Havuçlu ve Kerevizli Pankek

toplam süre 25 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

İştah açıcı bu pankek tarifinin başrolünde kök sebzeler var. Sonbahar günlerinde öğlen veya akşam yemeği için hem doyurucu hem de sağlıklı bir vejetaryen tarif.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
havuç
100 gr
kereviz
1 
adet soğan
1 demet
Frenk soğanı
 ½ demet
maydanoz
4 
adet nane yaprağı
100 gr
tam buğday unu
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
2 
adet yumurta
100 ml
süt
1 tutam
karabiber

Ek olarak:

2 yemek kaşığı
Kızartmak için kanola yağı
Servis için maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı): 1846 kJ  /  441 kcal
16 gr Yağ
20 gr Protein
46 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr havuç – 100 gr kereviz – 1  adet soğan – 1 demet Frenk soğanı –  ½ demet maydanoz – 4  adet nane yaprağı

Havuç ve kerevizi rendeleyin. Soğan, maydanoz, nane ve Frenk soğanını ince ince doğrayıp tüm malzemeleri karıştırın.

Adım 2

100 gr tam buğday unu –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 2  adet yumurta – 100 ml süt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Unu elekten geçirdikten sonra kabartma tozu ile karıştırın. Yumurtaları süt ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber çırpın. Un ile yumurtayı bir kapta karıştırarak bir bulamaç hazırlayın. Sonrasında önceki adımda hazırladığınız sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin, karabiber serpin ve iyice çırpın.

Adım 3

2 yemek kaşığı Kızartmak için kanola yağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Servis için maydanoz

Bir miktar yağı kızartma tavasında ısıtın ve ardından tavanın altını kısın. Hazırladığınız bulamaçtan tavaya parça parça dökerek ufak pankekler hazırlayın ve iki tarafını da pişirin. Pişen pankekleri sıcakken maydanoz ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1149

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr havuç – 100 gr kereviz – 1  adet soğan – 1 demet Frenk soğanı –  ½ demet maydanoz – 4  adet nane yaprağı

Havuç ve kerevizi rendeleyin. Soğan, maydanoz, nane ve Frenk soğanını ince ince doğrayıp tüm malzemeleri karıştırın.

100 gr tam buğday unu –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 2  adet yumurta – 100 ml süt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Unu elekten geçirdikten sonra kabartma tozu ile karıştırın. Yumurtaları süt ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber çırpın. Un ile yumurtayı bir kapta karıştırarak bir bulamaç hazırlayın. Sonrasında önceki adımda hazırladığınız sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin, karabiber serpin ve iyice çırpın.

2 yemek kaşığı Kızartmak için kanola yağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Servis için maydanoz

Bir miktar yağı kızartma tavasında ısıtın ve ardından tavanın altını kısın. Hazırladığınız bulamaçtan tavaya parça parça dökerek ufak pankekler hazırlayın ve iki tarafını da pişirin. Pişen pankekleri sıcakken maydanoz ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.