

Kimchi soslu baharatlı ve ton balıklı onigiri
Onigiri, Japon geleneğini Kore etkileriyle harmanlar. Baharatlı ton balığı ve kimchi sosuyla doldurulmuş bu hafif ekşi pirinç topları, sandviçlere lezzetli bir alternatif. Farklı iç malzemeler deneyerek bu leziz tarife yepyeni yorumlar getirebilirsiniz!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

200 gr sushi pirinci – 75 ml pirinç sirkesi – 1 yemek kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı tuz – 1 yemek kaşığı su
Sushi pirincini soğuk suda en az beş kez yıkayın. Pirinci 1:1.5 oranında su ile kaynatın. Pirinç sirkesi, şeker, tuz ve suyu bir kasede iyice karıştırın. Marinasyonu ılık pirince ekleyip karıştırın.
Adım 2

200 gr taze ton balığı (küp küp doğranmış) – 3 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı mirin şarabı
Ton balığını küp şeklinde doğrayın. Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, mirin ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i ekleyip iyice karıştırın. İyice ısınmış tavada kısa bir süreliğine kızartın. Kızarttıktan sonra soğumaya bırakın.
Adım 3

15 gr doğranmış frenk soğanı – 1 yemek kaşığı mayonez – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Ton balığına mayonez, doğranmış frenksoğanı ve Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce'u ekleyip karıştırın.
Adım 4

Bir avuç pirinci üçgen şeklinde şekillendirip streç filme yerleştirin. Ortasına ton balığı karışımından koyun. Üzerine biraz daha pirinç ekleyip üçgen şeklini verin. Onigiri’yi streç filme sarıp şeklini koruması için üzerine hafifçe bastırın.
Adım 5

2 adet nori yaprağı – 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 50 ml kızartma yağı
Hazırladığınız üçgen şekilli onigiri’yi bir parça nori yaprağıyla sarın ve üzerine susam serpiştirin.
Püf noktası:
Dilerseniz, onigiri’yi nori yaprağına sarmadan önce ısınmış tavada da kızartabilirsiniz.
Recept-ID: 1439
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet