Matcha ve tamari eşliğinde vegan tiramisu
Matcha ve tamari eşliğinde vegan tiramisu

Matcha ve tamari eşliğinde vegan tiramisu

toplam süre 1 Sa 40 dak.
20 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi
1 Sa soğuma süresi

Yumuşak tofu ve soya yoğurdu ile hazırlanan krema, klasik tiramisuyu bambaşka bir seviyeye taşıyor. Bu vegan versiyon son derece kremsi. Matcha şurubu, Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce ile zenginleştirilerek tatlıya umami derinliği katıyor.

Malzemeler

4 porsiyon
 ½ tatlı kaşığı
vegan tereyağı (tepsiyi yağlamak için)

Kek tabanı için:

45 gr
badem unu
75 gr
patates nişastası veya mısır nişastası
20 gr
esmer şeker
3 tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı
agar agar
150 ml
maden suyu

Krema için:

1 
vanilya çubuğu
200 gr
yumuşak tofu
300 gr
soya yoğurdu
5 yemek kaşığı
agave şurubu (veya akçaağaç şurubu, veya esmer şeker)

Islatmak için:

2 tatlı kaşığı
matcha
40 ml
sıcak su
4 tatlı kaşığı
agave şurubu (veya akçaağaç şurubu ya da esmer şeker)

İsteğe bağlı olarak:

1 tatlı kaşığı
matcha
Doğranmış fıstık, birkaç nane yaprağı, böğürtlen çeşitleri (kuşüzümü, frambuaz, yaban mersini)

Besin değerleri (porsiyon başı):

1.070 kJ / 255 kcal
4,8 grYağ
12 grProtein
39,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

 ½ tatlı kaşığı vegan tereyağı – 45 gr badem unu – 75 gr patates nişastası veya mısır nişastası – 20 gr esmer şeker – 3 tatlı kaşığı kabartma tozu –  ½ tatlı kaşığı agar agar – 150 ml maden suyu

Fırını 180 °C'ye ısıtın. Küçük bir fırın kabını (15 x 25 cm) vegan tereyağı ile yağlayın. Bir kapta badem unu, nişasta, şeker, kabartma tozu ve agar agar karıştırın. Maden suyunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru fırın kabına yayın ve 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara üzerinde tamamen soğutun.

Adım 2

1  vanilya çubuğu – 200 gr yumuşak tofu – 300 gr soya yoğurdu – 5 yemek kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu ya da esmer şeker)

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki taneleri bıçakla kazıyın. Tofu, soya yoğurdu, agave şurubu ve vanilyayı blenderda tamamen pürüzsüz olana kadar çekin.

Adım 3

2 tatlı kaşığı matcha – 40 ml sıcak su – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu4 tatlı kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu, veya esmer şeker)

Soğuyan keki yaklaşık 1,5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve yarısını servis bardaklarına yerleştirin. Matcha, sıcak su, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve agave şurubunu karıştırarak şurubu hazırlayı

Adım 4

1 tatlı kaşığı matcha – Doğranmış fıstık, birkaç nane yaprağı, böğürtlen çeşitleri (kuşüzümü, frambuaz, yaban mersini)

Kek şeritlerinin üzerine şurubun yarısını gezdirin.
Kremanının yarısını ekleyin ve bu şekilde katlar oluşturun. Tiramisuyu yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun. Servis etmeden önce üzerine matcha serpin ve fıstık, nane ve meyvelerle süsleyin.

Püf noktası

Vaktiniz yoksa kek tabanı yerine ufalanmış vegan bisküvi de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1641

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Adım adım yemek pişirme rehberi. Başlamak için tıklayın.

½ tatlı kaşığı vegan tereyağı – 45 gr badem unu – 75 gr patates nişastası veya mısır nişastası – 20 gr esmer şeker – 3 tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı agar agar – 150 ml maden suyu

Fırını 180 °C'ye ısıtın. Küçük bir fırın kabını (15 x 25 cm) vegan tereyağı ile yağlayın. Bir kapta badem unu, nişasta, şeker, kabartma tozu ve agar agar karıştırın. Maden suyunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru fırın kabına yayın ve 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara üzerinde tamamen soğutun.

1 vanilya çubuğu – 200 gr yumuşak tofu – 300 gr soya yoğurdu – 5 yemek kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu ya da esmer şeker)

Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki taneleri bıçakla kazıyın. Tofu, soya yoğurdu, agave şurubu ve vanilyayı blenderda tamamen pürüzsüz olana kadar çekin.

2 tatlı kaşığı matcha – 40 ml sıcak su – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu4 tatlı kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu, veya esmer şeker)

Soğuyan keki yaklaşık 1,5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve yarısını servis bardaklarına yerleştirin. Matcha, sıcak su, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve agave şurubunu karıştırarak şurubu hazırlayı

1 tatlı kaşığı matcha – Doğranmış fıstık, birkaç nane yaprağı, böğürtlen çeşitleri (kuşüzümü, frambuaz, yaban mersini)

Kek şeritlerinin üzerine şurubun yarısını gezdirin.
Kremanının yarısını ekleyin ve bu şekilde katlar oluşturun. Tiramisuyu yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun. Servis etmeden önce üzerine matcha serpin ve fıstık, nane ve meyvelerle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.