Camembert peynirli ve sebzeli beslenme çantası önerileri

Bu beş renkli yemek, kremsi camembert'i çeşitli sebzelerle birleştirerek basit ve doyurucu bir öğle yemeği alternatifi sunuyor. Üstelik hazırlaması kolay ve yanınızda taşımak için de ideal.

Malzemeler

500 gr
camembert
1 kg
patlıcan
680 gr
kabak
290 gr
kırmızı soğan
255 ml
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
doğranmış taze kekik
 ½ tatlı kaşığı
pembe biber
10 
yumurta
2 ¾ yemek kaşığı
sriracha
4 
diş ince doğranmış sarımsak
10 avuç
roka
100 gr
ceviz
75 gr
yoğurt
150 gr
milföy hamuru
2 yemek kaşığı
nar tanesi
3 tatlı kaşığı
bal
2 
pita ekmeği

Sebzeli ve camembert peynirli pita ekmeği

Sebzeli ve camembert peynirli pita ekmeği
Sebzeli ve camembert peynirli pita ekmeği

Adım 1

100 gr patlıcan – 100 gr kabak – 40 gr ince doğranmış kırmızı soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik

Patlıcan ve kabağı küp küp doğrayın, soğanı dilimleyin. Sebzeleri bir kâseye alın. Zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve kekikle harmanlayın. 200°C'de 15 dakika közleyin.

Adım 2

120 gr camembert – 1  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı sriracha – 20 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı3 yemek kaşığı zeytinyağı

Camembert'i yatay olarak ikiye bölün. Yumurtayı Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve sriracha ile çırpın. Peyniri, önce yumurta karışımına; ardından  Kikkoman Panko'ya bulayın. Zeytinyağında her iki tarafını 2½' dakika altın kahverengi olana kadar kızartın.

Adım 3

3 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  diş ince doğranmış sarmısak – 1 tatlı kaşığı bal – 0,25 tatlı kaşığı pembe biber – 2  pita ekmeği – 1 avuç roka

Yoğurdu Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sarımsak, bal ve pembe biberle karıştırın. Karışımı pita ekmeklerinin içine sürün. Ardından roka, közlenmiş sebzeler ve panelenmiş camembert ile doldurun.

Püf noktası

Camembert’in üzerinde zeytinyağı gezdirip air fryer’da ya da fırında da pişirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.979 kJ / 712 kcal
40 grYağ
27 grProtein
62 grKarbonhidrat

Çıtır patlıcanlı ve camembert’li salata

Çıtır patlıcanlı ve camembert’li salata
Çıtır patlıcanlı ve camembert’li salata

Adım 1

600 gr patlıcan

Patlıcanı delin, alüminyum folyo ile sarın ve 200°C'de (üst-alt ısı) 30 dakika pişirin. Patlıcanı alüminyum folyodan çıkarın. Soğumaya bırakın, sonra kabuğunu soyun ve etini çatalla ezerek köfte şeklinde yoğurun.

Adım 2

2  yumurta – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 tatlı kaşığı sriracha – 1  diş ince doğranmış sarımsak – 40 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı75 ml zeytinyağı

Yumurtaları Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha ve sarımsakla çırpın. Köfteleri yumurta ve Kikkoman Panko ile kaplayın. Ardından zeytinyağında her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.

Adım 3

4 avuç roka – 80 gr camembert – 50 gr ince doğranmış kırmızı soğan – 30 gr ceviz – 2 yemek kaşığı nar tanesi – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik

Roka, camembert, soğan, ceviz ve nar tanelerini beslenme kutusuna yerleştirin. Zeytinyağını Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve kekikle çırpın. Salata üzerine gezdirin. Patlıcan köftesi ile servis yapın.

Tip:

You can also spray the aubergine patties with olive oil and bake them in an air fryer or oven.

Besin değerleri (porsiyon başı):3.456 kJ / 826 kcal
60 grYağ
25 grProtein
53 grKarbonhidrat

Sebzeli ve camembert peynirli salata

Sebzeli ve camembert peynirli salata
Sebzeli ve camembert peynirli salata

Adım 1

300 gr kabak – 200 gr patlıcan – 100 gr kırmızı soğan – 4 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  diş ince doğranmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik

Kabağı dilimleyin, patlıcanı yarım ay şeklinde kesin ve kırmızı soğanı katlarına ayırın. Sebzeleri zeytinyağı, Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce, sarımsak ve kekikle karıştırın. Izgara tavasında her iki tarafını 5'er dakika pişirin, ardından soğumaya bırakın.

Adım 2

100 gr camembert – 40 gr ceviz

Camembert peynirini üçgen dilimler halinde  kesin. Cevizleri hafifçe kavurun ve iri iri doğrayın.

Adım 3

4 avuç roka

Rokayı beslenme kutusuna yerleştirin. Izgara sebzeleri ve marinasyonlarını, ardından camembert'i ekleyin. Son olarak üzerine cevizleri serpiştirin.

Tip:

You can also cook the vegetables on a traditional charcoal or electric grill, or in the oven using the grill function.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.293 kJ / 548 kcal
46 grYağ
18 grProtein
21 grKarbonhidrat

Kabaklı ve camembert peynirli mini tartlar

Kabaklı ve camembert peynirli mini tartlar
Kabaklı ve camembert peynirli mini tartlar

Adım 1

100 gr camembert – 180 gr kabak – 50 gr kırmızı soğan

Camembert'i şeritler halinde kesin. Kabağı yarım ay dilimler halinde, soğanı ince dilimler halinde doğrayın.

Adım 2

3  yumurta – 2 yemek kaşığı yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı sriracha – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik

Yumurtaları yoğurt, Kikkoman Less Salt Sauce, sriracha ve kekikle çırpın.

Adım 3

150 gr milföy hamuru

4 adet 10 cm'lik tart kalıbını hamurla kaplayın ve tabanları çatalla delin. Sebzeleri ekleyin, yumurta karışımını dökün ve üzerine camembert'iyerleştirin. 210°C'de (üst-alt ısı) 22 dakika pişirin. Izgarada soğutun, kalıplardan çıkarın ve beslenme kutusuna aktarın.

Püf noktası

Tartları air fryer'da da pişirebilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):3.021 kJ / 722 kcal
49 grYağ
28 grProtein
42 grKarbonhidrat

Patlıcanlı, kabaklı, camembert peynirli omlet

Patlıcanlı, kabaklı, camembert peynirli omlet
Patlıcanlı, kabaklı, camembert peynirli omlet

Adım 1

100 gr camembert – 100 gr patlıcan – 100 gr kabak – 50 gr kırmızı soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik – 0,25 tatlı kaşığı pembe biber

Camembert'i dilimleyin ve bir kenara ayırın. Patlıcan ve kabağı küp küp doğrayın, soğanı dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sebzeleri sote edin. Ardından Kikkoman Less Salt Soy Sauce, kekik ve biberi ekleyin.

Adım 2

4  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı sriracha – 1  diş ince doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Beyazları köpük köpük olup sertleşene kadar çırpın. Sarıları Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha ve sarımsakla karıştırın, sonra beyazları nazikçe karıştırıp katlayın. Tavada ½ yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, karışımın yarısını dökün ve kısık ateşte kapalı olarak her iki tarafını ikişer dakika pişirin. İkinci omlet için işlemi tekrarlayın.

Adım 3

300 gr ceviz – 1 avuç roka

Cevizleri, sıcak ve kuru bir tavada kahverengiye dönene kadar kavurun. Her omletin üzerine ilk adımda sotelediğiniz sebzeleri ve camembert peynirini yerleştirin. Kavrulmuş cevizleri serpin, rokayı ekleyin ve omletleri ikiye katlayın. Omletleri beslenme kutularına yerleştirin.

Püf noktası

Omlet karışımına 1 yemek kaşığı elenmiş buğday unu ekleyebilir ve omleti daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Sunum için omletleri beslenme kutunuzda birkaç marul yaprağının üzerine yerleştirin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.192 kJ / 524 kcal
41 grYağ
30 grProtein
12 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun