Mango muslu (mousse) tofu cheesecake
Mango muslu (mousse) tofu cheesecake

Mango muslu (mousse) tofu cheesecake

toplam süre 4 Sa 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi
4 Sa soğuma süresi

Kremsi tofu cheesecake, mango mus ile birleşerek tatlı ve umami arasında mükemmel bir denge sunuyor. Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce, hem fındıksı tabanı hem de ipeksi dolguyu derinleştirirken tatlıya zengin bir bütünlük katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Cheesecake tabanı:

100 gr
ceviz veya kaju
60 gr
glutensiz yulaf
3 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
hindistan cevizi yağı
 ½ yemek kaşığı

Cheesecake:

300 gr
organik tofu
100 ml
hindistan cevizi sütü
 ½ yemek kaşığı
2 tatlı kaşığı
agar (veya 2 yemek kaşığı bitkisel jelatin)
50 ml
limon suyu
3 yemek kaşığı
agave şurubu veya akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
vanilya ezmesi
1 yemek kaşığı
hindistan cevizi yağı

Mango mus:

200 gr
olgun mango püresi
1 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
limon suyu
 ½ tatlı kaşığı
agar (veya 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin)

Süsleme:

50 gr
ahududu
1 tatlı kaşığı
kuru peygamber çiçeği yaprağı (mavi kantaron)
Birkaç nane yaprağı (süsleme için)

Besin değerleri (porsiyon başı):

1.717 kJ / 410 kcal
24 grYağ
11 grProtein
35 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr ceviz veya kaju – 60 gr glutensiz yulaf – 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Ceviz, yulaf, akçaağaç şurubu, hindistan cevizi yağı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’nu, yapışkan bir kıvam alana kadar blender’da çekin. Karışımı küçük bir fırın kalıbının tabanına bastırın ve buzdolabında soğutun.

Adım 2

300 gr organik tofu – 100 ml hindistan cevizi sütü –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu2 tatlı kaşığı agar (veya 2 yemek kaşığı bitkisel jelatin) – 50 ml limon suyu – 3 yemek kaşığı agave şurubu veya akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Tofu, hindistan cevizi sütü, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, agar, limon suyu, tatlandırıcı, vanilya ve hindistan cevizi yağını blender’da tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Karışımı küçük bir tencereye alın, kaynama noktasına getirin ve 2 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, tabanın üzerine dökün ve buzdolabına alın.

Adım 3

200 gr olgun mango püresi – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu –  ½ tatlı kaşığı agar (or 1 tbsp plant-based gelatine) – 50 gr ahududu – 1 tatlı kaşığı kuru peygamber çiçeği yaprağı (mavi kantaron) – Birkaç nane yaprağı

Mangoyu akçaağaç şurubu, limon suyu ve agar ile blender’da çekin. Küçük bir tencereye aktarın ve yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, cheesecake’in üzerine eşit şekilde yayın. Ahududu, peygamber çiçeği yaprağı ve nane yaprakları ile süsleyin. Servisten önce en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Püf noktası

Kikkoman Gluten free Soy Sauce yerine Kikkoman Soy Sauce veya Kikkoman Less Salt Soy Sauce da kullanılabilir. Her ikisi de vegandır.

Recept-ID: 1643

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

100 gr ceviz veya kaju – 60 gr glutensiz yulaf – 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Ceviz, yulaf, akçaağaç şurubu, hindistan cevizi yağı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’nu, yapışkan bir kıvam alana kadar blender’da çekin. Karışımı küçük bir fırın kalıbının tabanına bastırın ve buzdolabında soğutun.

300 gr organik tofu – 100 ml hindistan cevizi sütü – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu2 tatlı kaşığı agar (veya 2 yemek kaşığı bitkisel jelatin) – 50 ml limon suyu – 3 yemek kaşığı agave şurubu veya akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Tofu, hindistan cevizi sütü, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, agar, limon suyu, tatlandırıcı, vanilya ve hindistan cevizi yağını blender’da tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Karışımı küçük bir tencereye alın, kaynama noktasına getirin ve 2 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, tabanın üzerine dökün ve buzdolabına alın.

200 gr olgun mango püresi – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu – ½ tatlı kaşığı agar (or 1 tbsp plant-based gelatine) – 50 gr ahududu – 1 tatlı kaşığı kuru peygamber çiçeği yaprağı (mavi kantaron) – Birkaç nane yaprağı

Mangoyu akçaağaç şurubu, limon suyu ve agar ile blender’da çekin. Küçük bir tencereye aktarın ve yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, cheesecake’in üzerine eşit şekilde yayın. Ahududu, peygamber çiçeği yaprağı ve nane yaprakları ile süsleyin. Servisten önce en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.