Karpuz ve Misket Limonlu Gazpaço

toplam süre 10 dak.
10 dak. hazırlık süresi

Gazpaçonun limon suyu ve Kikkoman Soya Sosu ile tatlandırılmış karpuz, sarımsak, domates, salatalık ve biber ile yapılan ferahlatıcı bir çeşidi. Misket limonu dilimleri ve taze otlar ile süsleyin ve güne serin bir mola verin.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
küçük diş sarımsak
1 
adet turuncu paprika biberi
300 gr
karpuz içi
60 gr
çeri domates
1 
adet minik boy salatalık
1 tatlı kaşığı
misket limonu suyu
2 ½ tatlı kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
1 
adet küçük boy mumlanmamış misket limonu
Birkaç taze fesleğen yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 465 kJ  /  111 kcal
3,9 gr Protein
19,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsağı soyun, karabiberi öğütün ve karpuz içinin yarısı, domatesler ve salatalık ile beraber güçlü bir blender yardımıyla püre haline getirin.

Adım 2

Hazırladığınız püreye misket limonu suyu, Kikkoman Soya Sosu ve karabiber ekleyin. Kalan karpuz içini küçük küpler halinde doğrayın ve püreye ekleyin.

Adım 3

Misket limonunu dilim dilim kestikten sonra dilimleri ortadan dörde bölün.

Adım 4

Çorbayı kaselere pay ettikten sonra limon ve fesleğenle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası:

Mümkünse malzemeleri buzdolabından soğuk yeni çıkardığınız soğuk haliyle kullanın.

Grisini ile servis edin.

Karpuz küplerini dondurun ve çorbaya servis etmeden önce ekleyin. Böylece çorbanız çok daha serinletici olacaktır.

Recept-ID: 1143

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Sarımsağı soyun, karabiberi öğütün ve karpuz içinin yarısı, domatesler ve salatalık ile beraber güçlü bir blender yardımıyla püre haline getirin.

Hazırladığınız püreye misket limonu suyu, Kikkoman Soya Sosu ve karabiber ekleyin. Kalan karpuz içini küçük küpler halinde doğrayın ve püreye ekleyin.

Misket limonunu dilim dilim kestikten sonra dilimleri ortadan dörde bölün.

Çorbayı kaselere pay ettikten sonra limon ve fesleğenle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.