

Matcha ve tamari eşliğinde vegan tiramisu
Yumuşak tofu ve soya yoğurdu ile hazırlanan krema, klasik tiramisuyu bambaşka bir seviyeye taşıyor. Bu vegan versiyon son derece kremsi. Matcha şurubu, Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten free Soy Sauce ile zenginleştirilerek tatlıya umami derinliği katıyor.
Malzemeler
Kek tabanı için:
Krema için:
Islatmak için:
İsteğe bağlı olarak:
Besin değerleri (porsiyon başı):
1.070 kJ / 255 kcalHazırlanış
Adım 1

½ tatlı kaşığı vegan tereyağı – 45 gr badem unu – 75 gr patates nişastası veya mısır nişastası – 20 gr esmer şeker – 3 tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı agar agar – 150 ml maden suyu
Fırını 180 °C'ye ısıtın. Küçük bir fırın kabını (15 x 25 cm) vegan tereyağı ile yağlayın. Bir kapta badem unu, nişasta, şeker, kabartma tozu ve agar agar karıştırın. Maden suyunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru fırın kabına yayın ve 20-25 dakika pişirin. Pişen keki ızgara üzerinde tamamen soğutun.
Adım 2

1 vanilya çubuğu – 200 gr yumuşak tofu – 300 gr soya yoğurdu – 5 yemek kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu ya da esmer şeker)
Vanilya çubuğunu boylamasına kesin ve içindeki taneleri bıçakla kazıyın. Tofu, soya yoğurdu, agave şurubu ve vanilyayı blenderda tamamen pürüzsüz olana kadar çekin.
Adım 3

2 tatlı kaşığı matcha – 40 ml sıcak su – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 4 tatlı kaşığı agave şurubu (veya akçaağaç şurubu, veya esmer şeker)
Soğuyan keki yaklaşık 1,5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve yarısını servis bardaklarına yerleştirin. Matcha, sıcak su, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve agave şurubunu karıştırarak şurubu hazırlayı
Adım 4

1 tatlı kaşığı matcha – Doğranmış fıstık, birkaç nane yaprağı, böğürtlen çeşitleri (kuşüzümü, frambuaz, yaban mersini)
Kek şeritlerinin üzerine şurubun yarısını gezdirin.
Kremanının yarısını ekleyin ve bu şekilde katlar oluşturun. Tiramisuyu yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun. Servis etmeden önce üzerine matcha serpin ve fıstık, nane ve meyvelerle süsleyin.
Püf noktası
Vaktiniz yoksa kek tabanı yerine ufalanmış vegan bisküvi de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1641
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet




















