

Öğle yemeği tarifleri – ezme patates, burrata’lı sandviç, burrata soslu gnocchi
Yoğurt soslu, limon aromalı ve kekikli çıtır patates, burrata peynirli ve prosciutto jambonlu sandviç ve ev yapımı gnocchi. Aynı malzemelerle farklı tarifler, bambaşka lezzetler!
Malzemeler
Prosciutto jambonlu, biberli, mantarlı, çeri domatesli ve buratalı gnocchi


Adım 1

400 gr patates – 80 gr un – 1 yumurta – 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Hafifçe soğuduğunda soyun, bir preste veya kıyma makinesinde ezin. Gnocchi hamurunu hazırlamak için un ve yumurtayı ekleyin. İki parçaya bölüp unlanmış zeminde yuvarlayın. Ruloyu yaklaşık olarak 3 cm'lik parçalar halinde kesin.
Gnocchi parçalarını tuzlu suda yumuşayana kadar kaynatın. Yüzeye çıktıktan yaklaşık 3 dakika sonra ocaktan alın.
Adım 2

1 soğan – 1 diş sarmısak – 0,5 kırmızı biber – 100 gr mantar – 200 gr çeri domates – 100 gr prosciutto crudo jambonu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 ml çift krema
Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Biberleri ve mantarları dilimleyin, domatesleri ikiye bölün. Jambonu şeritler halinde kesin. Soğanı zeytinyağında kavurun, sarımsağı ekleyip yarım dakika kadar kavurun. Biberleri ve mantarları ekleyip 3 dakika kızartın. Jambonu ekleyin ve 2 dakika daha kızartın. Ardından domatesleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce'u ve kremayı ekleyin.
Karıştırın ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
Adım 3

125 gr burrata peyniri – 1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 0,25 tatlı kaşığı karabiber
Pişniş gnocchi’yi, burrata’yı ve fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Taze öğütülmüş karabiberi üzerine serpiştirin.
Püf noktası:
Zamandan tasarruf etmek için birçok mağazada bulunan hazır gnocchi kullanabilirsiniz, ancak bunları kendiniz hazırlamak için zaman ayırmaya değer.
Izgara biber, burrata peyniri, prosciutto crudo jambonlu ve karamelize mantarlı ciabatta


Adım 1

2 ciabatta ekmeği – 150 gr süzme yoğurt – 1 diş sarımsak – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – 1 yemek kaşığı kekik yaprağı – 30 gr ıspanak – 0,5 limon – 1 tatlı kaşığı bal
Ciabatta'yı uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz tarafları ızgarada pişirin.
Yoğurt, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce, baharatlar, limon suyu ve balı karışım pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Ciabatta'nın alt kısmını kaplayın.
Adım 2

0,5 kırmızı biber – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tereyağ – 100 gr mantar – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı bal
Biberleri geniş şeritler halinde kesin. Fırçayla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Bir kenara koyun.
Mantarları dörde bölün. Tereyağını bir tavada ısıtın, mantarları ekleyin ve yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve balı ekleyin. Isıyı düşürün ve mantarlar karamelize olana kadar 1 dakika daha kızartın.
Adım 3

125 gr burrata peyniri – 100 gr prosciutto crudo
Izgara biberi, burratayı, jambonu ve mantarları otlu ezmeli ciabattanın üzerine yerleştirin. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatın.
Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates


Adım 1

600 gr patates – 0,5 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kavanoz veya bardağın tabanıyla her birini ezin.
Adım 2

2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 0,25 tatlı kaşığı karabiber – 0,5 limon – 0,5 yemek kaşığı kekik yaprağı
Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı, biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kekiği bir kapta karıştırın. Her patatesi bir fırça kullanarak bu sosla kaplayın.
200°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
Adım 3

150 gr süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 0,5 limon – 80 gr beyaz peynir – 1 diş sarmısak – 0,5 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce, limon suyu, ezilmiş beyaz peynir ve bir diş ezilmiş sarımsakla karıştırın.
Sosu fırında patateslerin üzerine dökün. Taze kekik ve limon kabuğu rendesi serpin.
Püf noktası:
Kekiki, sevdiğiniz bir başka baharatla da değiştirebilirsiniz. Mesela biberiye, nane ya da kişniş kullanabilirsiniz.
Daha fazlasını keşfet