Soyalı zencefil şurubu eşliğinde hindistan cevizi panna cotta
Soyalı zencefil şurubu eşliğinde hindistan cevizi panna cotta

Soyalı zencefil şurubu eşliğinde hindistan cevizi panna cotta

toplam süre 3 Sa 10 dak.
10 dak. hazırlık süresi
3 Sa soğuma süresi

Kremsi hindistan cevizli panna cotta, tatlı soyalı zencefil şurubu ile servis edilir. Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce, hindistan cevizinin tatlılığını dengeler ve tatlıya rafine bir umami katmanı ekleyerek tropik aromaları öne çıkarır.

Malzemeler

2 porsiyon
400 ml
tam yağlı hindistan cevizi sütü
 ½ yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
şeker (vegan)
1 ½ tatlı kaşığı
agar (veya 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin)
1 tatlı kaşığı
vanilya özütü
2 
incir
1 
adet çarkıfelek (passion fruit)
1 tatlı kaşığı
hindistan cevizi parçaları
Nane yaprakları (süsleme için)

Soya–zencefil şurubu:

2 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
 ½ yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
taze rendelenmiş zencefil
1 tatlı kaşığı
limon suyu

Besin değerleri (porsiyon başı):

1.234 kJ / 295 kcal
25 grYağ
3 grProtein
14 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 ml tam yağlı hindistan cevizi sütü –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu2 yemek kaşığı şeker (vegan) – 1 ½ tatlı kaşığı agar (veya 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin) – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hindistan cevizi sütü, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, şeker, agar ve vanilya özütünü küçük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirin ve agar tamamen çözünene kadar 2 dakika karıştırarak pişirin. Karışımı küçük kâselere veya kalıplara dökün. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve en az 3 saat buzdolabında soğutun.

Adım 2

2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu –  ½  Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil – 1 tatlı kaşığı limon suyu – 2  incir – 1  adet çarkıfelek (passion fruit) – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi parçaları – Nane yaprakları (süsleme için)

Bu sırada şurubu hazırlayın. Akçaağaç şurubu, zencefil, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve limon suyunu bir kâsede karıştırın. 1-2 dakika hafifçe ısıtın, ardından süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. İncirleri dörde bölün, çarkıfeleğin içini çıkarın. Panna cotta’yı kalıptan çıkarın. Üzerine soyalı zencefil şurubu dökün ve incir, çarkıfelek, hindistan cevizi parçaları ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Püf noktası

Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce yerine Kikkoman Soy Sauce veya Kikkoman Less Salt Soy Sauce da kullanabilirsiniz. Her ikisi de vegandır.

Recept-ID: 1640

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

400 ml tam yağlı hindistan cevizi sütü – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu2 yemek kaşığı şeker (vegan) – 1 ½ tatlı kaşığı agar (veya 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin) – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hindistan cevizi sütü, Kikkoman Gluten free Soy Sauce, şeker, agar ve vanilya özütünü küçük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına getirin ve agar tamamen çözünene kadar 2 dakika karıştırarak pişirin. Karışımı küçük kâselere veya kalıplara dökün. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve en az 3 saat buzdolabında soğutun.

2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – ½ Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil – 1 tatlı kaşığı limon suyu – 2 incir – 1 adet çarkıfelek (passion fruit) – 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi parçaları – Nane yaprakları (süsleme için)

Bu sırada şurubu hazırlayın. Akçaağaç şurubu, zencefil, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve limon suyunu bir kâsede karıştırın. 1-2 dakika hafifçe ısıtın, ardından süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. İncirleri dörde bölün, çarkıfeleğin içini çıkarın. Panna cotta’yı kalıptan çıkarın. Üzerine soyalı zencefil şurubu dökün ve incir, çarkıfelek, hindistan cevizi parçaları ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.