Öğle yemeği alternatifleri: Karidesli yaz böreği, balıklı domates çorbası, kızarmış pirinç yufkası

Üç enfes temek: Sarmısaklı ve baharatlı karidesli Çin böreği, kremamsı Morina balığı ve karides çorbası, tavada kızarmış sebzelerle pirinç yufkası noodle’ları. Az malzeme, bol lezzet!

Malzemeler

4 
marul yaprağı
1 
havuç
1 
sarı biber
 ¼ 
mor lahana
350 gr
karides
2 yemek kaşığı
tereyağ
6 
diş sarmısak
 ¾ 
kırmızı acı biber
12 
pirinç yufkası
2 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
 ½ 
yeşil limon
1 yemek kaşığı
yeşil limon suyu
1 ½ yemek kaşığı
bal
4 yemek kaşığı
su
500 gr
suyu süzülmüş domates
1 litre
sebze suyu
300 gr
morina filetosu
100 ml
hindistancevizi sütü
1 demet
demet maydonoz ya da kişniş
1 
soğan
Süslemek için susam
Süslemek için taze soğan

Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle

Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle
Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle

Adım 1

8  adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

4 adet pirinç yufkasını bir kase ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Kikkoman Sesame Oil ile yağlanmış bir tahtanın üzerine çıkarın ve üst üste yerleştirin. Birbirlerine yapışmaları için bastırın ve ardından 2 dakika boyunca su dolu kaseye geri koyun. Bunları tahtaya yerleştirin ve yağlı bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri tekrar suya koyun ve elle ayırın. Ayırdıktan sonra, şeritleri kuru bir kaba ekleyin.

Kalan 4 pirinç yufkasıyla tekrarlayın.

Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı0,13  mor lahana – 0,5  sarı biber – 0,5  havuç – 1  soğan – 2  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 yemek kaşığı bal

Lahana, biber, havuç ve soğanı doğrayın. Sebzeleri bir tavaya alıp Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u balla karıştırın. Tavaya dökün, sebzelerle ve noodle’larla (kestiğiniz şeritlerle) karıştırın.

Adım 3

1 yemek kaşığı susam – 1  taze soğan

Taze soğanı dilimleyin ve susamle birlikte,  yemeğin üzerine serpiştirin.

Besin değerleri (porsiyon başı):892 kJ / 213 kcal
6 grYağ
5 grProtein
33 grKarbonhidrat

Marina balıklı ve karidesli çorba

Marina balıklı ve karidesli çorba
Marina balıklı ve karidesli çorba

Adım 1

1 yemek kaşığı tereyağ – 3  diş sarmısak – 0,25  sarı biber – 0,5  kırmızı acı biber

Sarmısağı soyun ve doğrayın. Biberi ve kırmızı aci biberi küçük küpler halinde kesin. Orta ateşye yağı eritin . Sebzeleri erimiş yağa atın ve bir dakika kadar kızartın.

Adım 2

500 gr suyu süzülmüş domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 litre sebze suyu

Sebze suyunu ısıtın. Suyu süzülmüş domatesleri, Kikkoman Soy Sauce’u ve sıcak sebze suyunu ekleyin. 10 dakika kaynatın.

Adım 3

200 gr karides – 300 gr marina balığı – 0,5  yeşil limon – 100 ml hindistancevizi sütü – 1 demet maydonoz veya kişniş

Maydonoz ve kişnişi doğrayın. Karidesleri kurulayın ve kuyruklarını çıkarın. Balığı kalın küpler halinde doğrayın. Ardından balığı çorbaya ekleyin. 5 dakika sonra karidesleri ekleyin. Yeşil limon suyu ve hindistancevizi sütü ile lezzetlendirin. Doğranmış maydonoz ve kişnişle servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.888 kJ / 451 kcal
21 grYağ
56 grProtein
18 grKarbonhidrat

Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği

Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği
Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği

Adım 1

4  marul yaprağı – 0,5  havuç – 0,25  sarı biber – 0,13  mor lahana

Sebzeleri yıkayın. Havucu ve biberi çok ince şeritler halinde kesin.

Adım 2

150 gr karides – 1 yemek kaşığı tereyağ – 1  diş sarmısak – 0,25  kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Karidesleri yıkayın. Tereyağı tavada eritin. Karidesleri içine atın ve bir dakika kadar kızartın. Ardından ezdiğiniz sarmısakları, doğranmış kırmızı biberi ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. 3-4 dakika kızartın ve soğuması için bir kenara alın.

Adım 3

4  pirinç yufkası

Pirinç kağıdını ılık suda ıslatın. İçine sebzeleri doldurun ve sarın. Tamamen sarmadan önce karidesleri ekleyin ve ardından kapatın.

Adım 4

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 4 yemek kaşığı su

Tüm malzemeleri bir kapta homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Yaz böreklerini yerfıstığı sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Vegan seçenek için, karidesi ince doğranmış tofu ile değiştirin. Kızarttıktan sonra sebzelerle birlikte pirinç yufkasının içine ekleyin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.532 kJ / 366 kcal
18,5 grYağ
18 grProtein
30 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun