Havuçlu ve Kerevizli Pankek
İştah açıcı bu pankek tarifinin başrolünde kök sebzeler var. Sonbahar günlerinde öğlen veya akşam yemeği için hem doyurucu hem de sağlıklı bir vejetaryen tarif.
Malzemeler
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
150 gr havuç – 100 gr kereviz – 1 adet soğan – 1 demet Frenk soğanı – ½ demet maydanoz – 4 adet nane yaprağı
Havuç ve kerevizi rendeleyin. Soğan, maydanoz, nane ve Frenk soğanını ince ince doğrayıp tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 2
100 gr tam buğday unu – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – 2 adet yumurta – 100 ml süt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tutam karabiber
Unu elekten geçirdikten sonra kabartma tozu ile karıştırın. Yumurtaları süt ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber çırpın. Un ile yumurtayı bir kapta karıştırarak bir bulamaç hazırlayın. Sonrasında önceki adımda hazırladığınız sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin, karabiber serpin ve iyice çırpın.
Adım 3
2 yemek kaşığı Kızartmak için kanola yağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Servis için maydanoz
Bir miktar yağı kızartma tavasında ısıtın ve ardından tavanın altını kısın. Hazırladığınız bulamaçtan tavaya parça parça dökerek ufak pankekler hazırlayın ve iki tarafını da pişirin. Pişen pankekleri sıcakken maydanoz ve Kikkoman Soya Sosu ile beraber servis edin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1149
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet