Kinoalı ve sebzeli öğle yemekleri

Kinoalı sebze yemekleri hem pratik hem de besleyici. Yoğun günlerde tam bir kurtarıcı. Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyerek derinlik katabilirsiniz.

Malzemeler

1,35 kg
tatlı patates
1,2 kg
haşlanmış Brüksel lahanası
210 gr
kırmızı soğan
240 ml
zeytinyağı
3 yemek kaşığı
bal
120 gr
yoğurt
250 gr
beyaz peynir
1 ¼ tatlı kaşığı
pul biber
2 ½ yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
4 
yumurta
1 yemek kaşığı
sirke
65 gr
ceviz
180 gr
lahana
1 ½ yemek kaşığı
tahin
4 yemek kaşığı
su
1 yemek kaşığı
beyaz susam
230 gr
donmuş bezelye
570 gr
pişmiş kinoa
3 
diş ince doğranmış sarımsak
800 ml
sebze suyu

Karamelize filizli kinoa salatası

Karamelize filizli kinoa salatası
Karamelize filizli kinoa salatası

Adım 1

300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı pul biber

Brüksel lahanasının filizlerini ikiye bölün. Tavada zeytinyağını ısıtın, Brüksel lahanalarını ekleyin ve 3 dakika sote edin. Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve pul biber ekleyip 3 dakika daha pişirin.

Adım 2

2  yumurta – 60 gr kara lahana (kale) – 180 gr pişmiş kinoa – 80 gr beyaz peynir

Yumurtaları 7 dakika katılaşana kadar haşlayın. Kara lahananın kalın saplarını çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Kinoayı beslenme kutularına aktarın. Ardından Brüksel lahanası, kara lahana, ikiye bölünmüş yumurta ve beyaz peynir ekleyin.

Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal – 1  diş ince doğranmış sarımsak – 0,5 yemek kaşığı beyaz susam – 20  ceviz

Zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve sarımsağı karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin ve susam ile ceviz serpin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.682 kJ / 641 kcal
42 grYağ
27 grProtein
45 grKarbonhidrat

Kinoa dolgulu tatlı patates

Kinoa dolgulu tatlı patates
Kinoa dolgulu tatlı patates

Adım 1

700 gr tatlı patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tatlı patatesleri yıkayın ve kurutun. Ardından ikiye bölün. Çatalla birkaç kez delin, zeytinyağı ile fırçalayın ve 180°C'ye (üst-alt ısı) ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. İçini kaşıkla çıkarın ve bir kenara ayırın. Kenarında 1,5 cm’lik boşluk bırakın.

Adım 2

40 gr kırmızı soğan – 30 gr kara lahana (kale) – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 40 gr dondurulmuş bezelye – 0,5 yemek kaşığı tahin – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı su – 140 gr pişmiş kinoa – 100 gr beyaz peynir

Soğanı küp küp doğrayın ve kara lahananın kalın saplarını çıkarın. Sebzeleri ısıtıttığınız zeytinyağlı tavada sote edin. Bezelye, tahin, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, 1 yemek kaşığı su ve ilk adımdaki tatlı patatesin içini ekleyin. Her şeyi 2 dakika pişirin, ardından kinoayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tatlı patatesleri bu karışımla doldurun, üzerine beyaz peynir parçaları koyun ve 180°C'de 5 dakika daha pişirin.

Adım 3

4 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal – 15 gr doğranmış ceviz – 0,5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Yoğurdu Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal, doğranmış ceviz ve maydanozla karıştırın. İyice karıştırın. Servis etmeden önce sosu tatlı patateslerin üzerine gezdirin.

