

Ballı soya soslu tavuk ve wok’ta pilav
Kikkoman Soy Sauce ve balla marine edilmiş bu tavuk yemeğinde, tatlı ve tuzlu lezzeti bir arada. Sadece 30 dakikada hazır. Çıtır sebzeler ve pirinçle servis edilir. Soya sosu hem ete hem yemeğe derinlik katar.
Hazırlanış
Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ yemek kaşığı bal – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – ½ diş ince doğranmış sarımsak – 200 gr tavuk göğsü fileto
Kikkoman Soy Sauce'u bir kâseye dökün. Bal, doğranmış sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu küp küp doğrayın ve sosun içinde harmanlayarak marine edin.
Adım 2

100 gr pirinç – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – ½ havuç – ½ brokoli – ½ kırmızı biber
Pirinci, paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Havucu çöp kibrit kalınlığında, kırmızı biberi şeritler halinde kesin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sebzeleri yağda 5 dakika sote edin.
Adım 3

Marine edilmiş tavuğu sote edilmiş sebzelere ekleyin ve tavuk pişene kadar 3 dakika pişirin. Pişmiş pirincin yarısıyla servis yapın.
Püf noktası
Zamandan tasarruf etmek için tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha baharatlı bir versiyon için biraz acı biber veya gochujang ezmesi ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1560
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet