Wok yemekleri ve çorbalarla Asya klasikleri

Aynı malzemelerden yapılan beş farklı yemek. Malzemeler: Tavuk, sebze, Kikkoman Soy Sauce ve baharatlar. Daha taze ve aromalı bir lezzet için sebzeleri birlikte hazırlanıp porsiyonlanabilirsiniz. Böylece hazırlık aşaması çok daha kolay ve pratik olur.

Malzemeler

2 yemek kaşığı
bal
3 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
2 
diş sarımsak
950 gr
tavuk göğsü fileto
200 gr
pirinç
90 ml
bitkisel yağ
4 
havuç
2 
brokoli
4 
kırmızı biber
3 
soğan
 ½ tatlı kaşığı
zerdeçal
6 
yumurta
1 yemek kaşığı
doğranmış yeşil soğan
 ½ 
acı biber
600 ml
tavuk suyu veya su
2 ½ yemek kaşığı
buğday unu
1 yemek kaşığı
doğranmış kişniş
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
limon suyu

Soya soslu tavuk ve fırında sebze

Soya soslu tavuk ve fırında sebze
Soya soslu tavuk ve fırında sebze

Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 yemek kaşığı limon suyu – 400 gr fileto tavuk göğsü

Küçük bir kâsede Kikkoman Soy Sauce, bal, rendelenmiş zencefil, bitkisel yağ ve limon suyunu karıştırın. Tavuğu sosta harmanlayarak marine edin ve fırına dayanıklı bir kaba alın.

Adım 2

1  havuç – 0,5  brokoli – 1  kırmızı biber – 1  soğan – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Soğanı ve havucu dilimleyin, brokoliyi çiçeklerine ayırın, çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi 8 parçaya kesin. Sebzeleri kalan bitkisel yağ ile harmanlayın ve 180°C'de 20-30 dakika pişirin.

Püf noktası

Marine edilmiş tavuk soğukken de lezzetini korur. Wrap ve salata olarak da ideal.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.135 kJ / 510 kcal
18 grYağ
38 grProtein
40 grKarbonhidrat

Wok’ta sebzelerle Asya usulü omlet

Wok’ta sebzelerle Asya usulü omlet
Wok’ta sebzelerle Asya usulü omlet

Adım 1

1  soğan – 1  havuç – 1  kırmızı biber – 0,5  brokoli – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğanı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin, kırmızı biberi küp küp kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sebzeleri wok tavada yüksek ısıda 1 dakika pişirin. Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Soğuması için bir kenara alın.

Adım 2

4  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı tereyağı

İki kâseye 2'şer yumurta kırın. Her birine ½ yemek kaşığı Kikkoman Soy Sauce ve ½ yemek kaşığı doğranmış kişniş ekleyin, ardından çatalla çırpın. Tavada tereyağını eritin ve hazırlanan karışımlarla omletleri pişirin. Tabaklara alın, sebze karışımı ile doldurun, tortilla gibi sarın ve servis yapın.

Püf noktası

Daha kabarmış ve besleyici bir omlet için, pişirmeden önce yumurtalara bir damla süt ve biraz da un ekleyebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.926 kJ / 460 kcal
30 grYağ
24 grProtein
22 grKarbonhidrat

Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba

Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba
Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba

Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5  soğan – 0,5  ince doğranmış acı biber – 1  diş ince doğranmış sarımsak – 0,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 150 gr tavuk göğsü fileto – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğanı doğrayın. Doğranmış soğan, kırmızı biber, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Dilinlenmiş tavuk göğsünü ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Wok’ta devamlı karıştırarak 2 dakika pişirin.

Adım 2

1  kırmızı biber – 1  havuç – 600 ml tavuk suyu veya su

Doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine ısıtılmış tavuk suyunu ya da sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.

Adım 3

1  yumurta – 2,5 yemek kaşığı buğday unu – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Küçük bir kapta yumurta, un ve Kikkoman Soy Sauce’u çırpın. Karışımı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar pişirin ve ardından servis edin.

Püf noktası

Daha doyurucu bir çorba için, yumurta ve un karışımı yerine, pirinç noodle veya udon da kullanabilirsiniz. Servis öncesi bir damla Kikkoman Sesame Oil, tavuk suyunun lezzetini artıracaktır.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.800 kJ / 430 kcal
14 grYağ
28 grProtein
42 grKarbonhidrat

Tavuklu ve sebzeli yumurtalı pilav

Tavuklu ve sebzeli yumurtalı pilav
Tavuklu ve sebzeli yumurtalı pilav

Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı rende zencefil – 0,5  diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr marine edilmiş tavuk fileto – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5  havuç – 0,5  kırmızı biber – 0,5  brokoli – 0,5  soğan

Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Üzerine bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küpler halinde kesin ve marine sosuna bulayın. Tavuk filetosunu bitkisel yağda 3 dakika soteleyin, ardından bir kâseye alın. Soğanı küpler halinde, havucu kibrit çöpü kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Aynı tavada sebzeleri soteleyin.

Adım 2

100 gr pirinç – 0,5 tatlı kaşığı zerdeçal – 1  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan

Pirinci, paketindeki talimatlara göre pişirin. Pilavı, tavuğu ve zerdeçalı tavaya ekleyin ve pirinç ısınana kadar karıştırarak kızartın. Yumurtayı kırıp ekleyin ve pişene kadar karıştırın. Üzerinde Kikkoman Soy Sauce gezdirin ve doğranmış yeşil soğan serpin.

Püf noktası

Bir gün beklemiş pilav, kızarmış pilav için idealdir. Daha kuru olduğundan daha kolay kızartılır.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.198 kJ / 525 kcal
15 grYağ
29 grProtein
58 grKarbonhidrat

Ballı soya soslu tavuk ve wok’ta pilav

Ballı soya soslu tavuk ve wok’ta pilav
Ballı soya soslu tavuk ve wok’ta pilav

Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 0,5  diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr tavuk göğsü fileto

Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küp küp doğrayın ve sosun içinde harmanlayarak marine edin.

Adım 2

100 gr pirinç – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5  havuç – 0,5  brokoli – 0,5  kırmızı biber

Pirinci, paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Havucu çöp kibrit kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sebzeleri yağda 5 dakika sote edin.

Adım 3

Marine edilmiş tavuğu sote edilmiş sebzelere ekleyin ve tavuk pişene kadar 3 dakika pişirin. Pişmiş pirincin yarısıyla servis yapın.

Püf noktası

Zamandan tasarruf etmek için tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha baharatlı bir versiyon için biraz acı biber veya gochujang ezmesi ekleyebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.345 kJ / 560 kcal
12 grYağ
37 grProtein
70 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun