

Karamelize Muzlu Darı Püresi
Darı, barındırdığı yüksek vitamin ve mineral oranıyla hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltılık püre için birebirdir. Hazırladığımız bu vegan tarifi biraz daha tatlandırmak için akçaağaç şurubu, antep fıstığı ve muz kullandık.
Hazırlanış
Adım 1
Önce darıyı soğuk suda yıkayın, sonra kaynayan suda haşlayarak ağartın. Akabinde darıyı bir tencereye alın, üzerine darının iki katı kadar su ekleyin ve kaynatın. Kısık ateşte ve ağzı kapalı bir şeklide yaklaşık 12 dakika pişirmeye devam edin. Darının bütün suyu çekmesi gerekiyor.
Adım 2
Akçaağaç şurubunu ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Ağzını kapattığınız püreyi 5 dakika kadar bekletin.
Adım 3
Muzları uzunlamasına dilimleyin.
Adım 4
Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağını, Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ve akçaağaç şerbetini bir kızartma tavasında ısıtın. Dilimlediğiniz muzların iki tarafını da bu karışımda karamelize edin.
Adım 5
Darı püresini kaselere dökün ve üzerine muzları ekleyin. Son olarak kaselerin üzerine kakao ve antep fıstığını serpin. Sevdiğiniz başka fıstıkları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1097
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet