Etli, kıymalı ve mısırlı burrito
Etli, kıymalı ve mısırlı burrito

Etli, kıymalı ve mısırlı burrito

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Karşınızda, dana kıymalı, mantarlı ve mısırlı leziz bir burrito. Üstelik ekşi krema ve Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilmiş ve umami dokunuşu eklenmiş… Hazırlaması pratik ve bol aromalı bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
mantar
 ½ 
soğan
 ½ 
kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
200 gr
dana kıyma
 ½ 
kırmızı biber
200 gr
konserve mısır
1 gr
doğranmış kişniş
2 
tortilla

Sos:

2 yemek kaşığı
ekşi krema
1 
diş ezilmiş sarımsak
Besin değerleri (porsiyon başı):2.387 kJ / 570 kcal
22 grYağ
31 grProtein
55 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr mantar –  ½  soğan –  ½  kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma –  ½  kırmızı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr konserve mısır – 1 gr doğranmış kişniş

Mantarları dilimleyin. Soğan ve kırmızı acı biberi ince ince doğrayın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın. Soğanı, biberi ve mantarları 1 dakika soteleyin. Dana kıyma ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin ve et kahverengileşip biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Konserve mısırı ekleyin ve 2 dakika ısıtın. Doğranmış kişniş serpin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Adım 2

2 yemek kaşığı ekşi krema – 1  konserve mısır – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2  tortilla

Ekşi kremayı, doğranmış sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. İç harcı tortilla’nın üzerine kaşıkla yayın, sosu gezdirin, sıkıca sarın ve altın rengi olana kadar ızgarada pişirin.

Püf noktası

Burrito'ları yanınızda taşımak için folyoya sarabilirsiniz. Daha keskin bir lezzet için ete ekstra kırmızı acı biber veya biraz sriracha sosu ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1567

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr mantar – ½ soğan – ½ kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – ½ kırmızı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr konserve mısır – 1 gr doğranmış kişniş

Mantarları dilimleyin. Soğan ve kırmızı acı biberi ince ince doğrayın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın. Soğanı, biberi ve mantarları 1 dakika soteleyin. Dana kıyma ve Kikkoman Soy Sauce ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin ve et kahverengileşip biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Konserve mısırı ekleyin ve 2 dakika ısıtın. Doğranmış kişniş serpin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

2 yemek kaşığı ekşi krema – 1 konserve mısır – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tortilla

Ekşi kremayı, doğranmış sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. İç harcı tortilla’nın üzerine kaşıkla yayın, sosu gezdirin, sıkıca sarın ve altın rengi olana kadar ızgarada pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.