

Öğle yemekleri - kabarık omlek, pilav eşliğinde baharatlı köfte, etli kase
Güne sebzeli omletle şahane bir başlangıç, ardından ana yemek olarak baharatlı sosta köfte, akşama taze sebze ve pilav eşlinde et kasesi. Kolayca hazırlayabileceğiniz üç leziz öneri.
Malzemeler
Sebzeli omlet


Adım 1

1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 soğan – 0,5 havuç – 0,5 kırmızı biber – 0,25 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 yemek kaşığı taze soğan
Havuçları ve biberleri şeritler halinde kesin. Soğanı ve taze soğanı doğrayın. Soğanı altın rengi olana kadar yağda kızartın, ardından havuç ve biberleri ekleyin. Biber ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Son olarak üzerine taze soğan serpip bir kenara koyun.
Adım 2

4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,25 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı buğday unu
Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Beyazları büyük bir kaseye dökün ve sertleşinceye kadar çırpın. Kikkoman Soy Sauce ile karıştırdığınız yumurta sarılarını ve biberi ekleyin. Düşük mikser hızında çırpın. Unu eleyin ve yavaşça karıştırın.
Adım 3

1 yemek kaşığı kızartma yağı
Yağı bir tavada ısıtın ve iyice yayın. Omlet karışımının yarısını dökün. 1-2 dakika kadar kısık ateşte kızartın, ardından önceden hazırlanmış sebzelerin yarısını üstüne ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 4 dakika kızartın. Omleti tavadan çıkarın. İkinci omlet için de aynı adımları uygulayın.
Adım 4

Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos – 0,5 yemek kaşığı taze soğan
Taze soğanı doğrayın. Omletleri ikiye katlayın ve bir saklama kaplarına alın. Mayonezli sriracha’lı sos ve taze soğanla servis edin.
Etli ve sebzeli kase


Adım 1

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 soğan – 1 diş sarımsak – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 200 gr dana kıyma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 ml sriracha
Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı ve sarımsağı ekleyin. Daha sonra zencefili ekleyin, karıştırın ve kıymayı ekleyin. Etin rengi kahverengi olana kadar kızartın.
Kikkoman Soy Sauce'u ve sriracha'yı karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün. Hepsini 1 dakika kadar kızartın. Kaselere aktarın.
Adım 2

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 0,5 kırmızı biber – 0,5 havuç – 2 yumurta
Havuçları ve kırmızı biberleri şeritler halinde kesin.
Yağı bir tavaya ekleyin. Havuçları ve biberleri yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Sebzeleri etin bulunduğu kaseye yerleştirin. Yumurtaları beyazları katılaşana ve sarıları hala akıcı olana kadar kızartın.
Adım 3

100 gr mayonez – 20 ml sriracha – 2 yemek kaşığı limon suyu – 1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 200 gr pişmiş pirinç – 0,5 salatalık – 1 yemek kaşığı taze soğan
Taze soğanı ve salatalığı doğrayın. Mayonezi sriracha, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Pilavı iki kaseye yerleştirin. Doğradığınız salatalıkları ekleyin ve kızarmış yumurtaları üzerine yerleştirin. Hepsinin üzerine taze soğan serpiştirin. Mayonez ve sriracha sosunun yarısı ile servis edin. Sosun yarısını da bir sonraki tarif için saklayın: “Sebzeli omlet”.
Püf noktası:
Dana eti yerine, domuz ya da ördek eti de kullanabilirsiniz.
Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte


Adım 1

400 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 havuç – 1 diş sarımsak – 1 soğan
Eti bir kaba yerleştirin. Havucu soyup rendeleyin, sarımsağı ezin ve soğanı küp şeklinde doğrayın.
Soğanı, havucu ve sarımsağı yağda kavurun. Sebzeleri ete ekleyin.
Adım 2

1 yumurta – 40 gr galeta unu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı karabiber
Et ve sebzelerin üzerine yumurtayı, galeta unu, Kikkoman Soy Sauce'u ve biberi ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190°C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.
Adım 3

100 ml sriracha – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı bal – 0,5 tatlı kaşığı toz zencefil – 2 diş sarımsak
Sriracha'yı, Kikkoman Soy Sauce'u, balı, toz zencefili ve ezilmiş sarımsak dişlerini bir tencereye koyun ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen köfteleri sosla birlikte tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.
Adım 4

300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı taze soğan – 1 yemek kaşığı susam
Taze soğanları doğrayın. Pilavı saklama kaplarına koyun, üzerine köfteleri yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Taze soğanla ve susamla süsleyin.
Daha fazlasını keşfet