Tereyağını bir tavada şeker ile beraber eritin. Sonrasında armut dilimlerini, tarçını, parçalara böldüğünüz vanilya çubuğunu, soya sosunu ve dilimlenmiş bademi de tavaya ekleyin ve armutlar karamelize olmaya başlayana kadar yaklaşık birkaç dakika boyunca soteleyin.

Soğuyan armutları tartın üzerine dizin. Son dokunuşu tartın üzerini vanilyalı dondurma ve kavrulmuş badem ile süsleyerek yapın. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.