Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta
Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta

Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta

5 1 oy
toplam süre25 dak.
20 dak.hazırlık süresi
5 dak.pişme süresi

Her lokmada İtalya! Izgara biber, kremalı burrata, lezzetli prosciutto ve karamelize mantar dolgulu kızarmış ciabatta tarifiyle mideniz bayram edecek. Buon appetito!

Malzemeler

2 porsiyon
2 
ciabatta ekmeği
150 gr
süzme yoğurt
1 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
doğranmış fesleğen
1 yemek kaşığı
kekik yaprağı
30 gr
ıspanak
 ½ 
limon
2 tatlı kaşığı
bal
 ½ 
kırmızı biber
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tereyağ
100 gr
mantar
125 gr
burrata peyniri
100 gr
prosciutto crudo jambonu
Besin değerleri (porsiyon başı):2878 kJ / 687.5 kcal
37,1 grYağ
30,6 grProtein
57,1 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  ciabatta ekmeği – 150 gr süzme yoğurt – 1  diş sarımsak – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 30 gr ıspanak –  ½  limon – 1 tatlı kaşığı bal

Ciabatta'yı uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz tarafları ızgarada pişirin. 

Yoğurt, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce, baharatlar, limon suyu ve balı karışım pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 

Ciabatta'nın alt kısmını kaplayın.

Adım 2

 ½  kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tereyağ – 100 gr mantar – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal

Biberleri geniş şeritler halinde kesin. Fırçayla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Bir kenara koyun. 

Mantarları dörde bölün. Tereyağını bir tavada ısıtın, mantarları ekleyin ve yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve balı ekleyin. Isıyı düşürün ve mantarlar karamelize olana kadar 1 dakika daha kızartın.

Adım 3

125 gr burrata peyniri – 100 gr prosciutto crudo

Izgara biberi, burratayı, jambonu ve mantarları otlu ezmeli ciabattanın üzerine yerleştirin. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatın.

Recept-ID: 1307

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 ciabatta ekmeği – 150 gr süzme yoğurt – 1 diş sarımsak – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 30 gr ıspanak – ½ limon – 1 tatlı kaşığı bal

Ciabatta'yı uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz tarafları ızgarada pişirin. 

Yoğurt, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce, baharatlar, limon suyu ve balı karışım pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 

Ciabatta'nın alt kısmını kaplayın.

½ kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tereyağ – 100 gr mantar – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal

Biberleri geniş şeritler halinde kesin. Fırçayla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Bir kenara koyun. 

Mantarları dörde bölün. Tereyağını bir tavada ısıtın, mantarları ekleyin ve yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve balı ekleyin. Isıyı düşürün ve mantarlar karamelize olana kadar 1 dakika daha kızartın.

125 gr burrata peyniri – 100 gr prosciutto crudo

Izgara biberi, burratayı, jambonu ve mantarları otlu ezmeli ciabattanın üzerine yerleştirin. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.