

Wok yemekleri ve çorbalarla Asya klasikleri
Aynı malzemelerden yapılan beş farklı yemek. Malzemeler: Tavuk, sebze, Kikkoman Soy Sauce ve baharatlar. Daha taze ve aromalı bir lezzet için sebzeleri birlikte hazırlanıp porsiyonlanabilirsiniz. Böylece hazırlık aşaması çok daha kolay ve pratik olur.
Malzemeler
Soya soslu tavuk ve fırında sebze


Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 yemek kaşığı limon suyu – 400 gr fileto tavuk göğsü
Küçük bir kâsede Kikkoman Soy Sauce, bal, rendelenmiş zencefil, bitkisel yağ ve limon suyunu karıştırın. Tavuğu sosta harmanlayarak marine edin ve fırına dayanıklı bir kaba alın.
Adım 2

1 havuç – 0,5 brokoli – 1 kırmızı biber – 1 soğan – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Soğanı ve havucu dilimleyin, brokoliyi çiçeklerine ayırın, çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi 8 parçaya kesin. Sebzeleri kalan bitkisel yağ ile harmanlayın ve 180°C'de 20-30 dakika pişirin.
Püf noktası
Marine edilmiş tavuk soğukken de lezzetini korur. Wrap ve salata olarak da ideal.
Wok’ta sebzelerle Asya usulü omlet


Adım 1

1 soğan – 1 havuç – 1 kırmızı biber – 0,5 brokoli – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Soğanı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin, kırmızı biberi küp küp kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sebzeleri wok tavada yüksek ısıda 1 dakika pişirin. Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Soğuması için bir kenara alın.
Adım 2

4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı tereyağı
İki kâseye 2'şer yumurta kırın. Her birine ½ yemek kaşığı Kikkoman Soy Sauce ve ½ yemek kaşığı doğranmış kişniş ekleyin, ardından çatalla çırpın. Tavada tereyağını eritin ve hazırlanan karışımlarla omletleri pişirin. Tabaklara alın, sebze karışımı ile doldurun, tortilla gibi sarın ve servis yapın.
Püf noktası
Daha kabarmış ve besleyici bir omlet için, pişirmeden önce yumurtalara bir damla süt ve biraz da un ekleyebilirsiniz.
Asya usulü havuçlu ve yumurtalı çorba


Adım 1

1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 soğan – 0,5 ince doğranmış acı biber – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 0,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 150 gr tavuk göğsü fileto – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Soğanı doğrayın. Doğranmış soğan, kırmızı biber, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Dilinlenmiş tavuk göğsünü ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Wok’ta devamlı karıştırarak 2 dakika pişirin.
Adım 2

1 kırmızı biber – 1 havuç – 600 ml tavuk suyu veya su
Doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine ısıtılmış tavuk suyunu ya da sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
Adım 3

1 yumurta – 2,5 yemek kaşığı buğday unu – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Küçük bir kapta yumurta, un ve Kikkoman Soy Sauce’u çırpın. Karışımı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar pişirin ve ardından servis edin.
Püf noktası
Daha doyurucu bir çorba için, yumurta ve un karışımı yerine, pirinç noodle veya udon da kullanabilirsiniz. Servis öncesi bir damla Kikkoman Sesame Oil, tavuk suyunun lezzetini artıracaktır.
Tavuklu ve sebzeli yumurtalı pilav


Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı rende zencefil – 0,5 diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr marine edilmiş tavuk fileto – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 havuç – 0,5 kırmızı biber – 0,5 brokoli – 0,5 soğan
Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Üzerine bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küpler halinde kesin ve marine sosuna bulayın. Tavuk filetosunu bitkisel yağda 3 dakika soteleyin, ardından bir kâseye alın. Soğanı küpler halinde, havucu kibrit çöpü kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Aynı tavada sebzeleri soteleyin.
Adım 2

100 gr pirinç – 0,5 tatlı kaşığı zerdeçal – 1 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Pirinci, paketindeki talimatlara göre pişirin. Pilavı, tavuğu ve zerdeçalı tavaya ekleyin ve pirinç ısınana kadar karıştırarak kızartın. Yumurtayı kırıp ekleyin ve pişene kadar karıştırın. Üzerinde Kikkoman Soy Sauce gezdirin ve doğranmış yeşil soğan serpin.
Püf noktası
Bir gün beklemiş pilav, kızarmış pilav için idealdir. Daha kuru olduğundan daha kolay kızartılır.
Ballı soya soslu tavuk ve wok’ta pilav


Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 0,5 diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr tavuk göğsü fileto
Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küp küp doğrayın ve sosun içinde harmanlayarak marine edin.
Adım 2

100 gr pirinç – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 0,5 havuç – 0,5 brokoli – 0,5 kırmızı biber
Pirinci, paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Havucu çöp kibrit kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sebzeleri yağda 5 dakika sote edin.
Adım 3

Marine edilmiş tavuğu sote edilmiş sebzelere ekleyin ve tavuk pişene kadar 3 dakika pişirin. Pişmiş pirincin yarısıyla servis yapın.
Püf noktası
Zamandan tasarruf etmek için tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha baharatlı bir versiyon için biraz acı biber veya gochujang ezmesi ekleyebilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet