Kajulu ve Karamel-Çikolata Soslu Vegan “Cheesecake”

toplam süre 100 dak.
40 dak. hazırlık süresi
60 dak. soğuma süresi

Vegan bir cheesecake olabilir mi? Tabii ki! Sorunun cevabı kaju fıstıkları. Pişirmeden hazırladığınız bu kajulu “cheesecake” hafif tuzlu hamuru, karamel-çikolatalı şahane sosu ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunun eşsiz dokunuşuyla sofralarınıza yepyeni bir renk getirecek.

Malzemeler

8 porsiyon

Hamuru İçin:

50 gr
kuru kayısı
20 gr
kuru turna yemişi
20 gr
kuru üzüm
100 gr
kaju
40 gr
yulaf
3 yemek kaşığı
fıstık ezmesi

Kaju Dolgusu İçin:

400 gr
kaju
400 ml
Hindistan cevizi kreması
125 ml
agave şurubu
125 ml
Hindistan cevizi yağı
1 
adet limon
1 ½ yemek kaşığı
vanilya özütü

Üzeri İçin:

100 gr
toz şeker
50 ml
sıcak su
100 ml
Hindistan cevizi sütü
40 gr
Hindistan cevizi yağı
1 ½ yemek kaşığı
40 gr
bitter çikolata
Besin değerleri (porsiyon başı): 3464 kJ  /  828 kcal
62,4 gr Yağ
13,2 gr Protein
59 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

50 gr kuru kayısı – 20 gr kuru turna yemişi – 20 gr kuru üzüm – 100 gr kaju – 40 gr yulaf – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Kek hamuru için gerekli bütün malzemeleri macun kıvamına gelene kader karıştırın (blender kullanabilirsiniz). Ardından hazırlanan macunu kek kalıbının tabanına yayın ve üzerine iyice bastırın. Beklemesi için buzdolabına yerleştirin.

Adım 2

400 gr kaju – 400 ml Hindistan cevizi kreması – 125 ml agave şurubu – 125 gr Hindistan cevizi yağı – 1  adet limon – 1 ½ yemek kaşığı vanilya özütü

Kajuları sıcak suda bir gece boyunca bekletin.

Gece boyu ıslanan kajuları Hindistan cevizi kreması, agave şurubu, Hindistan cevizi yağı, 1 adet limonun suyu ve vanilya özütü ile beraber blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek hamurunun üzerine dökün ve buzdolabında birkaç saat bekletin.

Adım 3

100 gr toz şeker – 50 ml sıcak su – 100 ml Hindistan cevizi sütü – 40 gr Hindistan cevizi yağı – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu40 gr bitter çikolata

Şekeri altı kalın bir tencereye koyduğunuz suyun içinde ısıtın. Şekeri karıştırmayın, sadece şeker eriyip kahverengileşmeye başlayana kadar tencereyi döndürün. Ardından tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yavaşça karıştırın. Sonrasında Hindistan cevizi sütü, soya sosu ve ince doğranmış çikolatayı da ekleyin ve malzemeler karışıp sos haline gelene kadar karıştırın.

Adım 4

Soğuyan sosu kajulu “cheesecake”in üzerine dökün ve geriye sadece pastanızı afiyetle yemek kalsın.

Püf noktası:

Hindistan cevizi kreması ve Hindistan cevizi sütü farklı şeylerdir ve birbirlerinin yerine kullanılamazlar.

Recept-ID: 1168

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 gr kuru kayısı – 20 gr kuru turna yemişi – 20 gr kuru üzüm – 100 gr kaju – 40 gr yulaf – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Kek hamuru için gerekli bütün malzemeleri macun kıvamına gelene kader karıştırın (blender kullanabilirsiniz). Ardından hazırlanan macunu kek kalıbının tabanına yayın ve üzerine iyice bastırın. Beklemesi için buzdolabına yerleştirin.

400 gr kaju – 400 ml Hindistan cevizi kreması – 125 ml agave şurubu – 125 gr Hindistan cevizi yağı – 1  adet limon – 1 ½ yemek kaşığı vanilya özütü

Kajuları sıcak suda bir gece boyunca bekletin.

Gece boyu ıslanan kajuları Hindistan cevizi kreması, agave şurubu, Hindistan cevizi yağı, 1 adet limonun suyu ve vanilya özütü ile beraber blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek hamurunun üzerine dökün ve buzdolabında birkaç saat bekletin.

100 gr toz şeker – 50 ml sıcak su – 100 ml Hindistan cevizi sütü – 40 gr Hindistan cevizi yağı – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu40 gr bitter çikolata

Şekeri altı kalın bir tencereye koyduğunuz suyun içinde ısıtın. Şekeri karıştırmayın, sadece şeker eriyip kahverengileşmeye başlayana kadar tencereyi döndürün. Ardından tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yavaşça karıştırın. Sonrasında Hindistan cevizi sütü, soya sosu ve ince doğranmış çikolatayı da ekleyin ve malzemeler karışıp sos haline gelene kadar karıştırın.

Soğuyan sosu kajulu “cheesecake”in üzerine dökün ve geriye sadece pastanızı afiyetle yemek kalsın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.