

Etli, kıymalı ve mısırlı burrito
Karşınızda, dana kıymalı, mantarlı ve mısırlı leziz bir burrito. Üstelik ekşi krema ve Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilmiş ve umami dokunuşu eklenmiş… Hazırlaması pratik ve bol aromalı bir seçenek.
Hazırlanış
Adım 1

100 gr mantar – ½ soğan – ½ kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – ½ kırmızı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 200 gr konserve mısır – 1 gr doğranmış kişniş
Mantarları dilimleyin. Soğan ve kırmızı acı biberi ince ince doğrayın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın. Soğanı, biberi ve mantarları 1 dakika soteleyin. Dana kıyma ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin ve et kahverengileşip biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Konserve mısırı ekleyin ve 2 dakika ısıtın. Doğranmış kişniş serpin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Adım 2

2 yemek kaşığı ekşi krema – 1 konserve mısır – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tortilla
Ekşi kremayı, doğranmış sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. İç harcı tortilla’nın üzerine kaşıkla yayın, sosu gezdirin, sıkıca sarın ve altın rengi olana kadar ızgarada pişirin.
Püf noktası
Burrito'ları yanınızda taşımak için folyoya sarabilirsiniz. Daha keskin bir lezzet için ete ekstra kırmızı acı biber veya biraz sriracha sosu ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1567
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet