

Kinoalı ve sebzeli öğle yemekleri
Kinoalı sebze yemekleri hem pratik hem de besleyici. Yoğun günlerde tam bir kurtarıcı. Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyerek derinlik katabilirsiniz.
Malzemeler
Karamelize filizli kinoa salatası


Adım 1

300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı pul biber
Brüksel lahanasının filizlerini ikiye bölün. Tavada zeytinyağını ısıtın, Brüksel lahanalarını ekleyin ve 3 dakika sote edin. Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve pul biber ekleyip 3 dakika daha pişirin.
Adım 2

2 yumurta – 60 gr kara lahana (kale) – 180 gr pişmiş kinoa – 80 gr beyaz peynir
Yumurtaları 7 dakika katılaşana kadar haşlayın. Kara lahananın kalın saplarını çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Kinoayı beslenme kutularına aktarın. Ardından Brüksel lahanası, kara lahana, ikiye bölünmüş yumurta ve beyaz peynir ekleyin.
Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı bal – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 0,5 yemek kaşığı beyaz susam – 20 ceviz
Zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve sarımsağı karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin ve susam ile ceviz serpin.
Kinoa dolgulu tatlı patates


Adım 1

700 gr tatlı patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tatlı patatesleri yıkayın ve kurutun. Ardından ikiye bölün. Çatalla birkaç kez delin, zeytinyağı ile fırçalayın ve 180°C'ye (üst-alt ısı) ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. İçini kaşıkla çıkarın ve bir kenara ayırın. Kenarında 1,5 cm’lik boşluk bırakın.
Adım 2

40 gr kırmızı soğan – 30 gr kara lahana (kale) – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 40 gr dondurulmuş bezelye – 0,5 yemek kaşığı tahin – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı su – 140 gr pişmiş kinoa – 100 gr beyaz peynir
Soğanı küp küp doğrayın ve kara lahananın kalın saplarını çıkarın. Sebzeleri ısıtıttığınız zeytinyağlı tavada sote edin. Bezelye, tahin, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, 1 yemek kaşığı su ve ilk adımdaki tatlı patatesin içini ekleyin. Her şeyi 2 dakika pişirin, ardından kinoayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tatlı patatesleri bu karışımla doldurun, üzerine beyaz peynir parçaları koyun ve 180°C'de 5 dakika daha pişirin.
Adım 3

4 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı bal – 15 gr doğranmış ceviz – 0,5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Yoğurdu Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal, doğranmış ceviz ve maydanozla karıştırın. İyice karıştırın. Servis etmeden önce sosu tatlı patateslerin üzerine gezdirin.
Püf noktası
Tatlı patatesleri air fryer’da da pişirebilirsiniz.
Bezelyeli ve tatlı patatesli çorba


Adım 1

300 gr tatlı patates – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 50 gr kırmızı soğan – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 diş ince doğranmış sarımsak – 800 ml sebze suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 gr dondurulmuş bezelye
Tatlı patateslerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Brüksel lahanalarını ikiye bölün ve soğanı küp küp doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın, ardından sebzeleri soteleyin. Sarımsak, sebze suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika kaynatın, ardından bezyeleri ekleyin ve 4 dakika daha pişirin.
Adım 2

100 gr cooked quinoa – 0,5 yemek kaşığı chopped parsley
Kinoa’yı beslenme kutularına kaşık yardımıyla yerleştirin, çorbayı dökün ve üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Kinoa eşliğinde tahin ve soya sosunda pişirilmiş sebzeler


Adım 1

90 gr kara lahana (kale) – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 50 gr kırmızı soğan – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı tahin – 3 yemek kaşığı su – 2 tatlı kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı pul biber – 0,5 yemek kaşığı beyaz susam
Kara lahananın kalın saplarını çıkarın, Brüksel lahanalarını ikiye bölün ve soğanı kalın dilimler halinde kesin. Sebzeleri ısıtılmış zeytinyağlı tavada 3 dakika sote edin. Bir kasede Kikkoman Less Salt Soy Sauce, tahin, su, bal ve pul biberi karıştırın. Sosu tavaya dökün. Sos koyulaşana ve sebzeler yumuşayana kadar 8 dakika pişirin. Üzerine susam serpin.
Adım 2

140 gr dondurulmuş bezelye – 150 gr pişmiş kinoa – 0,5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Bezelyeleri 4 dakika haşlayın. Ardından süzün ve soğutmak için soğuk su altında durulayın. Kinoa’yı beslenme kutusuna yerleştirin. İlk adımdaki sebzeleri ve haşlanmış bezelyelerii ekleyin. Hepsinin üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Beyaz peynirli sos eşliğinde fırın sebze


Adım 1

350 gr tatlı patates – 300 gr haşlanmış Brüksel lahanası – 70 gr kırmızı soğan – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı bal
Tatlı patatesleri küp küp doğrayın. Brüksel lahanalarını ikiye, soğanı dörde bölün. Sebzeleri zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve bal ile harmanlayın. Ardından 190°C'de (üst-alt ısı) yumuşayana kadar 25 dakika kavurun.
Adım 2

4 yemek kaşığı yoğurt – 70 gr beyaz peynir – 0,25 gr pul biber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Yoğurdu beyaz peynirle ezin. Ardından pul biber ve maydanozu karıştırın.
Adım 3

2 yumurta – 1 yemek kaşığı sirke – 30 gr ceviz
Yumurtaları küçük bir kâseye kırın. Tencerede suyu kaynatın, sirkeyi ekleyin ve kaşıkla suyu nazikçe karıştırarak bir girdap oluşturun. Yumurtayı dikkatlice ortaya bırakın. Kısık ateşte 2½ dakika poşe pişirin. İkinci yumurta için de işlemi tekrarlayın. İlk adımdaki sebzeleri beslenme kutusuna aktarın, üzerinde yoğurtlu sosu gezdirin. Yumurtaları ekleyin ve cevizleri (bütün veya doğranmış olarak) üzerine serpin.
Püf noktası
Sebzeleri air fryer'da da pişirebilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet