Karamelize Muzlu Darı Püresi

toplam süre 25 dak.
5 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Darı, barındırdığı yüksek vitamin ve mineral oranıyla hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltılık püre için birebirdir. Hazırladığımız bu vegan tarifi biraz daha tatlandırmak için akçaağaç şurubu, antep fıstığı ve muz kullandık.

Malzemeler

2 porsiyon
120 gr
darı (pişirmeden önce tartın)
200 ml
Hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu

Üstüne

2 
adet muz
2 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı
kakao
1 yemek kaşığı
antep fıstığı içi
Besin değerleri (porsiyon başı): 2778 kJ  /  664 kcal
27,9 gr Yağ
15 gr Protein
86,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Önce darıyı soğuk suda yıkayın, sonra kaynayan suda haşlayarak ağartın. Akabinde darıyı bir tencereye alın, üzerine darının iki katı kadar su ekleyin ve kaynatın. Kısık ateşte ve ağzı kapalı bir şeklide yaklaşık 12 dakika pişirmeye devam edin. Darının bütün suyu çekmesi gerekiyor.

Adım 2

Akçaağaç şurubunu ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Ağzını kapattığınız püreyi 5 dakika kadar bekletin.

Adım 3

Muzları uzunlamasına dilimleyin.

Adım 4

Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağını, Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ve akçaağaç şerbetini bir kızartma tavasında ısıtın. Dilimlediğiniz muzların iki tarafını da bu karışımda karamelize edin.

Adım 5

Darı püresini kaselere dökün ve üzerine muzları ekleyin. Son olarak kaselerin üzerine kakao ve antep fıstığını serpin. Sevdiğiniz başka fıstıkları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1097

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Önce darıyı soğuk suda yıkayın, sonra kaynayan suda haşlayarak ağartın. Akabinde darıyı bir tencereye alın, üzerine darının iki katı kadar su ekleyin ve kaynatın. Kısık ateşte ve ağzı kapalı bir şeklide yaklaşık 12 dakika pişirmeye devam edin. Darının bütün suyu çekmesi gerekiyor.

Akçaağaç şurubunu ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Ağzını kapattığınız püreyi 5 dakika kadar bekletin.

Muzları uzunlamasına dilimleyin.

Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağını, Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ve akçaağaç şerbetini bir kızartma tavasında ısıtın. Dilimlediğiniz muzların iki tarafını da bu karışımda karamelize edin.

Darı püresini kaselere dökün ve üzerine muzları ekleyin. Son olarak kaselerin üzerine kakao ve antep fıstığını serpin. Sevdiğiniz başka fıstıkları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.