

Vegan lahana sushi roll
Lahananın lezzetiyle sarmalanmış bir sushi roll. Pembe pirinç, bu vegan sushi'ye özel bir zarafet katıyor. Avokado ve fesleğen sos ise mükemmel bir uyum sağlıyor.
Hazırlanış
Adım 1
150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – 1 pancar – 35 gr konserve mısır – 1 tatlı kaşığı tuz
Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından, 210 ml su ile birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pirinci pişirin, ardından Kikkoman Sushi Rice Seasoning ile karıştırarak sushi pirinci haline getirin.
Pancarı bütün halde 20 dakika haşlayın, ardından kabuğunu soyup çok küçük parçalara doğrayın.
Tuzlu suyu hazırlayın ve mısır tanelerini 2 dakika kaynatın. Süzüp küçük parçalara kesin.
Adım 2
2 büyük sivri lahana yaprağı – 25 gr salatalık
Lahana yapraklarını dikkatlice soyun. Yıkadıktan sonra streç filmle örtün ve mikrodalgada 650 W gücünde 2 dakika pişirin (streç filmininiz mikrodalgada kullanılmasına uygun olduğundan emin olunuz). Salatalığı çok küçük parçalara doğrayın.
Adım 3
Pancar, mısır ve salatalığı sirkeli pirinçle karıştırın. Lahana yapraklarının fazla nemini bir bezle alın. Karışık sushi pirincinden toplar yapın. Her bir lahana yaprağının ortasına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Sardığınız sushi rulolarını ortadan ikiye kesin ve bir tabağa yerleştirerek servis edin.
Adım 4
1 avokado – 5 gr kekik – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Soyulmuş avokadoyu, fesleğeni, Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Soy Sauce ile bir mikserden geçirerek pürüzsüz bir sos haline getirin.
Sushi'yi bu lezzetli sos eşliğinde servis edin.
Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi
Recept-ID: 1409
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet