Öğle yemekleri - kabarık omlek, pilav eşliğinde baharatlı köfte, etli kase

Güne sebzeli omletle şahane bir başlangıç, ardından ana yemek olarak baharatlı sosta köfte, akşama taze sebze ve pilav eşlinde et kasesi. Kolayca hazırlayabileceğiniz üç leziz öneri.

Malzemeler

600 gr
dana kıyma
7 yemek kaşığı
kızartma yağı
2 
havuç
5 
diş sarımsak
3 
soğan
7 
yumurta
40 gr
breadcrumbs
1 ½ tatlı kaşığı
karabiber
170 ml
sriracha
2 yemek kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
toz zencefil
500 gr
pişmiş pirinç
3 yemek kaşığı
taze soğan
1 yemek kaşığı
susam
1 
kırmızı biber
100 gr
mayonez
2 yemek kaşığı
limon suyu
 ½ 
salatalık
1 yemek kaşığı
buğday unu

Sebzeli omlet

Sebzeli omlet
Sebzeli omlet

Adım 1

1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  soğan – 0,5  havuç – 0,5  kırmızı biber – 0,25 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5 yemek kaşığı taze soğan

Havuçları ve biberleri şeritler halinde kesin.  Soğanı ve taze soğanı doğrayın. Soğanı altın rengi olana kadar yağda kızartın, ardından havuç ve biberleri ekleyin. Biber ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Son olarak üzerine taze soğan serpip bir kenara koyun.

Adım 2

4  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,25 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı buğday unu

Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Beyazları büyük bir kaseye dökün ve sertleşinceye kadar çırpın. Kikkoman Soy Sauce ile karıştırdığınız yumurta sarılarını ve biberi ekleyin. Düşük mikser hızında çırpın. Unu eleyin ve yavaşça karıştırın.

Adım 3

1 yemek kaşığı kızartma yağı

Yağı bir tavada ısıtın ve iyice yayın. Omlet karışımının yarısını dökün. 1-2 dakika kadar kısık ateşte kızartın, ardından önceden hazırlanmış sebzelerin yarısını üstüne ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 4 dakika kızartın. Omleti tavadan çıkarın. İkinci omlet için de aynı adımları uygulayın.

Adım 4

Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos – 0,5 yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı doğrayın. Omletleri ikiye katlayın ve bir saklama kaplarına alın. Mayonezli sriracha’lı sos ve taze soğanla servis edin.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.754 kJ / 419 kcal
31,1 grYağ
16,3 grProtein
17,4 grKarbonhidrat

Etli ve sebzeli kase

Etli ve sebzeli kase
Etli ve sebzeli kase

Adım 1

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  soğan – 1  diş sarımsak – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 200 gr dana kıyma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml sriracha

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı ve sarımsağı ekleyin. Daha sonra zencefili ekleyin, karıştırın ve kıymayı ekleyin. Etin rengi kahverengi olana kadar kızartın. 

Kikkoman Soy Sauce'u ve sriracha'yı karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün. Hepsini 1 dakika kadar kızartın. Kaselere aktarın.

Adım 2

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 0,5  kırmızı biber – 0,5  havuç – 2  yumurta

Havuçları ve kırmızı biberleri şeritler halinde kesin. 

Yağı bir tavaya ekleyin. Havuçları ve biberleri yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Sebzeleri etin bulunduğu kaseye yerleştirin. Yumurtaları beyazları katılaşana ve sarıları hala akıcı olana kadar kızartın.

Adım 3

100 gr mayonez – 20 ml sriracha – 2 yemek kaşığı limon suyu – 1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr pişmiş pirinç – 0,5  salatalık – 1 yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı ve salatalığı doğrayın. Mayonezi sriracha, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Pilavı iki kaseye yerleştirin. Doğradığınız salatalıkları ekleyin ve kızarmış yumurtaları üzerine yerleştirin. Hepsinin üzerine taze soğan serpiştirin. Mayonez ve sriracha sosunun yarısı ile servis edin. Sosun yarısını da bir sonraki tarif için saklayın: “Sebzeli omlet”.

Püf noktası:

Dana eti yerine, domuz ya da ördek eti de kullanabilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.914 kJ / 696 kcal
54,5 grYağ
31,8 grProtein
18 grKarbonhidrat

Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte

Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte
Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte

Adım 1

400 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  havuç – 1  diş sarımsak – 1  soğan

Eti bir kaba yerleştirin. Havucu soyup rendeleyin, sarımsağı ezin ve soğanı küp şeklinde doğrayın. 

 Soğanı, havucu ve sarımsağı yağda kavurun. Sebzeleri ete ekleyin.

Adım 2

1  yumurta – 40 gr galeta unu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karabiber

Et ve sebzelerin üzerine yumurtayı, galeta unu, Kikkoman Soy Sauce'u ve biberi ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190°C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.

Adım 3

100 ml sriracha – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 2  diş sarımsak

Sriracha'yı, Kikkoman Soy Sauce'u, balı, toz zencefili ve ezilmiş sarımsak dişlerini bir tencereye koyun ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Pişen köfteleri sosla birlikte tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 4

300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı taze soğan – 1 yemek kaşığı susam

Taze soğanları doğrayın. Pilavı saklama kaplarına koyun, üzerine köfteleri yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Taze soğanla ve susamla süsleyin.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.613 kJ / 624 kcal
24,1 grYağ
53,1 grProtein
46,5 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun