Fındıklı ve soya soslu acılı salatalık salatası
Fındıklı ve soya soslu acılı salatalık salatası

Fındıklı ve soya soslu acılı salatalık salatası

4 3 oy
toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Çıtır fındık, acı biber ve Kikkoman Soy Sauce ile ferahlatıcı bir salatalık salatası! Üzerine eklenen kavrulmuş soğanlarla tam bir lezzet patlaması.

Malzemeler

2 porsiyon
2 
uzun salatalık (yaklaşık 600 gr)
1 yemek kaşığı
pul biber
1 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
2 
diş sarımsak
2 cm
zencefil
1 yemek kaşığı
bal
50 gr
kaju fıstığı
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
50 gr
taze kişniş
50 gr
frenk soğanı
50 gr
kavrulmuş soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):1.655 kJ / 395 kcal
22 grYağ
11 grProtein
40 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  uzun salatalık (yaklaşık 600 gr)

Salatalıkları kalın birer yarım ay şeklinde doğrayın

Adım 2

1 yemek kaşığı pul biber – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2  diş sarımsak – 2 cm zencefil – 1 yemek kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı50 gr kaju fıstığı – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber

Sarımsak, zencefil ve kaju fıstıklarını ince ince doğrayın. Hepsini bir kaba alın. Pul biber, Kikkoman Soy Sauce, sirke, bal ve Kikkoman Sesame Oil ekleyerek hepsini karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Salatalıkları sosla karıştırın.

Adım 3

50 gr taze kişniş – 50 gr frenk soğanı – 50 gr kavrulmuş soğan

Kişniş ve frenk soğanlarını doğrayın. Salatalıkla karıştırın. Üzerine kavrulmuş soğanları serpiştirin.

Recept-ID: 1456

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 uzun salatalık (yaklaşık 600 gr)

Salatalıkları kalın birer yarım ay şeklinde doğrayın

1 yemek kaşığı pul biber – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 diş sarımsak – 2 cm zencefil – 1 yemek kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı50 gr kaju fıstığı – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber

Sarımsak, zencefil ve kaju fıstıklarını ince ince doğrayın. Hepsini bir kaba alın. Pul biber, Kikkoman Soy Sauce, sirke, bal ve Kikkoman Sesame Oil ekleyerek hepsini karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Salatalıkları sosla karıştırın.

50 gr taze kişniş – 50 gr frenk soğanı – 50 gr kavrulmuş soğan

Kişniş ve frenk soğanlarını doğrayın. Salatalıkla karıştırın. Üzerine kavrulmuş soğanları serpiştirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.