Vegan öğle yemekleri - Balkabaklı waffle, karnabahar köri, karnabaharlı tortilla

Şahane bir vegan lezzet üçlemesi: Baharatlı tempehli havuçlu waffle, karnabaharlı ve ıspanaklı doyurucu köri ve tortilla ile barbekü aromalı karnabaharlı sebze dürüm. Minimum alışveriş, maksimum lezzet.

Malzemeler

320 gr
doğal vegan yoğurt
120 ml
bitki bazlı süt
60 gr
balkabağı püresi
1 
havuç
250 gr
buğday unu
1 tatlı kaşığı
kabartma unu
100 gr
tempeh
100 gr
mantar
1 yemek kaşığı
sriracha
1 yemek kaşığı
esmer şeker
2 
diş sarımsak
150 gr
ıspanak
1 
soğan
1 tatlı kaşığı
köri ezmesi
4 
domates
400 gr
karnabahar
250 ml
hindistan cevizi sütü
40 gr
kaju fıstığı
100 gr
pirinç
1 demet
kişniş
1 tatlı kaşığı
tütsülenmiş kırmızı biber tozu
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
180 ml
su
1 
adet marul yaprağı
2 
tortilla

Marul, domates ve teriyaki soslu karnabaharlı tortilla dürüm

Marul, domates ve teriyaki soslu karnabaharlı tortilla dürüm
Marul, domates ve teriyaki soslu karnabaharlı tortilla dürüm

Adım 1

200 gr karnabahar – 100 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber tozu – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. 

Un, tütsülenmiş kırmızı toz biber, karabiber, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, su ve Kikkoman Toasted Sesame Oil’i iyice karıştırın. Her bir karnabahar çiçeğini karışıma batırın ve yağlı kağıtla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 220°C'de 20 dakika pişirin.

Adım 2

120 ml Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos1  adet marul yaprağı – 1  domates – 2  tortilla

Pişen karnabahar çiçeklerini Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’e batırıp tekrar fırın tepsisine dizin. 5 dakika daha pişirin. 

Marul yapraklarını ayırın ve domatesi dilimleyin.

Kalan Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’i tortillaların üzerine sürün, marul, karnabahar ve domatesi ekleyip sarın.

Püf noktası:

Tortilla dürümünüzü kırmızı soğan, biber ve salatalıkla zenginleştirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.937,2 kJ / 702 kcal
25 grYağ
17,8 grProtein
90 grKarbonhidrat

Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri

Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri
Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri

Adım 1

3  domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1  soğan – 1  diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı köri ezmesi – 50 gr ıspanak – 120 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Domatesleri haşlayıp soyun, ardından küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Bir diş sarımsak ve köri ezmesini de ekleyin. Birlikte karıştırın. Daha sonra ıspanağı, domatesi, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin.

Adım 2

200 gr karnabahar – 250 ml hindistancevizi sütü

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı ve hindistancevizi sütünü sosa ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.

Adım 3

40 gr kaju fıstığı – 100 gr pirinç – 1 demet demet kişniş

Kaju fıstıklarını kuru bir tavada kavurun. 

Pirinci pişirin, ardından kaplara koyun. Köri sosunu üzerlerine dökün ve üzerine fındık ve taze kişniş serpin.

Püf noktası:

Daha baharatlı bir yemek için, daha çok köri sosu kullanabilir ya da bir tutam acı biber serpiştirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.022 kJ / 483 kcal
35,5 grYağ
13 grProtein
31,7 grKarbonhidrat

Tembeh ve ıspanaklı mantarla, balkabaklı havuçlu vegan waffle

Tembeh ve ıspanaklı mantarla, balkabaklı havuçlu vegan waffle
Tembeh ve ıspanaklı mantarla, balkabaklı havuçlu vegan waffle

Adım 1

320 gr doğal vegan yoğurt – 120 ml bitki bazlı süt – 60 gr balkabağı püresi – 1  havuç – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı kabartma unu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Havucu rendeleyin. Yoğurdu bitkisel süt, kabak püresi, havuç, un, kabartma tozu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın. 

Bu karışımdan waffle makinenizin boyutuna göre 2 ya da 4 waffle elde edin ve waffle’ları pişirin.

Adım 2

100 gr tempeh – 100 gr mantar – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı sriracha sosu – 1,5  Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı esmer şeker

Tempeh'yi küpler halinde kesin ve mantarları dörde bölün. 

Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha sosu, 1 yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil ve şekeri bir kapta karıştırın. Tempeh'yi karışımda 15 dakika marine edin. 

Kalan ½ yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil’i tavaya dökün. Mantarları ekleyin ve 1 dakika kızartın. Tempeh'yi marinasyonuyla birlikte ekleyin ve 3 dakika kızartın.

Adım 3

0,5 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1  diş sarımsak – 100 gr ıspanak – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sarımsakları doğrayın, ıspanaklarla birlikte Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin ve karıştırın.

Adım 4

Mantarları, tembeh ve ıspanakla birlikte pişirdiğiniz waffle’lara yerleştirin.

Püf noktası:

Tempeh yerine kremalı tofu da kullanabilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.939 kJ / 702 kcal
20 grYağ
24 grProtein
97,7 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun