

Tavuklu ve sebzeli yumurtalı pilav
Altın sarısı yumurta şeritleri, yumuşacık bir tavuk ve çıtır sebzelerin Kikkoman Soy Sauce ile harmanlandığı klasik bir Asya usulü wok yemeği. Pratik, sağlıklı ve lezzetli. Hafta içi hızlı ve rahat bir akşam yemeği olarak ideal.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ yemek kaşığı bal – ½ tatlı kaşığı rende zencefil – ½ diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr marine edilmiş tavuk fileto – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – ½ havuç – ½ kırmızı biber – ½ brokoli – ½ soğan
Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Üzerine bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küpler halinde kesin ve marine sosuna bulayın. Tavuk filetosunu bitkisel yağda 3 dakika soteleyin, ardından bir kâseye alın. Soğanı küpler halinde, havucu kibrit çöpü kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Aynı tavada sebzeleri soteleyin.
Adım 2

100 gr pirinç – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – 1 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Pirinci, paketindeki talimatlara göre pişirin. Pilavı, tavuğu ve zerdeçalı tavaya ekleyin ve pirinç ısınana kadar karıştırarak kızartın. Yumurtayı kırıp ekleyin ve pişene kadar karıştırın. Üzerinde Kikkoman Soy Sauce gezdirin ve doğranmış yeşil soğan serpin.
Püf noktası
Bir gün beklemiş pilav, kızarmış pilav için idealdir. Daha kuru olduğundan daha kolay kızartılır.
Recept-ID: 1561
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet