

Vietnam soslu kral istiridye mantarlı yaz ruloları
Çıtır marul, enfes kokulu kişniş ve nane, kıtır kuruyemişlerle doldurulmuş ve ekşimsi Vietnam sosuyla servis edilen, didiklenmiş kral istiridye mantarlı capcanlı spring roll (yaz ruloları). Harika bir aperatif veya ferahlatıcı bir ana yemek.
Malzemeler
Vietnam sosu için:
Hazırlanış
Adım 1

200 gr didiklenmiş kral istiridye mantarı – 40 ml Kikkoman Poke Sos – 1 gr beş baharat karışımı – 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve bir miktar yağ ekleyin. Didiklenmiş kral istiridye mantarlarını yumuşayıp altın kahverengi olana kadar yaklaşık 5-7 dakika soteleyin. Kikkoman Sauce for Poke Bowl ve beş baharat karışımını ekleyip bir dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
Adım 2

50 gr marul (ince doğranmış) – 10 gr taze kişniş yaprağı – 10 gr taze nane yaprağı – 30 gr kavrulmuş yer fıstığı – 100 gr pişmiş pirinç şehriye – 9 adet pirinç kâğıdı
Fazla derin olmayan bir kaba soğuk su doldurun. Pirinç kâğıdını yumuşayana kadar birkaç saniye suya batırın. Kâğıdı temiz bir yüzeye düz şekilde yayın. Kağıdın ortasına bir tutam doğranmış marul, ardından pişmiş şehriye, mantar, kişniş yaprakları, nane yaprakları ve doğranmış kuruyemişlerden koyun. Kâğıdın kenarlarını iç malzemenin üzerine katlayın, ardından iç malzemeyi tamamen kapatacak şekilde alttan sıkıca sarın. Kalan malzemelerle işlemi tekrarlayın.
Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 2 yemek kaşığı şeker – 1 diş doğranmış sarımsak – 1 adet küçük acı biber (ince doğranmış)
Küçük bir kâsede Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, yeşil limon suyu, şeker, doğranmış sarımsak ve ince bir şekilde doğranmış acı biberi şeker çözünene kadar çırpın. Spring roll’larla birlikte servis yapın.
Recept-ID: 1438
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet