Öğle yemeği tarifleri – ezme patates, burrata’lı sandviç, burrata soslu gnocchi

Yoğurt soslu, limon aromalı ve kekikli çıtır patates, burrata peynirli ve prosciutto jambonlu sandviç ve ev yapımı gnocchi. Aynı malzemelerle farklı tarifler, bambaşka lezzetler!

Malzemeler

1 kg
patates
1 ½ tatlı kaşığı
tuz
5 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
1 ½ 
limon
2 yemek kaşığı
kekik yaprağı
300 gr
süzme yoğurt
80 gr
beyaz peynir
3 
diş sarmısak
2 
ciabatta ekmeği
2 yemek kaşığı
doğranmış fesleğen
30 gr
ıspanak yaprağı
2 tatlı kaşığı
bal
1 
kırmızı biber
1 tatlı kaşığı
tereyağ
200 gr
mantar
250 gr
burrata peyniri
200 gr
prosciutto crudo jambonu
80 gr
un
1 
yumurta
1 
soğan
200 gr
çeri domates
50 ml
krema (%30 yağ içeren)

Prosciutto jambonlu, biberli, mantarlı, çeri domatesli ve buratalı gnocchi

Prosciutto jambonlu, biberli, mantarlı, çeri domatesli ve buratalı gnocchi
Prosciutto jambonlu, biberli, mantarlı, çeri domatesli ve buratalı gnocchi

Adım 1

400 gr patates – 80 gr un – 1  yumurta – 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Hafifçe soğuduğunda soyun, bir preste veya kıyma makinesinde ezin. Gnocchi hamurunu hazırlamak için un ve yumurtayı ekleyin. İki parçaya bölüp unlanmış zeminde yuvarlayın. Ruloyu yaklaşık olarak 3 cm'lik parçalar halinde kesin.

Gnocchi parçalarını tuzlu suda yumuşayana kadar kaynatın. Yüzeye çıktıktan yaklaşık 3 dakika sonra ocaktan alın.

Adım 2

1  soğan – 1  diş sarmısak – 0,5  kırmızı biber – 100 gr mantar – 200 gr çeri domates – 100 gr prosciutto crudo jambonu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml çift krema

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Biberleri ve mantarları dilimleyin, domatesleri ikiye bölün. Jambonu şeritler halinde kesin. Soğanı zeytinyağında kavurun, sarımsağı ekleyip yarım dakika kadar kavurun. Biberleri ve mantarları ekleyip 3 dakika kızartın. Jambonu ekleyin ve 2 dakika daha kızartın. Ardından domatesleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce'u ve kremayı ekleyin. 

Karıştırın ve yaklaşık 3 dakika pişirin.

Adım 3

125 gr burrata peyniri – 1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 0,25 tatlı kaşığı karabiber

Pişniş gnocchi’yi, burrata’yı ve fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Taze öğütülmüş karabiberi üzerine serpiştirin.

Püf noktası:

Zamandan tasarruf etmek için birçok mağazada bulunan hazır gnocchi kullanabilirsiniz, ancak bunları kendiniz hazırlamak için zaman ayırmaya değer.

Besin değerleri (porsiyon başı):3.153 kJ / 753 kcal
36,7 grYağ
29,8 grProtein
74,5 grKarbonhidrat

Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta

Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta
Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta

Adım 1

2  ciabatta ekmeği – 150 gr süzme yoğurt – 1  diş sarımsak – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 30 gr ıspanak – 0,5  limon – 1 tatlı kaşığı bal

Ciabatta'yı uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz tarafları ızgarada pişirin. 

Yoğurt, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce, baharatlar, limon suyu ve balı karışım pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 

Ciabatta'nın alt kısmını kaplayın.

Adım 2

0,5  kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tereyağ – 100 gr mantar – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal

Biberleri geniş şeritler halinde kesin. Fırçayla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Bir kenara koyun. 

Mantarları dörde bölün. Tereyağını bir tavada ısıtın, mantarları ekleyin ve yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve balı ekleyin. Isıyı düşürün ve mantarlar karamelize olana kadar 1 dakika daha kızartın.

Adım 3

125 gr burrata peyniri – 100 gr prosciutto crudo

Izgara biberi, burratayı, jambonu ve mantarları otlu ezmeli ciabattanın üzerine yerleştirin. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatın.

Besin değerleri (porsiyon başı):2.878 kJ / 687,5 kcal
37,1 grYağ
30,6 grProtein
57,1 grKarbonhidrat

Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates

Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates
Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates

Adım 1

600 gr patates – 0,5 tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kavanoz veya bardağın tabanıyla her birini ezin.

Adım 2

2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı zeytinyağı – 0,25 tatlı kaşığı karabiber – 0,5  limon – 0,5 yemek kaşığı kekik yaprağı

Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı, biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kekiği bir kapta karıştırın. Her patatesi bir fırça kullanarak bu sosla kaplayın. 

200°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

Adım 3

150 gr süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu0,5  limon – 80 gr beyaz peynir – 1  diş sarmısak – 0,5 yemek kaşığı doğranmış fesleğen

Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce, limon suyu, ezilmiş beyaz peynir ve bir diş ezilmiş sarımsakla karıştırın. 

Sosu fırında patateslerin üzerine dökün. Taze kekik ve limon kabuğu rendesi serpin.

Püf noktası:

Kekiki, sevdiğiniz bir başka baharatla da değiştirebilirsiniz. Mesela biberiye, nane ya da kişniş kullanabilirsiniz.

Besin değerleri (porsiyon başı):1.532 kJ / 366 kcal
16,4 grYağ
6,8 grProtein
46,3 grKarbonhidrat

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun