

Soya soslu tavuk ve fırında sebze
Kikkoman Soy Sauce, bal, zencefil ve limon ile lezzetlendirilmiş, içi sulu mu sulu fırında tavuk. Renkli sebzelerle hem göze hem de damağa hitap ediyor. Özel ve pratik bir akşam yemeği için ideal.
Hazırlanış
Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 yemek kaşığı limon suyu – 400 gr fileto tavuk göğsü
Küçük bir kâsede Kikkoman Soy Sauce, bal, rendelenmiş zencefil, bitkisel yağ ve limon suyunu karıştırın. Tavuğu sosta harmanlayarak marine edin ve fırına dayanıklı bir kaba alın.
Adım 2

1 havuç – ½ brokoli – 1 kırmızı biber – 1 soğan – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
Soğanı ve havucu dilimleyin, brokoliyi çiçeklerine ayırın, çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi 8 parçaya kesin. Sebzeleri kalan bitkisel yağ ile harmanlayın ve 180°C'de 20-30 dakika pişirin.
Püf noktası
Marine edilmiş tavuk soğukken de lezzetini korur. Wrap ve salata olarak da ideal.
Recept-ID: 1564
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet