

Öğle yemeği alternatifleri: Karidesli yaz böreği, balıklı domates çorbası, kızarmış pirinç yufkası
Üç enfes temek: Sarmısaklı ve baharatlı karidesli Çin böreği, kremamsı Morina balığı ve karides çorbası, tavada kızarmış sebzelerle pirinç yufkası noodle’ları. Az malzeme, bol lezzet!
Malzemeler
Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle


Adım 1

8 adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
4 adet pirinç yufkasını bir kase ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Kikkoman Sesame Oil ile yağlanmış bir tahtanın üzerine çıkarın ve üst üste yerleştirin. Birbirlerine yapışmaları için bastırın ve ardından 2 dakika boyunca su dolu kaseye geri koyun. Bunları tahtaya yerleştirin ve yağlı bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri tekrar suya koyun ve elle ayırın. Ayırdıktan sonra, şeritleri kuru bir kaba ekleyin.
Kalan 4 pirinç yufkasıyla tekrarlayın.
Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 0,13 mor lahana – 0,5 sarı biber – 0,5 havuç – 1 soğan – 2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 yemek kaşığı bal
Lahana, biber, havuç ve soğanı doğrayın. Sebzeleri bir tavaya alıp Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u balla karıştırın. Tavaya dökün, sebzelerle ve noodle’larla (kestiğiniz şeritlerle) karıştırın.
Adım 3

1 yemek kaşığı susam – 1 taze soğan
Taze soğanı dilimleyin ve susamle birlikte, yemeğin üzerine serpiştirin.
Marina balıklı ve karidesli çorba


Adım 1

1 yemek kaşığı tereyağ – 3 diş sarmısak – 0,25 sarı biber – 0,5 kırmızı acı biber
Sarmısağı soyun ve doğrayın. Biberi ve kırmızı aci biberi küçük küpler halinde kesin. Orta ateşye yağı eritin . Sebzeleri erimiş yağa atın ve bir dakika kadar kızartın.
Adım 2

500 gr suyu süzülmüş domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 litre sebze suyu
Sebze suyunu ısıtın. Suyu süzülmüş domatesleri, Kikkoman Soy Sauce’u ve sıcak sebze suyunu ekleyin. 10 dakika kaynatın.
Adım 3

200 gr karides – 300 gr marina balığı – 0,5 yeşil limon – 100 ml hindistancevizi sütü – 1 demet maydonoz veya kişniş
Maydonoz ve kişnişi doğrayın. Karidesleri kurulayın ve kuyruklarını çıkarın. Balığı kalın küpler halinde doğrayın. Ardından balığı çorbaya ekleyin. 5 dakika sonra karidesleri ekleyin. Yeşil limon suyu ve hindistancevizi sütü ile lezzetlendirin. Doğranmış maydonoz ve kişnişle servis edin.
Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği


Adım 1

4 marul yaprağı – 0,5 havuç – 0,25 sarı biber – 0,13 mor lahana
Sebzeleri yıkayın. Havucu ve biberi çok ince şeritler halinde kesin.
Adım 2

150 gr karides – 1 yemek kaşığı tereyağ – 1 diş sarmısak – 0,25 kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Karidesleri yıkayın. Tereyağı tavada eritin. Karidesleri içine atın ve bir dakika kadar kızartın. Ardından ezdiğiniz sarmısakları, doğranmış kırmızı biberi ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. 3-4 dakika kızartın ve soğuması için bir kenara alın.
Adım 3

4 pirinç yufkası
Pirinç kağıdını ılık suda ıslatın. İçine sebzeleri doldurun ve sarın. Tamamen sarmadan önce karidesleri ekleyin ve ardından kapatın.
Adım 4

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 4 yemek kaşığı su
Tüm malzemeleri bir kapta homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Yaz böreklerini yerfıstığı sosuyla servis edin.
Püf noktası:
Vegan seçenek için, karidesi ince doğranmış tofu ile değiştirin. Kızarttıktan sonra sebzelerle birlikte pirinç yufkasının içine ekleyin.
Daha fazlasını keşfet