Fırınlanmış pancar ve beyaz peynirli kara lahana salatası
Fırınlanmış pancar ve beyaz peynirli kara lahana salatası

Fırınlanmış pancar ve beyaz peynirli kara lahana salatası

2 1 oy
toplam süre 8 dak.
8 dak. hazırlık süresi

Orta Doğu esintili, renkli bir öneri: Fırınlanmış pancar, kara lahana, tatlı kuru üzüm ve nar taneleriyle dolu leziz bir salat. Ceviz ve beyaz peynire ek olarak kekikli ve soya soslu enfes bir sosla taamlanıyor. Her mevsim sofranıza canlılık katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
80 gr
kara lahana
1 demet
demet maydanoz
2 
pancar
1 
nar
3 yemek kaşığı
iri kuru üzüm
30 gr
ceviz
50 gr
beyaz peynir
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
agave şurubu
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
kuru kekik
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş kimyon
Besin değerleri (porsiyon başı):1.139 kJ / 272 kcal
6,7 grYağ
7,5 grProtein
44 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

80 gr kara lahana – 1 demet demet maydanoz – 2  pancar – 1  nar – 3 yemek kaşığı iri kuru üzüm – 30  ceviz – 50 gr beyaz peynir

Kara lahanayı yıkayın, maydanozla birlikte iri iri doğrayın. Pancarı kızartın; alüminyum folyoya sarıp 200 °C'de 1 saat ya da yumuşayana kadar fırınlayın. Kabuğunu soyup soğumaya bırakın. Ardından iri küpler halinde doğrayın. Maydanoz, kara lahana, kuru üzüm, nar taneleri, ceviz ve ufalanmış beyaz peynirle karıştırın.

Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon

Zeytinyağı, Kikkoman Soy Sauce, agave şurubu, limon suyu, kekik ve kimyonu bir kâsede çırpın. Servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirin.

Püf noktası

Zaman kazanmak isterseniz önceden fırınlanmış pancar da kullanabilirsiniz. Kuru üzüm yerine kuru yaban mersini, ceviz yerine pikan ceviziyle de hazırlayabilirsiniz.

Recept-ID: 1622

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

80 gr kara lahana – 1 demet demet maydanoz – 2 pancar – 1 nar – 3 yemek kaşığı iri kuru üzüm – 30 ceviz – 50 gr beyaz peynir

Kara lahanayı yıkayın, maydanozla birlikte iri iri doğrayın. Pancarı kızartın; alüminyum folyoya sarıp 200 °C'de 1 saat ya da yumuşayana kadar fırınlayın. Kabuğunu soyup soğumaya bırakın. Ardından iri küpler halinde doğrayın. Maydanoz, kara lahana, kuru üzüm, nar taneleri, ceviz ve ufalanmış beyaz peynirle karıştırın.

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı kuru kekik – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon

Zeytinyağı, Kikkoman Soy Sauce, agave şurubu, limon suyu, kekik ve kimyonu bir kâsede çırpın. Servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.