

Fırınlanmış pancar ve beyaz peynirli kara lahana salatası
Orta Doğu esintili, renkli bir öneri: Fırınlanmış pancar, kara lahana, tatlı kuru üzüm ve nar taneleriyle dolu leziz bir salat. Ceviz ve beyaz peynire ek olarak kekikli ve soya soslu enfes bir sosla taamlanıyor. Her mevsim sofranıza canlılık katıyor.
Hazırlanış
Adım 1

80 gr kara lahana – 1 demet demet maydanoz – 2 pancar – 1 nar – 3 yemek kaşığı iri kuru üzüm – 30 ceviz – 50 gr beyaz peynir
Kara lahanayı yıkayın, maydanozla birlikte iri iri doğrayın. Pancarı kızartın; alüminyum folyoya sarıp 200 °C'de 1 saat ya da yumuşayana kadar fırınlayın. Kabuğunu soyup soğumaya bırakın. Ardından iri küpler halinde doğrayın. Maydanoz, kara lahana, kuru üzüm, nar taneleri, ceviz ve ufalanmış beyaz peynirle karıştırın.
Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
Zeytinyağı, Kikkoman Soy Sauce, agave şurubu, limon suyu, kekik ve kimyonu bir kâsede çırpın. Servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirin.
Püf noktası
Zaman kazanmak isterseniz önceden fırınlanmış pancar da kullanabilirsiniz. Kuru üzüm yerine kuru yaban mersini, ceviz yerine pikan ceviziyle de hazırlayabilirsiniz.
Recept-ID: 1622
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet



