Püf noktası

Tatlı patatesleri air fryer’da da pişirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):3.384 kJ / 809 kcal
38 grYağ
22 grProtein
98 grKarbonhidrat

Bezelyeli ve tatlı patatesli çorba

Bezelyeli ve tatlı patatesli çorba
Bezelyeli ve tatlı patatesli çorba

Adım 1

300 gr tatlı patates – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 50 gr kırmızı soğan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2  diş ince doğranmış sarımsak – 800 ml sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 gr dondurulmuş bezelye

Tatlı patateslerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Brüksel lahanalarını ikiye bölün ve soğanı küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın, ardından sebzeleri soteleyin. Sarımsak, sebze suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika kaynatın, ardından bezyeleri ekleyin ve 4 dakika daha pişirin.

Adım 2

100 gr cooked quinoa – 0,5 yemek kaşığı chopped parsley

Kinoa’yı beslenme kutularına kaşık yardımıyla yerleştirin, çorbayı dökün ve üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.628 kJ / 389 kcal
12 grYağ
14 grProtein
62 grKarbonhidrat

Kinoa eşliğinde tahin ve soya sosunda pişirilmiş sebzeler

Kinoa eşliğinde tahin ve soya sosunda pişirilmiş sebzeler
Kinoa eşliğinde tahin ve soya sosunda pişirilmiş sebzeler

Adım 1

90 gr kara lahana (kale) – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 50 gr kırmızı soğan – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı tahin – 3 yemek kaşığı su – 2 tatlı kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı pul biber – 0,5 yemek kaşığı beyaz susam

Kara lahananın kalın saplarını çıkarın, Brüksel lahanalarını ikiye bölün ve soğanı kalın dilimler halinde kesin. Sebzeleri ısıtılmış zeytinyağlı tavada 3 dakika sote edin. Bir kasede Kikkoman Less Salt Soy Sauce, tahin, su, bal ve pul biberi karıştırın. Sosu tavaya dökün. Sos koyulaşana ve sebzeler yumuşayana kadar 8 dakika pişirin. Üzerine susam serpin.

Adım 2

140 gr dondurulmuş bezelye – 150 gr pişmiş kinoa – 0,5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Bezelyeleri 4 dakika haşlayın. Ardından süzün ve soğutmak için soğuk su altında durulayın. Kinoa’yı beslenme kutusuna yerleştirin. İlk adımdaki sebzeleri ve haşlanmış bezelyelerii ekleyin. Hepsinin üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.004 kJ / 479 kcal
21 grYağ
19 grProtein
59 grKarbonhidrat

Beyaz peynirli sos eşliğinde fırın sebze

Beyaz peynirli sos eşliğinde fırın sebze
Beyaz peynirli sos eşliğinde fırın sebze

Adım 1

350 gr tatlı patates – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 70 gr kırmızı soğan – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal

Tatlı patatesleri küp küp doğrayın. Brüksel lahanalarını ikiye, soğanı dörde bölün. Sebzeleri zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve bal ile harmanlayın. Ardından 190°C'de (üst-alt ısı) yumuşayana kadar 25 dakika kavurun.

Adım 2

4 yemek kaşığı yoğurt – 70 gr beyaz peynir – 0,25 gr pul biber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Yoğurdu beyaz peynirle ezin. Ardından pul biber ve maydanozu karıştırın.

Adım 3

2  yumurta – 1 yemek kaşığı sirke – 30 gr ceviz

Yumurtaları küçük bir kâseye kırın. Tencerede suyu kaynatın, sirkeyi ekleyin ve kaşıkla suyu nazikçe karıştırarak bir girdap oluşturun. Yumurtayı dikkatlice ortaya bırakın. Kısık ateşte 2½ dakika poşe pişirin. İkinci yumurta için de işlemi tekrarlayın. İlk adımdaki sebzeleri beslenme kutusuna aktarın, üzerinde yoğurtlu sosu gezdirin. Yumurtaları ekleyin ve cevizleri (bütün veya doğranmış olarak) üzerine serpin.

Püf noktası

Sebzeleri air fryer'da da pişirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.971 kJ / 710 kcal
41 grYağ
27 grProtein
65 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun