Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba
Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba

Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba

5 1 oy
toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Zencefil, sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce’lu içinizi ısıtacak bir çorba. Yumuşacık tavuk ve yumurta şeritleri besleyici bir taban oluştururken, taptaze sebzeler dengeyi sağlıyor. Hızla hazırlanan, ev usulü Asya mutfağının sade lezzetini sunan bir yemek.

Aklınızda olsun: Bu yemek, Meal Prep serilerinden biri. Setteki diğer iki tarifi de burada bulabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
 ½ 
soğan
 ½ 
ince doğranmış acı biber
1 
diş ince doğranmış sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
1 
havuç
1 
kırmızı biber
150 gr
tavuk göğsü fileto
600 ml
tavuk suyu veya su
1 
yumurta
2 ½ yemek kaşığı
buğday unu
Besin değerleri (porsiyon başı):1.800 kJ / 430 kcal
14 grYağ
28 grProtein
42 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ –  ½  soğan –  ½  ince doğranmış acı biber – 1  diş ince doğranmış sarımsak –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 150 gr tavuk göğsü fileto – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğanı doğrayın. Doğranmış soğan, kırmızı biber, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Dilinlenmiş tavuk göğsünü ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Wok’ta devamlı karıştırarak 2 dakika pişirin.

Adım 2

1  kırmızı biber – 1  havuç – 600 ml tavuk suyu veya su

Doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine ısıtılmış tavuk suyunu ya da sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.

Adım 3

1  yumurta – 2 ½ yemek kaşığı buğday unu –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Küçük bir kapta yumurta, un ve Kikkoman Soy Sauce’u çırpın. Karışımı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar pişirin ve ardından servis edin.

Püf noktası

Daha doyurucu bir çorba için, yumurta ve un karışımı yerine, pirinç noodle veya udon da kullanabilirsiniz. Servis öncesi bir damla Kikkoman Sesame Oil, tavuk suyunun lezzetini artıracaktır.

Recept-ID: 1562

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – ½ soğan – ½ ince doğranmış acı biber – 1 diş ince doğranmış sarımsak – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 150 gr tavuk göğsü fileto – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğanı doğrayın. Doğranmış soğan, kırmızı biber, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Dilinlenmiş tavuk göğsünü ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Wok’ta devamlı karıştırarak 2 dakika pişirin.

1 kırmızı biber – 1 havuç – 600 ml tavuk suyu veya su

Doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine ısıtılmış tavuk suyunu ya da sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.

1 yumurta – 2 ½ yemek kaşığı buğday unu – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Küçük bir kapta yumurta, un ve Kikkoman Soy Sauce’u çırpın. Karışımı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar pişirin ve ardından servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.