Ev yapımı gyoza hamuru
Ev yapımı gyoza hamuru

Ev yapımı gyoza hamuru

5 1 oy
toplam süre50 dak.
20 dak.hazırlık süresi
30 dak.dinlenme süresi

Un, su, şeker, tuz – Pratik bir şekilde gyoza hamuru yapmak için ihtiyacınız olan dörtlü.

Malzemeler

30 porsiyon

30 adet gyoza için:

200 gr
buğday nişastası (Asya ürünleri satan marketlerden)
60 gr
patates nişastası / mısır unu
1 tutam
tuz
1 tutam
şeker
190 ml
sıcak su
1 tatlı kaşığı
bitkisel yağ (bir miktar da tezgâhta kullanmak için)

Hazırlanış

Adım 1

Bir kaba buğday nişastasını, patates nişastasını, tuzu ve şekeri alın. Sıcak su ekleyin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Hamur soğuduğunda, ellerinizle iyice yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam aldığında yağ ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirin, streç filme sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Adım 2

Streç filmi çıkarın ve her biri 15 gram olacak şekilde küçük hamur topları oluşturun. Hamuru yoğurduğunuz alana biraz yağ sürün ve hamur toplarını üzerine yerleştirin. Ellerinizle biraz düzleştirin, ardından spatula ya da hamur kazıyıcı yardımıyla biraz daha düzleştirin.

Adım 3

Her gyoza parçasının ortasına iç harçtan yaklaşık 15 gram koyun. Her hamurun kenarının yarısını parmağınızla biraz suyla ıslatın. Hamuru iç harcın üzerine kapatın, ardından kenarlarını sıkıca bastırarak pileye benzetin.

Adım 4

Gyoza’ları tercihlerinize göre pişirin. Çıtır çıtır bir doku için derin yağda kızartın. Altın rengi bir kabuk için tavada kızartın veya daha hafif bir lezzet tercih ederseniz, buharda pişirin. Buharda pişiriyorsanız, gyoza’ları yaklaşık 0.5 cm aralıkla yerleştirin ve yüksek ateşte 7-8 dakika pişirin. Piştikten sonra, tercih ettiğiniz soslarla birlikte servis yapın; leziz sos önerileri için buraya tıklayın. Afiyet olsun!

Recept-ID: 1416

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bir kaba buğday nişastasını, patates nişastasını, tuzu ve şekeri alın. Sıcak su ekleyin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Hamur soğuduğunda, ellerinizle iyice yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam aldığında yağ ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirin, streç filme sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Streç filmi çıkarın ve her biri 15 gram olacak şekilde küçük hamur topları oluşturun. Hamuru yoğurduğunuz alana biraz yağ sürün ve hamur toplarını üzerine yerleştirin. Ellerinizle biraz düzleştirin, ardından spatula ya da hamur kazıyıcı yardımıyla biraz daha düzleştirin.

Her gyoza parçasının ortasına iç harçtan yaklaşık 15 gram koyun. Her hamurun kenarının yarısını parmağınızla biraz suyla ıslatın. Hamuru iç harcın üzerine kapatın, ardından kenarlarını sıkıca bastırarak pileye benzetin.

Gyoza’ları tercihlerinize göre pişirin. Çıtır çıtır bir doku için derin yağda kızartın. Altın rengi bir kabuk için tavada kızartın veya daha hafif bir lezzet tercih ederseniz, buharda pişirin. Buharda pişiriyorsanız, gyoza’ları yaklaşık 0.5 cm aralıkla yerleştirin ve yüksek ateşte 7-8 dakika pişirin. Piştikten sonra, tercih ettiğiniz soslarla birlikte servis yapın; leziz sos önerileri için buraya tıklayın. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.