Etli ve mantarlı makarna salatası
Etli ve mantarlı makarna salatası

Etli ve mantarlı makarna salatası

toplam süre 15 dak.
5 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Kikkoman Soy Sauce’da sotelenmiş et ve çıtır sebzeler eşliğinde renkli bir makarna salatası. Kremamsı mayonez-ketçap sosu aromayı zenginleştirirken, üzerine eklenen kavrulmuş yerfıstıkları leziz bir zıtlık katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
200 gr
dana kıyma
100 gr
mantar
 ½ 
kırmızı biber
 ½ 
doğranmış soğan
200 gr
penne
200 gr
konserve mısır

Sos ve garnitür:

1 yemek kaşığı
mayonez
1 yemek kaşığı
ketçap
2 yemek kaşığı
kavrulmuş yer fıstığı
1 yemek kaşığı
doğranmış yeşil soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):2.964 kJ / 708 kcal
28 grYağ
37 grProtein
74 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – 100 gr dilimlenmiş mantar – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Yağı bir tavada ısıtın ve kıymayı, suyu kaybolana kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantarı ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin, 2 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.

Adım 2

 ½  kırmızı biber –  ½  doğranmış soğan – 200 gr penne – 200 gr konserve mısır

Penne’yi, paketindeki talimatlara göre pişirin. Kırmızı biberi ve soğanı küp küp doğrayın. Pişmiş penne’yi geniş bir kaba alın. Küp küp doğranmış sebzeleri, suyu süzülmüş mısırları ve soğumuş mantarlı kıyma soteyi ekleyin.

Adım 3

1 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan

Mayonez, ketçap ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Sosu, salatanın üzerine dökün ve irice karıştırın. Üzerine kavrulmuş yer fıstığı ve yeşil soğan ekleyin.

Püf noktası

Bu salata, buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra çok daha lezzetli olacaktır. Taşıması kolay, öğle yemeği için ideal. 

Daha fazla tazelik için, rota ya da karışık salata ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1566

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 200 gr dana kıyma – 100 gr dilimlenmiş mantar – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Yağı bir tavada ısıtın ve kıymayı, suyu kaybolana kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantarı ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin, 2 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.

½ kırmızı biber – ½ doğranmış soğan – 200 gr penne – 200 gr konserve mısır

Penne’yi, paketindeki talimatlara göre pişirin. Kırmızı biberi ve soğanı küp küp doğrayın. Pişmiş penne’yi geniş bir kaba alın. Küp küp doğranmış sebzeleri, suyu süzülmüş mısırları ve soğumuş mantarlı kıyma soteyi ekleyin.

1 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan

Mayonez, ketçap ve Kikkoman Soy Sauce’u karıştırın. Sosu, salatanın üzerine dökün ve irice karıştırın. Üzerine kavrulmuş yer fıstığı ve yeşil soğan ekleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.