

Mango muslu (mousse) tofu cheesecake
Kremsi tofu cheesecake, mango mus ile birleşerek tatlı ve umami arasında mükemmel bir denge sunuyor. Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce, hem fındıksı tabanı hem de ipeksi dolguyu derinleştirirken tatlıya zengin bir bütünlük katıyor.
Malzemeler
Cheesecake tabanı:
Cheesecake:
Mango mus:
Süsleme:
Besin değerleri (porsiyon başı):
1.717 kJ / 410 kcalHazırlanış
Adım 1

100 gr ceviz veya kaju – 60 gr glutensiz yulaf – 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Ceviz, yulaf, akçaağaç şurubu, hindistan cevizi yağı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’nu, yapışkan bir kıvam alana kadar blender’da çekin. Karışımı küçük bir fırın kalıbının tabanına bastırın ve buzdolabında soğutun.
Adım 2

300 gr organik tofu – 100 ml hindistan cevizi sütü – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı agar (veya 2 yemek kaşığı bitkisel jelatin) – 50 ml limon suyu – 3 yemek kaşığı agave şurubu veya akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı vanilya ezmesi – 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Tofu, hindistan cevizi sütü, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, agar, limon suyu, tatlandırıcı, vanilya ve hindistan cevizi yağını blender’da tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Karışımı küçük bir tencereye alın, kaynama noktasına getirin ve 2 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, tabanın üzerine dökün ve buzdolabına alın.
Adım 3

200 gr olgun mango püresi – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı limon suyu – ½ tatlı kaşığı agar (or 1 tbsp plant-based gelatine) – 50 gr ahududu – 1 tatlı kaşığı kuru peygamber çiçeği yaprağı (mavi kantaron) – Birkaç nane yaprağı
Mangoyu akçaağaç şurubu, limon suyu ve agar ile blender’da çekin. Küçük bir tencereye aktarın ve yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biraz soğutun, cheesecake’in üzerine eşit şekilde yayın. Ahududu, peygamber çiçeği yaprağı ve nane yaprakları ile süsleyin. Servisten önce en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
Püf noktası
Kikkoman Gluten free Soy Sauce yerine Kikkoman Soy Sauce veya Kikkoman Less Salt Soy Sauce da kullanılabilir. Her ikisi de vegandır.
Recept-ID: 1643
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet








![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)







































![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)






















