

Vegan öğle yemekleri - Balkabaklı waffle, karnabahar köri, karnabaharlı tortilla
Şahane bir vegan lezzet üçlemesi: Baharatlı tempehli havuçlu waffle, karnabaharlı ve ıspanaklı doyurucu köri ve tortilla ile barbekü aromalı karnabaharlı sebze dürüm. Minimum alışveriş, maksimum lezzet.
Malzemeler
Marul, domates ve teriyaki soslu karnabaharlı tortilla dürüm


Adım 1

200 gr karnabahar – 100 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber tozu – 0,5 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 60 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Karnabaharı çiçeklerine ayırın.
Un, tütsülenmiş kırmızı toz biber, karabiber, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, su ve Kikkoman Toasted Sesame Oil’i iyice karıştırın. Her bir karnabahar çiçeğini karışıma batırın ve yağlı kağıtla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 220°C'de 20 dakika pişirin.
Adım 2

120 ml Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos – 1 adet marul yaprağı – 1 domates – 2 tortilla
Pişen karnabahar çiçeklerini Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’e batırıp tekrar fırın tepsisine dizin. 5 dakika daha pişirin.
Marul yapraklarını ayırın ve domatesi dilimleyin.
Kalan Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’i tortillaların üzerine sürün, marul, karnabahar ve domatesi ekleyip sarın.
Püf noktası:
Tortilla dürümünüzü kırmızı soğan, biber ve salatalıkla zenginleştirebilirsiniz.
Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri


Adım 1

3 domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 soğan – 1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı köri ezmesi – 50 gr ıspanak – 120 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Domatesleri haşlayıp soyun, ardından küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Bir diş sarımsak ve köri ezmesini de ekleyin. Birlikte karıştırın. Daha sonra ıspanağı, domatesi, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin.
Adım 2

200 gr karnabahar – 250 ml hindistancevizi sütü
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı ve hindistancevizi sütünü sosa ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
Adım 3

40 gr kaju fıstığı – 100 gr pirinç – 1 demet demet kişniş
Kaju fıstıklarını kuru bir tavada kavurun.
Pirinci pişirin, ardından kaplara koyun. Köri sosunu üzerlerine dökün ve üzerine fındık ve taze kişniş serpin.
Püf noktası:
Daha baharatlı bir yemek için, daha çok köri sosu kullanabilir ya da bir tutam acı biber serpiştirebilirsiniz.
Tembeh ve ıspanaklı mantarla, balkabaklı havuçlu vegan waffle


Adım 1

320 gr doğal vegan yoğurt – 120 ml bitki bazlı süt – 60 gr balkabağı püresi – 1 havuç – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı kabartma unu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Havucu rendeleyin. Yoğurdu bitkisel süt, kabak püresi, havuç, un, kabartma tozu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın.
Bu karışımdan waffle makinenizin boyutuna göre 2 ya da 4 waffle elde edin ve waffle’ları pişirin.
Adım 2

100 gr tempeh – 100 gr mantar – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı sriracha sosu – 1,5 Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı esmer şeker
Tempeh'yi küpler halinde kesin ve mantarları dörde bölün.
Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha sosu, 1 yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil ve şekeri bir kapta karıştırın. Tempeh'yi karışımda 15 dakika marine edin.
Kalan ½ yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil’i tavaya dökün. Mantarları ekleyin ve 1 dakika kızartın. Tempeh'yi marinasyonuyla birlikte ekleyin ve 3 dakika kızartın.
Adım 3

0,5 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 diş sarımsak – 100 gr ıspanak – 0,5 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Sarımsakları doğrayın, ıspanaklarla birlikte Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin ve karıştırın.
Adım 4

Mantarları, tembeh ve ıspanakla birlikte pişirdiğiniz waffle’lara yerleştirin.
Püf noktası:
Tempeh yerine kremalı tofu da kullanabilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet