

Karamelize Armutlu Vegan Tart
Badem ve hurmalı, hafif tuzlu tart hamuru; vanilyalı pudingli krema; şeker, tereyağı, Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, tarçın ve vanilyada karamelize olmuş armut ve son dokunuşta kavrulmuş badem ve vanilyalı dondurma. Lezzetli, etkileyici ve vegan bir tarif!
Malzemeler
Tart Hamuru İçin:
Vanilya Kreması İçin:
Karamelize Armutlar İçin:
Ek Olarak:
Hazırlanış
Adım 1

100 gr hurma – 100 gr badem – 40 gr yulaf – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 yemek kaşığı badem ezmesi (vegan tereyağı)
Tart hamuru için ayırdığınız bütün malzemeleri ufalayın ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonrasında bu macunu tart kalıbına yayın ve üstüne iyice bastırın. Kalıbı buzdolabına yerleştirin.
Adım 2

2 küçük paket vanilya pudingi (vegan puding, 40’ar gramlık) – 600 ml badem sütü – 100 gr şeker – 180 gr vegan tereyağı
Pudingi 100 ml’lik soğuk badem sütü ile karıştırın. Kalan badem sütünü kaynayana kadar ısıtın. Pudingli soğuk sütü kaynayan sütün üstüne dökün. Sütü tekrar kaynayana kadar hızlıca çırpın ve ardından soğuması için kenara alın.
Oda sıcaklığındaki vegan tereyağını şeker ile çırpın, sonrasında soğumuş pudingi tatlı kaşığıyla yavaş yavaş üstüne ekleyin.
Hazırladığınız bu kremayı tart kalıbındaki hamurun üstüne yayın.
Adım 3

3 adet armut – 1,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1,5 yemek kaşığı vegan tereyağı – 4,5 yemek kaşığı şeker – 3 yemek kaşığı dilimlenmiş badem içi – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1 adet çubuk vanilya
Armutları yıkayın ve soyun. Ardından yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin. Tereyağını bir tavada şeker ile beraber eritin. Sonrasında armut dilimlerini, tarçını, parçalara böldüğünüz vanilya çubuğunu, soya sosunu ve dilimlenmiş bademi de tavaya ekleyin ve armutlar karamelize olmaya başlayana kadar yaklaşık birkaç dakika boyunca soteleyin.
Soğuyan armutları tartın üzerine dizin. Son dokunuşu tartın üzerini vanilyalı dondurma ve kavrulmuş badem ile süsleyerek yapın. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1169
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet