

Ev yapımı gyoza hamuru
Un, su, şeker, tuz – Pratik bir şekilde gyoza hamuru yapmak için ihtiyacınız olan dörtlü.
Hazırlanış
Adım 1
Bir kaba buğday nişastasını, patates nişastasını, tuzu ve şekeri alın. Sıcak su ekleyin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Hamur soğuduğunda, ellerinizle iyice yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam aldığında yağ ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirin, streç filme sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Adım 2
Streç filmi çıkarın ve her biri 15 gram olacak şekilde küçük hamur topları oluşturun. Hamuru yoğurduğunuz alana biraz yağ sürün ve hamur toplarını üzerine yerleştirin. Ellerinizle biraz düzleştirin, ardından spatula ya da hamur kazıyıcı yardımıyla biraz daha düzleştirin.
Adım 3
Her gyoza parçasının ortasına iç harçtan yaklaşık 15 gram koyun. Her hamurun kenarının yarısını parmağınızla biraz suyla ıslatın. Hamuru iç harcın üzerine kapatın, ardından kenarlarını sıkıca bastırarak pileye benzetin.
Adım 4
Gyoza’ları tercihlerinize göre pişirin. Çıtır çıtır bir doku için derin yağda kızartın. Altın rengi bir kabuk için tavada kızartın veya daha hafif bir lezzet tercih ederseniz, buharda pişirin. Buharda pişiriyorsanız, gyoza’ları yaklaşık 0.5 cm aralıkla yerleştirin ve yüksek ateşte 7-8 dakika pişirin. Piştikten sonra, tercih ettiğiniz soslarla birlikte servis yapın; leziz sos önerileri için buraya tıklayın. Afiyet olsun!
Recept-ID: 1416
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet