

Camembert peynirli ve sebzeli beslenme çantası önerileri
Bu beş renkli yemek, kremsi camembert'i çeşitli sebzelerle birleştirerek basit ve doyurucu bir öğle yemeği alternatifi sunuyor. Üstelik hazırlaması kolay ve yanınızda taşımak için de ideal.
Malzemeler
Sebzeli ve camembert peynirli pita ekmeği


Adım 1

100 gr patlıcan – 100 gr kabak – 40 gr ince doğranmış kırmızı soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
Patlıcan ve kabağı küp küp doğrayın, soğanı dilimleyin. Sebzeleri bir kâseye alın. Zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve kekikle harmanlayın. 200°C'de 15 dakika közleyin.
Adım 2

120 gr camembert – 1 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı sriracha – 20 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Camembert'i yatay olarak ikiye bölün. Yumurtayı Kikkoman Less Salt Soy Sauce ve sriracha ile çırpın. Peyniri, önce yumurta karışımına; ardından Kikkoman Panko'ya bulayın. Zeytinyağında her iki tarafını 2½' dakika altın kahverengi olana kadar kızartın.
Adım 3

3 yemek kaşığı yoğurt – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 diş ince doğranmış sarmısak – 1 tatlı kaşığı bal – 0,25 tatlı kaşığı pembe biber – 2 pita ekmeği – 1 avuç roka
Yoğurdu Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sarımsak, bal ve pembe biberle karıştırın. Karışımı pita ekmeklerinin içine sürün. Ardından roka, közlenmiş sebzeler ve panelenmiş camembert ile doldurun.
Püf noktası
Camembert’in üzerinde zeytinyağı gezdirip air fryer’da ya da fırında da pişirebilirsiniz.
Çıtır patlıcanlı ve camembert’li salata


Adım 1

600 gr patlıcan
Patlıcanı delin, alüminyum folyo ile sarın ve 200°C'de (üst-alt ısı) 30 dakika pişirin. Patlıcanı alüminyum folyodan çıkarın. Soğumaya bırakın, sonra kabuğunu soyun ve etini çatalla ezerek köfte şeklinde yoğurun.
Adım 2

2 yumurta – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 tatlı kaşığı sriracha – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 40 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 75 ml zeytinyağı
Yumurtaları Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha ve sarımsakla çırpın. Köfteleri yumurta ve Kikkoman Panko ile kaplayın. Ardından zeytinyağında her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
Adım 3

4 avuç roka – 80 gr camembert – 50 gr ince doğranmış kırmızı soğan – 30 gr ceviz – 2 yemek kaşığı nar tanesi – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
Roka, camembert, soğan, ceviz ve nar tanelerini beslenme kutusuna yerleştirin. Zeytinyağını Kikkoman Less Salt Soy Sauce, bal ve kekikle çırpın. Salata üzerine gezdirin. Patlıcan köftesi ile servis yapın.
Tip:
You can also spray the aubergine patties with olive oil and bake them in an air fryer or oven.
Sebzeli ve camembert peynirli salata


Adım 1

300 gr kabak – 200 gr patlıcan – 100 gr kırmızı soğan – 4 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
Kabağı dilimleyin, patlıcanı yarım ay şeklinde kesin ve kırmızı soğanı katlarına ayırın. Sebzeleri zeytinyağı, Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce, sarımsak ve kekikle karıştırın. Izgara tavasında her iki tarafını 5'er dakika pişirin, ardından soğumaya bırakın.
Adım 2

100 gr camembert – 40 gr ceviz
Camembert peynirini üçgen dilimler halinde kesin. Cevizleri hafifçe kavurun ve iri iri doğrayın.
Adım 3

4 avuç roka
Rokayı beslenme kutusuna yerleştirin. Izgara sebzeleri ve marinasyonlarını, ardından camembert'i ekleyin. Son olarak üzerine cevizleri serpiştirin.
Tip:
You can also cook the vegetables on a traditional charcoal or electric grill, or in the oven using the grill function.
Kabaklı ve camembert peynirli mini tartlar


Adım 1

100 gr camembert – 180 gr kabak – 50 gr kırmızı soğan
Camembert'i şeritler halinde kesin. Kabağı yarım ay dilimler halinde, soğanı ince dilimler halinde doğrayın.
Adım 2

3 yumurta – 2 yemek kaşığı yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı sriracha – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
Yumurtaları yoğurt, Kikkoman Less Salt Sauce, sriracha ve kekikle çırpın.
Adım 3

150 gr milföy hamuru
4 adet 10 cm'lik tart kalıbını hamurla kaplayın ve tabanları çatalla delin. Sebzeleri ekleyin, yumurta karışımını dökün ve üzerine camembert'iyerleştirin. 210°C'de (üst-alt ısı) 22 dakika pişirin. Izgarada soğutun, kalıplardan çıkarın ve beslenme kutusuna aktarın.
Püf noktası
Tartları air fryer'da da pişirebilirsiniz.
Patlıcanlı, kabaklı, camembert peynirli omlet


Adım 1

100 gr camembert – 100 gr patlıcan – 100 gr kabak – 50 gr kırmızı soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik – 0,25 tatlı kaşığı pembe biber
Camembert'i dilimleyin ve bir kenara ayırın. Patlıcan ve kabağı küp küp doğrayın, soğanı dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sebzeleri sote edin. Ardından Kikkoman Less Salt Soy Sauce, kekik ve biberi ekleyin.
Adım 2

4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı sriracha – 1 diş ince doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Beyazları köpük köpük olup sertleşene kadar çırpın. Sarıları Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha ve sarımsakla karıştırın, sonra beyazları nazikçe karıştırıp katlayın. Tavada ½ yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, karışımın yarısını dökün ve kısık ateşte kapalı olarak her iki tarafını ikişer dakika pişirin. İkinci omlet için işlemi tekrarlayın.
Adım 3

300 gr ceviz – 1 avuç roka
Cevizleri, sıcak ve kuru bir tavada kahverengiye dönene kadar kavurun. Her omletin üzerine ilk adımda sotelediğiniz sebzeleri ve camembert peynirini yerleştirin. Kavrulmuş cevizleri serpin, rokayı ekleyin ve omletleri ikiye katlayın. Omletleri beslenme kutularına yerleştirin.
Püf noktası
Omlet karışımına 1 yemek kaşığı elenmiş buğday unu ekleyebilir ve omleti daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Sunum için omletleri beslenme kutunuzda birkaç marul yaprağının üzerine yerleştirin.
Daha fazlasını keşfet