

Etli ve mantarlı makarna salatası
Kikkoman Soy Sauce’da sotelenmiş et ve çıtır sebzeler eşliğinde renkli bir makarna salatası. Kremamsı mayonez-ketçap sosu aromayı zenginleştirirken, üzerine eklenen kavrulmuş yerfıstıkları leziz bir zıtlık katıyor.
Malzemeler
Sos ve garnitür:
Hazırlanış
Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – 100 gr dilimlenmiş mantar – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Yağı bir tavada ısıtın ve kıymayı, suyu kaybolana kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantarı ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin, 2 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
Adım 2

½ kırmızı biber – ½ doğranmış soğan – 200 gr penne – 200 gr konserve mısır
Penne’yi, paketindeki talimatlara göre pişirin. Kırmızı biberi ve soğanı küp küp doğrayın. Pişmiş penne’yi geniş bir kaba alın. Küp küp doğranmış sebzeleri, suyu süzülmüş mısırları ve soğumuş mantarlı kıyma soteyi ekleyin.
Adım 3

1 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Mayonez, ketçap ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Sosu, salatanın üzerine dökün ve irice karıştırın. Üzerine kavrulmuş yer fıstığı ve yeşil soğan ekleyin.
Püf noktası
Bu salata, buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra çok daha lezzetli olacaktır. Taşıması kolay, öğle yemeği için ideal.
Daha fazla tazelik için, rota ya da karışık salata ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1566
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet