Kajulu ve Karamel-Çikolata Soslu Vegan “Cheesecake”
Vegan bir cheesecake olabilir mi? Tabii ki! Sorunun cevabı kaju fıstıkları. Pişirmeden hazırladığınız bu kajulu “cheesecake” hafif tuzlu hamuru, karamel-çikolatalı şahane sosu ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunun eşsiz dokunuşuyla sofralarınıza yepyeni bir renk getirecek.
Malzemeler
Hamuru İçin:
Kaju Dolgusu İçin:
Üzeri İçin:
Hazırlanış
Adım 1
50 gr kuru kayısı – 20 gr kuru turna yemişi – 20 gr kuru üzüm – 100 gr kaju – 40 gr yulaf – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Kek hamuru için gerekli bütün malzemeleri macun kıvamına gelene kader karıştırın (blender kullanabilirsiniz). Ardından hazırlanan macunu kek kalıbının tabanına yayın ve üzerine iyice bastırın. Beklemesi için buzdolabına yerleştirin.
Adım 2
400 gr kaju – 400 ml Hindistan cevizi kreması – 125 ml agave şurubu – 125 gr Hindistan cevizi yağı – 1 adet limon – 1 ½ yemek kaşığı vanilya özütü
Kajuları sıcak suda bir gece boyunca bekletin.
Gece boyu ıslanan kajuları Hindistan cevizi kreması, agave şurubu, Hindistan cevizi yağı, 1 adet limonun suyu ve vanilya özütü ile beraber blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek hamurunun üzerine dökün ve buzdolabında birkaç saat bekletin.
Adım 3
100 gr toz şeker – 50 ml sıcak su – 100 ml Hindistan cevizi sütü – 40 gr Hindistan cevizi yağı – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 40 gr bitter çikolata
Şekeri altı kalın bir tencereye koyduğunuz suyun içinde ısıtın. Şekeri karıştırmayın, sadece şeker eriyip kahverengileşmeye başlayana kadar tencereyi döndürün. Ardından tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yavaşça karıştırın. Sonrasında Hindistan cevizi sütü, soya sosu ve ince doğranmış çikolatayı da ekleyin ve malzemeler karışıp sos haline gelene kadar karıştırın.
Adım 4
Soğuyan sosu kajulu “cheesecake”in üzerine dökün ve geriye sadece pastanızı afiyetle yemek kalsın.
Püf noktası:
Hindistan cevizi kreması ve Hindistan cevizi sütü farklı şeylerdir ve birbirlerinin yerine kullanılamazlar.
Recept-ID: 1168
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet