Kakuleli vegan muzlu ekmek
Kakuleli vegan muzlu ekmek

Kakuleli vegan muzlu ekmek

toplam süre 1 Sa
15 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi

Bu kakuleli muzlu ekmek (banana bread), Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce ile zengin ve dengeli bir lezzet kazanıyor. Muz ve akçaağaç şurubunun tatlılığı öne çıkarken, hafif bir umami dokunuşuyla yumuşak ve aromatik bir doku oluşuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
2 
adet olgun muz (yaklaşık 200 gr)
1 yemek kaşığı
limon suyu
80 ml
bitkisel yağ
100 ml
bitkisel süt (örneğin, yulaf sütü)
200 gr
sade un
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı
karbonat
80 gr
esmer şeker
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş kakule

Akçaağaç şurubu ve soya soslu glaze:

1 tatlı kaşığı
hindistancevizi yağı
2 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu

Ekstra:

1 
adet muz (yaklaşık 100 gr, boylamasına ikiye bölünmüş)
50 gr
yaban mersini

Besin değerleri (porsiyon başı):

1.527 kJ / 365 kcal
12 grYağ
6 grProtein
56 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  adet olgun muz (yaklaşık 200 gr) – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu80 ml bitkisel yağ – 100 ml bitkisel süt

Muzları ezip püre haline getirin. Limon suyu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bitkisel yağ ve bitkisel sütü ekleyip iyice karıştırın.

Adım 2

200 gr sade un – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu –  ½ tatlı kaşığı karbonat – 80 gr esmer şeker – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, esmer şeker ve kakuleyi karıştırın. Sıvı karışımı ekleyin, tamamen birleşene kadar karıştırın. Yağlı kâğıt serili baton bir kek kalıbına dökün.

Adım 3

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı – 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  adet muz (boylamasına ikiye bölünmüş)

Bir tavada  hindistan cevizi yağını ısıtın. Akçaağaç şurubu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin. İkiye bölünmüş muzu tavaya alıp her iki yüzünü 1 dakika karamelize edin.

Adım 4

50 gr yaban mersini

Karamelize muzları hamurun üzerine yerleştirin. Tavada kalan glaze’i kekin üzerine gezdirin. Yaban mersiniyle süsleyin. 180 °C’de yaklaşık 45 dakika pişirin. Dilimlemeden önce soğumaya bırakın.

Püf noktası

Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce yerine Kikkoman Soy Sauce veya Kikkoman Gluten Free Soy Sauce da kullanılabilir. Her ikisi de vegandır.

Recept-ID: 1637

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

2 adet olgun muz (yaklaşık 200 gr) – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu80 ml bitkisel yağ – 100 ml bitkisel süt

Muzları ezip püre haline getirin. Limon suyu, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bitkisel yağ ve bitkisel sütü ekleyip iyice karıştırın.

200 gr sade un – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı karbonat – 80 gr esmer şeker – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, esmer şeker ve kakuleyi karıştırın. Sıvı karışımı ekleyin, tamamen birleşene kadar karıştırın. Yağlı kâğıt serili baton bir kek kalıbına dökün.

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı – 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 adet muz (boylamasına ikiye bölünmüş)

Bir tavada  hindistan cevizi yağını ısıtın. Akçaağaç şurubu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin. İkiye bölünmüş muzu tavaya alıp her iki yüzünü 1 dakika karamelize edin.

50 gr yaban mersini

Karamelize muzları hamurun üzerine yerleştirin. Tavada kalan glaze’i kekin üzerine gezdirin. Yaban mersiniyle süsleyin. 180 °C’de yaklaşık 45 dakika pişirin. Dilimlemeden önce soğumaya bırakın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.