

Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba
Zencefil, sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce’lu içinizi ısıtacak bir çorba. Yumuşacık tavuk ve yumurta şeritleri besleyici bir taban oluştururken, taptaze sebzeler dengeyi sağlıyor. Hızla hazırlanan, ev usulü Asya mutfağının sade lezzetini sunan bir yemek.
Hazırlanış
Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – ½ soğan – ½ ince doğranmış acı biber – 1 diş ince doğranmış sarımsak – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 150 gr tavuk göğsü fileto – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Soğanı doğrayın. Doğranmış soğan, kırmızı biber, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Dilinlenmiş tavuk göğsünü ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Wok’ta devamlı karıştırarak 2 dakika pişirin.
Adım 2

1 kırmızı biber – 1 havuç – 600 ml tavuk suyu veya su
Doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine ısıtılmış tavuk suyunu ya da sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
Adım 3

1 yumurta – 2 ½ yemek kaşığı buğday unu – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Küçük bir kapta yumurta, un ve Kikkoman Soy Sauce’u çırpın. Karışımı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar pişirin ve ardından servis edin.
Püf noktası
Daha doyurucu bir çorba için, yumurta ve un karışımı yerine, pirinç noodle veya udon da kullanabilirsiniz. Servis öncesi bir damla Kikkoman Sesame Oil, tavuk suyunun lezzetini artıracaktır.
Recept-ID: 1562
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet